Δευτέρα 5 Ιουνίου 2023
20.5 C
Argostoli

kefaloniastatus@gmail.com

Εφημερεύοντα Φαρμακεία

spot_img

ΜΕΝΟΥ / ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Παύλος Παπαδάτος: “επιτελικό κράτος” χωρίς επιτελείς είναι θλιβερό οξύμωρο σχήμα

«ΕΠΙΤΕΛΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ» ΧΩΡΙΣ ΕΠΙΤΕΛΕΙΣ EINAI ΘΛΙΒΕΡΟ ΟΞΥΜΩΡΟ ΣΧΗΜΑ.

Τις συνεχείς παροχές και τα μπόνους που καρπούνται,ως επί το πλείστον, οι κατ’ επάγγελμαφοροφυγάδες, στο τέλος θα τα πληρώσουμε ή με αύξηση φόρων ή με αύξηση δανεισμού και χρέους, το οποίο όταν μπήκαμε στα μνημόνια ήταν μόλις 308 δισεκατομμύρια και σήμερα έχει ανέλθει στα 402 δισεκατομμύρια!Με άλλα λόγια συνεχίζουμε να υποθηκεύουμε το μέλλον των επόμενων γενεών ενδιαφερόμενοι μόνο για το πώς θα κερδίσουμετις επόμενες εκλογές.Χαιρόμαστε για την αύξηση των εξαγωγών που ανήλθαν στα 54.6 δις ευρώ (χωρίς πετρελαιοειδή και πλοία είναι μόλις 35 δις) και δεν ασχολούμαστε με την αντιμετώπιση του ιστορικού ελλείματος που ανήλθε στα 38.8 δις το 2022,σημειώνοντας αύξηση 50.7% σε σχέση με το 2021. 

Μιλάμε συνεχώς για ανάπτυξη, αλλά ουδείς αναφέρεται από ποιους τομείς της οικονομίας θα προέλθει, με ποιο πρόγραμμα και ποιες χρηματοδοτήσεις. Με άλλα λόγια κανείς δεν λέειτι ακριβώς θέλουμε και… Ποιος θα το κάνει, Πότε θα το κάνει, Πώς θα το κάνει αλλά και Πώς θα ελέγχεται. Δυστυχώς η κυβέρνηση της ΝΔ έκανε δυο βασικά λάθη.Πρώτον, νόμιζε ότι μπορούσε να απορροφήσει «επιτυχημένα» στελέχη του ΠΑΣΟΚ, με αποτέλεσμα να απομακρύνει πολλούς επιτυχημένους Νεοδημοκράτες και δεύτερον επάνδρωσε κάποιαυπουργεία και κρατικούς οργανισμούς όχι με τους αξιολογότερους, αλλά με τους πλέον υπάκουους, ανεξαρτήτως γνώσεων και ικανοτήτων. (Το ίδιο φυσικά κάνει και με την επιλογή των υποψηφίων βουλευτών).

Δυστυχώς, αν θέλεις να κυβερνήσεις στηριζόμενος σε άβουλα πρόβατα και όχι ικανά «λιοντάρια» στο τέλος οι λύκοι θα φάνε και σένα και το μαντρί με όλα τα πρόβατα.Και αυτό ακριβώς συμβαίνει τώρα στην κυβέρνηση της φιλελεύθερης παράταξής μας, στην οποία έλαχε, ουδόλως τυχαία, ο μουτζούρης της ανείπωτης τραγωδίας των Τεμπών. Πρόκειται για μία τραγωδία την οποία ένα-δύο ανόητοι-και όχι μόνο- προσπαθούν να χειριστούν νομίζοντας ότι έχουν απέναντί τους τον Παύλο Πολάκη και όχι 57 ψυχές που δολοφόνησε το διεφθαρμένο και ανίκανο κράτος μας,που είναι δημιούργημα της δικής τους ανικανότητας. Γιατί η τραγική εικόνα των Τεμπών είναι η ακριβής αντανάκλαση του διεφθαρμένου κράτους που οι ίδιοι και οι όμοιοί τους χρόνια τώρα«καλλιέργησαν».Και ενώ είχαμε χορτάσει από τις μπουρδολογίες περίεπανίδρυσης του κράτους, μας προέκυψε το επιτελικό κράτος,έτσι ώστε ως ιθαγενείς να βαυκαλιζόμαστε ότι ανανεώνουμε την αστυνομική μας ταυτότητα –ξεχάστηκε το σκάνδαλο με την έκδοση ευρωπαϊκής ταυτότητας- σε δύο τρεις ώρες και ότι μας ειδοποιούν με SMS πότε πρέπει να κάνουμε εμβόλιο!!! Φυσικά τους επιτελείς και το επιτελικό κράτος τα είδαμε το 2021 όταν κάηκαν 1.200.000 στρέμματα, τα είδαμε το 2022 με τη φαιδρή αντιμετώπιση ενός μικρού χιονιά,τα είδαμε πρόσφατα με τις πρωτόγνωρες δραστηριότητες της ΕΥΠ, τα βλέπουμε στα νοσοκομεία μας, στα «πανεπιστήμιά» μας, ακόμη και στις ένοπλες δυνάμεις που από τα 12 μεταγωγικά μας αεροπλάνα – άκουσονάκουσον- είναι σε λειτουργία μόνο το ένα!!! Έτσι θα προστατέψουμε τα νησιά μας;

Η κυβέρνηση οφείλει να αξιοποιήσει τον λίγο χρόνο που έχει έως τις εκλογές, ώστενα«προσγειωθεί» και ναεγκαταλείψει το άνετο στυλ. Οφείλει ναδει και να παραδεχθεί μεειλικρίνειατα λάθη και τις παραλείψεις της,αλλάζοντας επικοινωνιακή και κυβερνητική τακτική. Ανσυνεχίσει να απαριθμεί τις «επιτυχίες» της και να χρησιμοποιεί δικαιολογίες του τύπου, «φταίνε και οι άλλοι» ή «είχαμε μόνο τέσσερα χρόνια στη διάθεσή μας» αλλά θα φτιάξουμε όλα πριν το καλοκαίρι…τότε πολύ φοβάμαι ότι θα αναγκαστεί να προσγειωθεί ανώμαλα, πασχίζονταςνα βρει έστω και έναν πολιτικό εταίρο! Και αυτό φυσικά με την προϋπόθεση ότι όλα,μα όλα θα της πάνε καλά!(Έστω και αργά, ας συνειδητοποιήσει ότι ένα «επιτελικό κράτος» χωρίς επιτελείς είναι ένα θλιβερό οξύμωρο σχήμα).

Σημείωση

Άκουσα ότι ο παραιτηθείς υπουργός Κώστας Καραμανλής επιθυμεί να είναι ξανά υποψήφιος βουλευτής και να αποφασίσει ο λαός για το πολιτικό του μέλλον!!! Προσωπικά πίστευα ότι η αναισθησία και η θρασύτητα αλλά και η βλακείαέχουν τα όριά τους. Ως φαίνεται μάλλον έκανα λάθος. (Μα καλά αυτός. Ο πρωθυπουργός, γιατί ανέχεται αυτή την ύβρι);

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

error: Το περιεχόμενο προστατεύεται