Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
20 C
Argostoli

kefaloniastatus@gmail.com

Εφημερεύοντα Φαρμακεία

spot_img

ΜΕΝΟΥ / ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Με συμμετοχή πλήθους κόσμου και μεγάλη επιτυχία στέφθηκε μια ακόμη εκδήλωση της Αδελφότητάς μας

Το Σάββατο 26 Νοεμβρίου 2022 στην αίθουσα εκδηλώσεων του Πολιτιστικού μας Κέντρου, βραβεύτηκαν οι Πρωτοετείς Φοιτητές των Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων της Αττικής που προέρχονται από τα σχολεία της Κεφαλονιάς και της Ιθάκης, καθώς και εκείνων οι οποίοι έλκουν την καταγωγή τους από τα νησιά μας και κατοικούν στην Αττική.

Η βράβευση έγινε από καταξιωμένους Κεφαλλήνες και Ιθακήσιους Πανεπιστημιακούς Δασκάλους, τον Πρόεδρο και τα μέλη του ΔΣ της Αδελφότητας, την πρώην Πρόεδρο κ. Μαριολένη Νεοφύτου, εκπρόσωπους των Συντοπίτικων Σωματείων, καθώς και την Αν. Διοικήτρια του Ματζαβινάτειου Νοσοκομείου Ληξουρίου κ. Ζωή Μοσχονά. Τις παραινέσεις τους προς τους βραβευθέντες απηύθυναν ο Ομότιμος Καθηγητής Ιατρικής κ. Διονύσιος Βώρος, ο οποίος με μια συναισθηματικά φορτισμένη ομιλία υπογράμμισε το ρόλο του δασκάλου όλων των βαθμίδων στην πορεία εξέλιξης του μαθητή, ο Ομότιμος Καθηγητής και πρώην Πρύτανης του ΕΜΠ κ. Νικόλαος Μαρκάτος που αναφέρθηκε στις σειρήνες που οι σημερινοί φοιτητές και αυριανοί επιστήμονες θα συναντήσουν στη ζωή τους, ο Ομότιμος Καθηγητής Ιατρικής και Αντεπιστέλλον Μέλος της Ακαδημίας Αθηνών κ. Αναστάσιος Γερμενής, ο Καθηγητής Μακροοικονομικής Ανάλυσης, Ευρωπαϊκής Οικονομικής Ολοκλήρωσης και πρώην Αντιπρύτανης του ΕΚΠΑ κ. Ναπολέων Μαραβέγιας, ο Καθηγητής του Τμήματος Ναυτιλιακών Σπουδών του Πανεπιστημίου Πειραιά και πρώην Αντιπρόεδρος της Αδελφότητας κ. Ερνέστος Τζαννάτος, η Καθηγήτρια της Νεότερης ΕυρωπαϊκήςΤέχνης του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων και πρώην μέλος του ΔΣ της Αδελφότητας κ.Δώρα Μαρκάτου, ο Καθηγητής της Ευρωπαϊκής Έδρας Jean Monnet στο Ευρωπαϊκό Δίκαιο Ανταγωνισμού, Ενέργειας και Μεταφορών κ. Νίκος Φαραντούρης και η Επίκουρη Καθηγήτρια του Τμήματος Θεατρικών Σπουδών στο ΕΚΠΑ κ. Ξένια Γεωργοπούλου, οι οποίοι στις σύντομες παρεμβάσεις τους τόνισαν την αξία της τακτικής παρακολούθησης των από έδρας διαλέξεων, τη σωστή στόχευση πουκαλούνται να κάνουν ως φοιτητές στο νέο κεφάλαιο που ανοίγεται στη ζωή τους, την αξία της συμπαράστασης από τις οικογένειές τους, καθώς και στο γεγονός της μη παραμέλησης της προσωπικής τους ζωής.

Ιδιαίτερη ήταν και η συγκίνηση όταν οι πρόεδροι και οι εκπρόσωποι των Συντοπίτικων Σωματείων, κ.κ.Σταθούλα Μουστάκη της Ένωσης Απανταχού Πυλαραίων, Αφροδίτη Ζαμπέλη του Πολιτιστικού Συλλόγου Κομιτάτων, Ιουλία Βελισσαράτου του Πολιτιστικού Συλλόγου Κοθρέα, Φανή Ραυτοπούλου του Συλλόγου Απανταχού Μεσοβουνιωτών, Φωτεινός Κουνάδης του Συλλόγου Απανταχού Δηλινάδων, Γεράσιμος Γαβριελάτος, του Πολιτιστικού Συλλόγου Ριφίου, Ειρήνη Βενιέρη της Κεφαλληνιακής Ένωσης “Το Δολίχιο”, Άννα Αλεξανδράτου του Συλλόγου Φαρακλάδων «Η Εύγερος», Σταματία Καρλή του Συλλόγου Επτανησίων της Αγίας Παρασκευής «Τα Ιόνια», Γεράσιμος Καραμπάτος του Συλλόγου Φαρσινών Πειραιά «Ο Άγιος Χριστόφορος», Διονύσης Φωκάς του Πολιτιστικού, Λαογραφικού & Ιστορικού συλλόγου «Το Ριφόρτσο»,βράβευσαν παιδιά που προέρχονταν από τα χωριά τους.

Την εκδήλωση, την οποία συντόνισε ο Υπεύθυνος του Τμήματος Νεολαίας της Αδελφότητας κ. Ευαγγελινός Μιχελής, άνοιξε ο Πρόεδρος της Αδελφότητας κ. Παύλος Σκλαβούνος, ο οποίος αφού καλωσόρισε τους παρευρισκόμενους και συνεχάρη εκμέρους του ΔΣ τους επιτυχόντες φοιτητές και τις οικογένειές τους, στάθηκε ιδιαίτεραστο γεγονός ότι η Αδελφότητά είναι και παραμένει το κοινό σπίτι όλων στον Πειραιά και την Αττική γενικότερα, αναφέροντας χαρακτηριστικά ότι «Η Αδελφότητα είναι τα νησιά μας μακριά από τα νησιά μας!». Επίσης, όλα ανεξαιρέτως τα μέλη του ΔΣ υπογράμμισαν στις παρεμβάσεις τους, τις δυνατότητες και τις σημαντικές ευκαιρίες που μπορούν να αντλήσουν οι νέοι μας μέσα από όλα τα Τμήματα της Αδελφότητας ,ιδιαίτερα μέσα από τις δράσεις των Τμημάτων Νεολαίας και Διασύνδεσης Κεφαλλήνων και Ιθακήσιων Επιστημόνων. Στους τρείς πρώτους, βάσει βαθμολογίας στις Γενικές εξετάσεις φοιτητές, πέραν του τιμητικού διπλώματος, η Αδελφότητα δώρισε από ένα tablet.

Ακολούθησε κέρασμα για τους παρευρισκόμενους στο χώρο της εκδήλωσης, ενώ η όμορφη βραδιά έκλεισε με μουσική και χορό στον 4ο όροφο του Πολιτιστικού Κέντρου της Αδελφότητας, στο πάρτυ που διοργάνωσε το Τμήμα Νεολαίας και συμμετείχαν πολλοί από τους βραβευθέντες με τις οικογένειές τους, καθώς και από τους παρευρισκόμενους στη βράβευση.

Αδελφότητα Κεφαλλήνων και Ιθακησίων Πειραιά

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ