Πέμπτη 23 Μαρτίου 2023
16.9 C
Argostoli

kefaloniastatus@gmail.com

Εφημερεύοντα Φαρμακεία

spot_img

ΜΕΝΟΥ / ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Επιλογή του Φισκάρδου ως υποψήφιου χωριού της Ελλάδας στον διεθνή διαγωνισμό “Best Tourism Villages”

To Φισκάρδο και ο Δήμος Σάμης είναι η μία από τρεις ελληνικές υποψηφιότητες στον διεθνή διαγωνισμό “Best Tourism Villages” του Παγκόσμιου Οργανισμού Τουρισμού (ΠΟΤ), σύμφωνα με τα αποτελέσματα που επικοινώνησε στον Δήμο μας η Ομάδα Εργασίας του Υπουργείου Τουρισμού που αξιολόγησε τις συμμετοχές. Οι φάκελοι των υποψηφιοτήτων έχουν υποβληθεί στην ειδική πλατφόρμα του Παγκόσμιου Οργανισμού Τουρισμού από την Διεύθυνση Στρατηγικού Σχεδιασμού του Υπουργείου Τουρισμού.

Η πρώτη αυτή επιτυχία ήταν αποτέλεσμα συντονισμένης και συνεργατικής δουλειάς. Ο Δήμαρχος Σάμης ευχαριστεί το Τμήμα Ψηφιακών Μέσων και Επικοινωνίας (ΤΨΜΕ) του Ιονίου Πανεπιστημίου για την καθοριστική και εθελοντική συμμετοχή του στην προετοιμασία της πρότασης συμμετοχής. Ιδιαίτερα συγχαίρει την ομάδα εργασίας που συστάθηκε από τον κ. Αγησίλαο Κονιδάρη, Αν. Καθηγητή του ΤΨΜΕ, ο οποίος είχε την αρχική ιδέα και τον συντονισμό, την κ. Αγγελική Σγώρα, Επ. Καθηγήτρια ΤΨΜΕ και τον κ. Γεράσιμο Σταματελάτο, Επιστ. Σύμβουλο του Δημάρχου για την αποδοτική προετοιμασία της υποψηφιότητας. Επίσης, ευχαριστεί τον κ. Παναγή Καβαλλιεράτο για την πρόθυμη παροχή υψηλής ποιότητας και αισθητικής φωτογραφικού υλικού, τον κ. ΑlexanderMcMaster από την “KOSAMARE” και τον κ. Νίκο Μιλάτο, τουρ. Επιχειρηματία, για τις εξαιρετικά χρήσιμες πληροφορίες για το τουριστικό προϊόν της περιοχής.

Η συμμετοχή του Δήμου στον παγκόσμιο αυτό διαγωνισμό στοχεύει στην προβολή της απαράμιλλης ομορφιάς της ευρύτερης περιοχής του Φισκάρδου και της Κεφαλονιάς, στην ενίσχυση της βιωσιμότητας του οικισμού και στην αναβάθμισή του, με βάση σύγχρονα πρότυπα βιώσιμης τουριστικής ανάπτυξης.

Ο Δήμαρχος Σάμης θεωρεί την επιτυχία αυτή ως μια σημαντική εξέλιξη που αναμένεται να ενισχύσει περαιτέρω το προφίλ βιωσιμότητας του Φισκάρδου ως εξαιρετικά ποιοτικού τουριστικού προορισμού. Δεσμεύεται να συνεχίσει την προσπάθεια για την ανάδειξη και προβολή όλων των περιοχών μοναδικής φυσικής ομορφιάς και πολιτιστικού πλούτου του Δήμου, συμμετέχοντας με συγκροτημένες και επιστημονικά τεκμηριωμένες προτάσεις σε παρόμοιες διεθνείς και εθνικές δράσεις, σύμφωνα με τις σύγχρονες τάσεις που συνδυάζουν το ποιοτικό τουριστικό προϊόν και την ανάπτυξη με την οικονομική, περιβαλλοντική και κοινωνική βιωσιμότητα.

Τέλος, ο Δήμαρχος Σάμης ευχαριστεί το Υπουργείο Τουρισμού, την Υφυπουργό Τουρισμού κ. Σοφία Ζαχαράκη καθώς και την αρμόδια επιτροπή αξιολόγησης, για την παγκόσμια αναγνώριση που προσδίδουν στην ευρύτερη περιοχή του Φισκάρδου ως εξαιρετικά αξιόλογου τουριστικού προορισμού, μέσω της επιλογής του ως υποψήφιο χωριό της Ελλάδας στον διεθνή θεσμό “Best Tourism Villages” του Παγκόσμιου Οργανισμού Τουρισμού.

Γραφείο Τύπου Δήμου Σάμης

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

error: Το περιεχόμενο προστατεύεται