Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
12.4 C
Argostoli

kefaloniastatus@gmail.com

Εφημερεύοντα Φαρμακεία

spot_img

ΜΕΝΟΥ / ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Στα βράχια η εκτροπή Μητσοτάκη-Ντογιάκου

Η γνωμοδότηση του Ισίδωρου Ντογιάκου είναι η καρδιά της διακυβέρνησης Μητσοτάκη. Ο νόμος είναι ίδιος για όλους, μέχρι να φτάσουν οι ευθύνες στην αυλή του πρωθυπουργού. Από εκεί και πέρα, νόμος είναι το δίκιο του Μητσοτάκη.

Μετά τη γνωμοδότηση – όνειδος του εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, σύσσωμος ο νομικός κόσμος της χώρας ανέβηκε στα κάγκελα. Οι συνταγματολόγοι όλων των πολιτικών αποχρώσεων, ίσως για πρώτη φορά, να έχουν συνασπιστεί με τέτοιο τρόπο ώστε να αποσυρθεί μια γνωμοδότηση που προέρχεται από τόσο ψηλά στην ιεραρχία της Δικαιοσύνης.

Πέρα από τα νομικά συμπεράσματα, οι συνταγματολόγοι κάνουν λόγο ανοιχτά για απειλές Ντογιάκου προς Ράμμο, αλλά και σε όποιον άλλον έχει τη δικαιοδοσία να ερευνήσει το ζήτημα, ή γνωρίζει πρόσωπα και πράγματα και είναι διατεθειμένος να συνεργαστεί σε μια πιθανή διερεύνηση της υπόθεση. Γράφουν: “Μια φράση τέλος όσον αφορά την αναφορά του κ. Εισαγγελέα για πιθανή άσκηση ποινικής δίωξης εναντίον, μεταξύ άλλων, και μελών της ΑΔΑΕ, ακόμη και για κατασκοπεία (άρθρο 148 ΠΚ). Επισημαίνουμε ότι η δύσκολα αποκρυπτόμενη αυτή απειλή δεν είναι σε καμιά περίπτωση ο προσήκων τρόπος για την υπέρβαση των διαφωνιών δύο άμεσων οργάνων του κράτους”.

Στην ίδια γραμμή είναι και η ανακοίνωση του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών για τον κ. Ντογιάκο: “παρεμβαίνει ανεπίτρεπτα (κατά παράβαση των άρθρων 19 και 101Α Συντ.) στην άσκηση της συνταγματικά και νομοθετικά κατοχυρωμένης ελεγκτικής αρμοδιότητας της ΑΑΔΕ”. 

Αυτά τα πράγματα δεν έχουν ξαναγίνει. Ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου αντί να καταβάλλει προσπάθειες να ρίξει φως στην υπόθεση, απεργάζεται τρόπους για τη συσκότιση της. Μειώνει το κύρος της δικαιοσύνης για να διασώσει την ηγετική ομάδα της κυβέρνησης.

Μητσοτάκης και Ντογιάκος δεν δίστασαν στιγμή μπροστά στην εκτροπή που επιχείρησαν. Οι επιδιώξεις τους έπεσαν στα βράχια. 

isyriza.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ