Δευτέρα 5 Ιουνίου 2023
20.5 C
Argostoli

kefaloniastatus@gmail.com

Εφημερεύοντα Φαρμακεία

spot_img

ΜΕΝΟΥ / ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

ΣΥΔΕ: Τραμπούκικη παρέμβαση του ηγετικού μέλους της πλειοψηφούσας παράταξης της ΠΟΕΔΗΝ

Καθώς το σωματείο των υγειονομικών υπέρ Δημοκρατίας και Ελευθερίας (ΣΥΔΕ) προβαίνει σε εγγραφές μελών από όλη την Ελλάδα, το σύστημα εξουσίας και οι κολαούζοι του συνδικαλιστές κατ’ επάγγελμα, που θεωρούσαν ότι με την άρση των αναστολών και την επιστροφή των υγειονομικών στις θέσεις τους θα έπαιρνε τέλος ο αγώνας τους, διαπιστώνουν έκπληκτοι και έντρομοι ότι τώρα αρχίζει να διευρύνεται η βάση του κινήματος που θεμελιώθηκε την περίοδο των αναστολών.

Ενός κινήματος που με το δυναμισμό του και τις ανεπιτήδευτες παρεμβάσεις του στο υγειονομικό γίγνεσθαι φαίνεται να κερδίζει σταθερά έδαφος στο χώρο του οργανωμένου συνδικαλισμού.

Για πρώτη φορά μετά από πολύ καιρό, κινητοποιούνται και πάλι εργαζόμενοι που απείχαν σταθερά από κάθε μορφή κινητοποίησης – όχι από αδιαφορία αλλά εξαιτίας της απαξίωσης του συνδικαλισμού που προκάλεσαν ξεπουλημένες ηγεσίες συνδικαλιστικών φορέων.

Ηγεσίες που εν είδει κοινής εκδούλευσης διαπραγματεύονται ψίχουλα για λογαριασμό των εργαζόμενων, την ίδια στιγμή που σιγοντάρουν κυβερνητικές πολιτικές απόλυτης καταστρατήγησης εργασιακών κεκτημένων.

Οι καθιερωμένες απεργιακές φιέστες σε αραιά χρονικά διαστήματα που γίνονται μόνο για το θεαθήναι, φυσικά και δεν είναι ικανές να κινητοποιήσουν τους εργαζόμενους. Αλλά ακόμα και αν με κάποιον μαγικό τρόπο ο κόσμος αυτός κατέβαινε στο δρόμο θα διαπίστωνε ότι αυτοί οι ίδιοι που τον καλούν, στην πραγματικότητα ΔΕΝ την θέλουν τη συμμετοχή του.

Η προχθεσινή τραμπούκικη παρέμβαση του ηγετικού μέλους της πλειοψηφούσας παράταξης της ΠΟΕΔΗΝ κατά τη διάρκεια της ομιλίας του προέδρου του προσωρινού ΔΣ του ΣΥΔΕ, κου Ζήση Δεληχά,  στην πανυγειονομική συγκέντρωση (από την οποία παρέμβαση οι μειοψηφούσες παρατάξεις διαχώρισαν σαφώς τη θέση τους) αποδεικνύει του λόγου το αληθές. Φυσικά μια τέτοια ενέργεια δεν έμεινε αναπάντητη. Ο πρόεδρος του ΣΥΔΕ κατέθεσε χθες έγγραφο διαμαρτυρίας στο γενικό συμβούλιο της ΠΟΕΔΗΝ και πήρε το λόγο για μια σύντομη τοποθέτηση επί του θέματος. Το συμβούλιο εν τέλει έκρινε κατά πλειοψηφία μη καταδικαστέα την προδήλως αντιθεσμική συμπεριφορά του προεδρεύοντος μέλους του. Ωστόσο η τοποθέτηση μιας υπολογίσιμης μειοψηφίας του συμβουλίου υπέρ του ΣΥΔΕ (13 υπέρ, 20 κατά της καταδικαστικαστικής απόφασης) αποτελεί ισχυρή ένδειξη ότι κάτι αρχίζει να κινείται στα λιμνάζοντα νερά της ΠΟΕΔΗΝ.

Σε κάθε περίπτωση ο εργασιακός κόσμος δεν πρέπει να γυρίσει την πλάτη στα σωματεία και τις ομοσπονδίες. Δεν πρέπει να απέχει από απεργίες και κινητοποιήσεις αλλά να συμμετέχει σταθερά και μαζικά στις κινητοποιήσεις που εξαγγέλλουν τα συνδικαλιστικά όργανα, γιατί τα σωματεία είναι κτήμα των εργαζόμενων και αποτελούν το μόνο πραγματικό ανάχωμα στις αντεργατικές επιθέσεις. Γιατί το μόνο που υπολογίζει το σύστημα εξουσίας είναι ακριβώς αυτός ο αριθμός των συμμετεχόντων τις κινητοποιήσεις. Δεν πρέπει να χαρίσουμε τα σωματεία μας σε αυτούς που τα καπηλεύονται.

Το ΣΥΔΕ δε συστάθηκε για να λειτουργήσει ανταγωνιστικά προς τις υγιείς συνδικαλιστικές δυνάμεις και συλλογικότητες που έχουν συνειδητοποιήσει τι δρομολογείται στο ΕΣΥ, αλλά αντιθέτως για να συμπράξει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, με την εμπειρία που απέκτησαν τα μέλη του μετά από 16 μήνες συνεχούς ΑΓΩΝΑ, σε αυτό που θεωρήσαμε από την πρώτη στιγμή που εκδιωχθήκαμε βίαια από τις δουλειές μας ως το κοινό συμφέρον όλων των εργαζόμενων στον υγειονομικό χώρο: Την υπεράσπιση του ΔΗΜΟΣΙΟΥ και ΔΩΡΕΑΝ χαρακτήρα της υγείας.

 Μετά τιμής

σσ. Σας παραθέτουμε το κείμενο καταγγελία-διαμαρτυρία όπως κατατέθηκε  στη συνεδρίαση του Γενικού Συμβουλίου της ΠΟΕΔΗΝ.    …………………………………………………………………………………

…………………………………………………………….

ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ – ΑΙΤΗΣΗ

Προς το Δ.Σ της ΠΟΕΔΗΝ 

Αξιότιμες κυρίες και κύριοι,

            Κατά την 22/02/2023 όπου και πραγματοποιήθηκε η  πανυγειονομική κινητοποίηση της ΠΟΕΔΗΝ, το σωματείο ΣΥΔΕ (Σωματείο Υγειονομικών υπέρ Δημοκρατίας & Ελευθερίας) συμμετείχε τόσο με πολυπληθές μπλοκ, αγωνιστικό παλμό όσο και με ευρηματικά συνθήματα, με σκοπό να διατρανωθεί μαζί με όλους τους συναδέλφους, η εναντίωση μας στην υποβάθμιση και ιδιωτικοποίηση του ΕΣΥ.

Η συμβολή του ΣΥΔΕ, καθ’ όλη τη διάρκεια της πορείας, δεν θα ήταν υπερβολή να λέγαμε ότι έπαιξε ουσιαστικό ρόλο στην επιτυχία της κινητοποίησης. 

Ο τερματισμός της πορείας έλαβε χώρα στο Υπουργείο Υγείας, όπου ο πρόεδρος του δευτεροβάθμιου συνδικαλιστικού οργάνου όλων των υγειονομικών κ. Γιαννάκος, ενώ έδωσε το λόγο σε όλους τους εκπροσώπους των σωματείων που παρευρέθησαν εκεί, καλώντας τους να απευθύνουν έναν χαιρετισμό, αρνήθηκε,  αγνοώντας επιδεικτικά τις εκκλήσεις μας, να μας δώσει το λόγο. 

Κατά την αποχώρηση του κ. Γιαννάκου, ο πρόεδρος του σωματείου μας κ.Ζήσης Δεληχάς  πήρε τον λόγο. Η εν λόγω κίνηση οδήγησε τον κ.Γιαννάκο να επιστρέψει σε έξαλλη κατάσταση στον ηχολήπτη, απαιτώντας του να κλείσει τον ήχο. Πρόκειται για μια απαράδεκτη προσπάθεια φίμωσης, επιλεκτικά προς τον εκπρόσωπο ενός θεσμοθετημένου πρωτοβάθμιου σωματείου, του οποίου η συμβολή είναι αδιαμφισβήτητη.  Ως πρόεδρος όφειλε να επιτρέψει την όποια άρθρωση λόγου μεταξύ συναδέλφων, ακόμα και επί υποψίας μη αρεστού λόγου.

Αυτό είναι η δημοκρατία κ. πρόεδρε. Αυτήν θα έπρεπε να προασπίζεστε και όχι με φασιστικό τρόπο να κλείνετε τα μικρόφωνα σε συναδέλφους.

Ευχαριστούμε θερμά τους συναδέλφους των μειοψηφικών παρατάξεων της ΠΟΕΔΗΝ ,που εξέφρασαν άμεσα και δημόσια την αντίθεσή τους και καταδίκασαν την ίδια στιγμή την άθλια και απαράδεκτη συμπεριφορά του κ. Γιαννάκου.

Αυτό είναι φασισμός κ. πρόεδρε της ΠΟΕΔΗΝ και αποδείξατε πανηγυρικά μπροστά σε όλο τον κόσμο και όλους τους συναδέλφους, ότι οι πρακτικές φίμωσης είναι προσφιλής σας μέθοδος.

Οι διαχωρισμοί και η στοχοποίηση που επιχειρείται από πλευράς σας με άθλιους χαρακτηρισμούς δεν θα μας αποθαρρύνει.  

Θα συνεχίσουμε να είμαστε στο δρόμο και στον αγώνα, στο πλευρό των συναδέλφων μας, με ένα και μοναδικό στόχο όπως και με ενωτική διάθεση διατρανώσαμε ” ΌΛΟΙ ΜΑΖΊ ΝΑ ΣΏΣΟΥΜΕ ΤΟ Ε.Σ.Ύ”.

Καλούμε τα μέλη του Δ.Σ της ΠΟΕΔΗΝ να καταδικάσουν την απαράδεκτη αυτή ενέργεια του προέδρου, απέναντι σε συναδέλφους του.

Με τιμή.

Για το Δ.Σ ΣΥΔΕ

Ο πρόεδρος

Ζήσης Δεληχάς  

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

error: Το περιεχόμενο προστατεύεται