Δευτέρα 5 Ιουνίου 2023
20 C
Argostoli

kefaloniastatus@gmail.com

Εφημερεύοντα Φαρμακεία

spot_img

ΜΕΝΟΥ / ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Ρουχωτάς: Η κεντρική πλατεία και η παραλία δεν θα αναβαθμιστούν και Θέατρο θα αργήσουμε να έχουμε

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΛΗΞΟΥΡΙΟΥ ΟΤΑΝ  ΔΕΝ ΘΕΛΕΙ (Η ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ) ΝΑ ΖΥΜΩΣΕΙ

ΕΞΗ  ΧΡΟΝΙΑ ΚΟΣΚΙΝΙΖΕΙ

Επί τρία ολόκληρα χρόνια ως Δημοτική Παράταξη, τόσο κατά την ψήφιση των  τεχνικών προγραμμάτων  του Δήμου για τα έτη 2020, 2021 και 2022 όσο και σε κάθε ευκαιρία, προτείναμε στον Δήμαρχο Ληξουρίου την διενέργεια αρχιτεκτονικού διαγωνισμού για την ΑΝΑΜΟΡΦΩΣΗ ΤΗΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΠΛΑΤΕΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΠΑΡΑΛΙΑΚΗΣ ΛΕΟΦΩΡΟΥ του Ληξουρίου, δυστυχώς χωρίς αποτέλεσμα.

Για μία ακόμη φορά στο Δημοτικό Συμβούλιο της 29ης Νοεμβρίου 2022 κατά την συζήτηση του τεχνικού προγράμματος του Δήμου μας για το έτος 2023 προτείναμε την διεξαγωγή αρχιτεκτονικού διαγωνισμού με τίτλο

ΑΙΣΘΗΤΙΚΗ ΚΑΙ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΚΗ  ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ ΚΑΙ ΕΝΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΧΩΡΩΝ  ΤΗΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΠΛΑΤΕΙΑΣ ΠΟΛΕΩΣ ΛΗΞΟΥΡΙΟΥ &  ΠΑΡΑΛΙΑΚΗΣ ΛΕΩΦΟΡΟΥ  ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΙΔΕΡΕΝΙΑ ΓΕΦΥΡΑ ΜΕΧΡΙ ΤΟ ΚΤΙΡΙΟ ΤΟΥ Α ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ.

Ο διαγωνισμός αυτός θα ήταν η αφετηρία για να αναβαθμίσουμε περιβαλλοντικά αισθητικά και λειτουργικά το κέντρο  και την όψη της πόλης μας  με όλα τα θετικά κοινωνικά και οικονομικά συνεπακόλουθα.

Δυστυχώς παρά το γεγονός ότι, επί τέλους, ύστερα από τρία χρόνια ο Δήμαρχος  δήλωσε ότι «πιστεύει το έργο υπό  προϋποθέσεις » άβουλος και μοιραίος για τον Δήμο απέρριψε για μία ακόμη φορά την πρόταση μας.

Οι  προφάσεις του Δημάρχου για την απόρριψη για τέταρτη φορά την διεξαγωγή του τόσο αναγκαίου διαγωνισμού ήταν, η έλλειψη χρηματοδότησης,  ο μεγάλος χρόνος υλοποίησης του διαγωνισμού και η αδυναμία του Δήμου να ετοιμάσει τα προκαταρκτικά του διαγωνισμού.

Όλες ψευδείς προφάσεις.

Όσον αφορα τον χρόνο για την διεξαγωγή του διαγωνισμού. 

 Ο Δήμος   Νέου Ψυχικού υλοποίησε ανάλογο αρχιτεκτονικό διαγωνισμό από την λήψη της σχετικής απόφασης μέχρι την παραλαβή των μελετών (και μάλιστα με ενστάσεις) σε ΛΙΓΌΤΕΡΟ ΑΠΟ ΔΥΟ ΜΟΝΟ ΧΡΟΝΙΑ.

Και δεν είναι ο μοναδικός Δήμος.

Ο κ Δήμαρχος ψεύδεται επίσης όταν προφασίζεται ότι δεν υπάρχει χρηματοδότηση για τον διαγωνισμό που προτείναμε.

Από το 2017 έχει εγκριθεί από την Περιφέρεια Αττικής πόσον 2.000.000 για το έργο «Αποκατάσταση επισκευή & ανάπλαση κοινοχρήστων χώρων πόλης Ληξουρίου» τα οποία φυλάσσονται  στο ταμείο της περιφέρειας ΙΟΝΙΩΝ ΝΗΣΩΝ (προφανώς για προστασία από τον covid.) χωρίς να έχει απορροφηθεί μέχρι σήμερα ούτε μια δεκάρα από αυτό το ποσόν με απόλυτη  συνευθύνη  της Περιφερειάρχου Ιονίων Νήσων ως επικεφαλής των υπηρεσιών της Περιφέρειας και του Δημάρχου Ληξουρίου ως αποκλειστικού αποδέκτη του ποσού των 2.000.000 ευρώ.

Παράλληλα στο ερώτημα του Δημάρχου ποιος θα προετοιμάσει τον φάκελο του διαγωνισμού η απάντηση είναι απλή:

Η Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου με την υποστήριξη των δύο  ικανότατων  τεχνικών  συμβούλων του κ Δημάρχου.

  Εναλλακτικά εάν ο κ Δήμαρχος υποτιμά την τεχνική του υπηρεσία μπορούσε να διαθέσει ένα ποσό όχι μεγαλύτερο των 15.000 ευρω σε ένα γραφείο  συμβούλων για να του προετοιμάσει τον φάκελο του διαγωνισμού όπως το έχει κάνει για πλήθος προτάσεων άλλων έργων.

 Αν λοιπόν είχε πιστέψει το έργο,  όπως του  προτείναμε για πρώτη φορά τον Ιανουάριο  του 2020, τώρα  θα είχαμε στα χέρια μας όχι μία αλλά  τρείς  μελέτες να διαλέξουμε!!!

Επειδή  και λεφτά υπήρχαν και υπάρχουν και διαδικασίες υπάρχουν αρκεί να μπορείς και να θέλεις να τις εφαρμόσεις.

Όποιος όμως δεν θέλει να ζυμώσει ΕΞΗ ΧΡΟΝΙΑ ΚΟΣΚΙΝΖΕΙ όπως  κάνει ο Δήμαρχος Ληξουρίου  (τρία χρόνια ως αντιδήμαρχος Παλικής και αντιπρόεδρος της ΚΕΔΗΚΕ και τρία χρόνια Δήμαρχος Ληξουρίου).

Παράλληλα κατά την συζήτηση της πρότασης μας  ο κ Δήμαρχος δήλωσε  ότι   τα 2.000.00 ευρώ τα οποία έχουν προγραμματιστεί από το 2017 για  τους κοινόχρηστους χώρους του Ληξουριού θα διατεθούν για την επισκευή του Θεάτρου Ληξουρίου με τις ευλογίες  της Περιφερειάρχου ΙΟΝΙΩΝ ΝΗΣΩΝ.

Αυτό επιβεβαιώνει για μία ακόμη φορά την ανικανότητα και του Δημάρχου και της Περιφερειαρχου Ιονίων Νήσων αφού «χάθηκε» το ποσόν των 900.000 ευρω το οποίο είχε εγκρίνει το 2019 ο τέως περιφερειάρχης Θ Γαλιάτσάτος για την επισκευή του θεάτρου καθώς και τα 540.000 ευρω από την ασφάλεια τα οποία διατέθηκαν όπου άλλου εκτός από την επισκευή  του θεάτρου το οποίο είναι σε αχρηστία από το 2014.

Θλιβερό Συμπέρασμα

Και η κεντρική πλατεία και η παραλία δεν θα  αναβαθμιστούν  και Θέατρο θα αργήσουμε να έχουμε  αφού  τα 2.000.000 δεν επαρκούν για να αποκατασταθούν οι ζημιές στον εξοπλισμό του θεάτρου.

Ληξούρι 4 Δεκεμβρίου 2022

Βασίλης  Γρ. Ρουχωτάς

Ως επικεφαλής της Παράταξης

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

error: Το περιεχόμενο προστατεύεται