Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
16 C
Argostoli

kefaloniastatus@gmail.com

Εφημερεύοντα Φαρμακεία

spot_img

ΜΕΝΟΥ / ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Ερώτηση στη Βουλή για την έμπρακτη στήριξη των αρτοποιείων από 58 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ | Τι απαντά η κυβέρνηση

Στις 18 Νοεμβρίου 2022, σε κοινοβουλευτική παρέμβαση προχώρησαν 58 βουλευτές ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, ζητώντας την προστασία του κλάδου της αρτοποιίας, με πρωτοβουλία του αν. Τομεάρχη Ανάπτυξης Κ.Ο. ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ Αλέξη Χαρίτση και του αν.Τομεάρχη Oικονομίας Χάρη Μαμουλάκη και συνυπογραφή του βουλευτή Κέρκυρας και Αν.Τομεάρχη Τουρισμού του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Αλέξανδρου Αυλωνίτη.

Στις 10 Ιανουαρίου 2023, λάβαμε την υπ’αριθμ. 121815/3580/2023 απάντηση, την οποία υπογράφει ο Υπ.Περιβάλλοντος κ.Κωνσταντίνος Σκρέκας. Στην μονοσέλιδη απάντηση του, ο Υπουργός αναφέρει πως “η Κυβέρνηση είχε και εξακολουθεί να έχει απόλυτη επίγνωση των επιπτώσεων της ενεργειακής κρίσης”. Άλλο η επίγνωση όμως και άλλο η δράση. Καμία σοβαρή πρωτοβουλία δεν λαμβάνει η κυβέρνηση για την προστασία των αρτοποιείων. Ο κλάδος της αρτοποιίας κινδυνεύει, δεν μπορεί να σωθεί με “δωράκια” , “pass” και γενικά με ημίμετρα. Χρειάζεται σοβαρά μέτρα στήριξης.

Οι εκρηκτικές αυξήσεις στα κόστη πρώτων υλών, στις τιμές της ενέργειας, η αύξηση του λειτουργικού κόστους και η συρρίκνωση του διαθέσιμου εισοδήματος των καταναλωτών, θέτουν σε κίνδυνο την βιωσιμότητα του κλάδου. Τα αρτοποιεία της γειτονιάς χρειάζονται έμπρακτη στήριξη για να επιβιώσουν, και η κυβέρνηση οφείλει να τους την παρέχει. Προτάσεις υπάρχουν. Μείωση του Φ.Π.Α. των πρώτων υλών που χρησιμοποιεί ο κλάδος της αρτοποιίας, μείωση στον Ειδικό Φόρο Κατανάλωσης (Ε.Φ.Κ.) στα καύσιμα, και γενικώς ουσιαστικά μέτρα για την ελάφρυνση των επιχειρήσεων του κλάδου, ώστε να μπορούν να συνεχίσουν την λειτουργία τους.

Ακολουθεί το κείμενο της απάντησης :

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ