Κυριακή 27 Νοεμβρίου 2022
16 C
Argostoli

kefaloniastatus@gmail.com

Εφημερεύοντα Φαρμακεία

spot_img

ΜΕΝΟΥ / ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Ομάδες Βιωματικής Προσέγγισης Για Γονείς από τον Απόπλους

Η πρόληψη ξεκινάει πρώτα από τους ίδιους τους γονείς. Παρά τις ευρύτερες κοινωνικές αλλαγές που επηρεάζουν τη δομή και τη λειτουργία της σύγχρονης οικογένειας, οι γονείς εξακολουθούν να παίζουν καθοριστικό ρόλο στη διαμόρφωση της στάσης που θα έχουν τα παιδιά τους απέναντι στον εαυτό τους και τους άλλους. Οι γονείς φροντίζοντας τον εαυτό τους και βρίσκοντας τρόπους να διαχειρίζονται τις δύσκολες καταστάσεις αποτελούν θετικό και ουσιαστικό παράδειγμα για τα παιδιά τους.

Το Κέντρο Πρόληψης των Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας Κεφαλληνίας και Ιθάκης “Απόπλους” στην προσπάθεια του να ενισχύσει το δύσκολο ρόλο των γονέων, προτείνει και πραγματοποιεί ομάδες γονέων, οιοποίες  έχουν ως στόχο

  • Την ενημέρωση των γονέων για τα στάδια της ψυχοκοινωνικής ανάπτυξης των παιδιών και τις συναισθηματικές τους ανάγκες.
  • Την ενίσχυση της ικανότητας των γονέων να στηρίζουν συναισθηματικά τα παιδιά τους και να τα βοηθούν σε δύσκολες στιγμές.
  • Την εκπαίδευση των γονέων σε στρατηγικές και τρόπους που ενισχύουν την αυτονομία και υπευθυνότητα των παιδιών και βοηθούν στην επίλυση συγκρούσεων.
  • Την επεξεργασία θεμάτων όπως η επικοινωνία στην οικογένεια, η αυτοεκτίμηση, τα συναισθήματα και τη φιλοσοφία της πρόληψης.
  • Τη στήριξη των γονέων μέσα από την αλληλεπίδρασή τους με άλλους γονείς.

Η μέθοδος που χρησιμοποιείται είναι βιωματική, οι γονείς συμμετέχουν ενεργά, συζητούν και ανταλλάσσουν εμπειρίες.

Η προτεινόμενη ομάδα γονέων θα ξεκινήσειστο Αργοστόλι, στο χώρο του Κέντρου Πρόληψης. Θα έχει διάρκεια οχτώ (8) δίωρων απογευματινών συναντήσεων μία (1) φορά την εβδομάδα.

Όσοι γονείς επιθυμούν να συμμετάσχουν μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή στοe-mail:apoplus@otenet.grή τηλεφωνικά στο 26710-27320 στην κα Ζαρμπή Ελένη,κοινωνική λειτουργό, έως την Παρασκευή 04/11/2022 παρέχοντας τα παρακάτω απαραίτητα στοιχεία

  • Το ονοματεπώνυμο τους
  • Σχολείο φοίτησης παιδιού
  • Τηλέφωνο επικοινωνίας

Μετά τη συλλογή των συμμετοχών το Κέντρο Πρόληψης θα ενημερώσει τους ενδιαφερόμενους για την ακριβή ημερομηνία έναρξης της ομάδας.

Υπενθυμίζεται πως η συμμετοχή στις ομάδες, όπως και όλες οι υπηρεσίες του Κέντρου Πρόληψης «Απόπλους», παρέχονται δωρεάν.

                                                Με εκτίμηση

                                                                                   Για την Επιστημονική Ομάδα

                                                                                  Ο  Επιστημονικά Υπεύθυνος

  ΑΝΔΡΕΑΣ ΜΑΡΟΥΛΗΣ

                                                                                    ΚΟΙΝΩΝΙΟΛΟΓΟΣ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

error: Το περιεχόμενο προστατεύεται