Δευτέρα 5 Ιουνίου 2023
20.5 C
Argostoli

kefaloniastatus@gmail.com

Εφημερεύοντα Φαρμακεία

spot_img

ΜΕΝΟΥ / ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Στο Ταμείο Ανάκαμψης με 2 εκ. ευρώ η ανάπλαση της εμπορικής περιοχής Αργοστολίου

Στο Ταμείο Ανάκαμψης με 2 εκ. ευρώ η ανάπλαση της εμπορικής περιοχής Αργοστολίου

Με απόφαση του Αναπληρωτή Υπουργού Οικονομικών κ. Σκυλακάκη και του Αναπληρωτή Υπουργού Εσωτερικών κ. Πέτσα, εντάσσεται στο Ταμείο Ανάκαμψηςμε προϋπολογισμό 2.000.000 ευρώτο έργο:

«Παρεμβάσεις βελτίωσης οδικής ασφάλειας πόλεως Αργοστολίου»

Το κύριο έργο της παρέμβασης αφορά στη μετατροπή σε ζώνη ήπιας κυκλοφορίας τηςεμπορικής περιοχής της πόλης με άξονα την οδό Σιτεμπόρων.

Συγκεκριμένα πρόκειται για τις δημοτικές οδούς και τους κοινόχρηστους χώρους στα οικοδομικά τετράγωνα, ανάμεσα στην παραλιακή (Λεωφ. Αντώνη Τρίτση) και την οδό Σιτεμπόρωνκαιαπό την οδό Ανδρέα Χοϊδά έως την οδό Δεβοσέτου.

Προβλέπονται παρεμβάσεις όπως επίστρωση με κυβόλιθους, διαμόρφωση νέων πεζοδρομίων, φωτισμός, δημιουργία θέσεων στάθμευσης, βελτίωση της πρόσβασης σε ΑμεΑ και ενοποίηση της υψομετρικής στάθμης δρόμων μικρού πλάτους με τα πεζοδρόμια.

Στόχος της παρέμβασης είναι η βελτίωση της ασφάλειας για τους πεζούς και τους οδηγούς που κινούνται στην πόλη, καθώς και η βελτίωση του αστικού περιβάλλοντος και της ποιότητας ζωής, μέσω της αύξησης χώρων κοινωνικής επαφής για τους πολίτες.

Το δεύτερο μέρος της παρέμβασης αφορά στην κατασκευή υπερυψωμένων διαβάσεων πεζών για την ασφάλεια τωνμαθητών μπροστά από τα σχολικά συγκροτήματα της οδού Χαροκόπου (3ο Γυμνάσιο & 4ο Δημοτικό) και της οδού Ηλία Ζερβού (1ο& 2ο Δημοτικό).

Συγχαρητήρια στο Δήμο Αργοστολίου και στην τεχνική του υπηρεσία για την επιτυχή προετοιμασία του φακέλου και την ένταξη του έργου στο Ταμείο Ανάκαμψης.Ευχαριστώ θερμά τους Υπουργούς κ. Σκυλακάκη και κ. Πέτσα για τη συνεργασία.

Παναγής Καππάτος

Βουλευτής Κεφαλονιάς και Ιθάκης

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

error: Το περιεχόμενο προστατεύεται