Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
15 C
Argostoli

kefaloniastatus@gmail.com

Εφημερεύοντα Φαρμακεία

spot_img

ΜΕΝΟΥ / ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Συνάντηση με τον Πρόεδρο του ΕΚΑΒ κ. Παπαευσταθίου & Ερώτηση στον Υπουργό Περιβάλλοντος

Συνάντηση με τον Πρόεδρο του ΕΚΑΒ κ. Παπαευσταθίου για την ενίσχυση του ΕΚΑΒ Κεφαλονιάς

Σήμερα είχα συνάντηση με τον Πρόεδρο του Εθνικού Κέντρου Άμεσης Βοήθειας (ΕΚΑΒ) κ. Νίκο Παπαευσταθίου.Αντικείμενο της συνάντησης ήταν η ενίσχυση της δύναμης του ΕΚΑΒ στην Κεφαλονιά.

Με δεδομένο ότι υπάρχουν οι πρώτοι απόφοιτοι της σχολής Διασωστών-Πληρωμάτων Ασθενοφόρων στο Νοσοκομείο Αργοστολίου, οι προοπτικές για εκδήλωση ενδιαφέροντος είναι καλύτερες σε σχέση με το παρελθόν.

Η πρόταση που έχει κατατεθεί προς έγκριση από το Υπουργείο Οικονομικών και το Υπουργείο Υγείας είναι η πρόσληψη 2 επικουρικών άμεσα και προκήρυξη 5 μόνιμων θέσεων.

Τέλος συζητήσαμε για το άνοιγμα της πλατφόρμας επικουρικών ώστε να κατατεθούν νέες αιτήσεις ενδιαφέροντος, πέραν των αιτήσεων που έχουν ήδη κατατεθεί.

Ευχαριστώ θερμά τον κ. Παπαευσταθίου για τη συνεργασία.

Παναγής Καππάτος

Βουλευτής Κεφαλονιάς και Ιθάκης


Ερώτηση προς τον Υπουργό Περιβάλλοντος για την αντιμετώπιση των συνεπειών της απόφασης 176/2023 του ΣτΕ για τα εκτός σχεδίου ακίνητα

Η απόφαση 176/2023 της Ολομέλειας του Συμβουλίου της Επικρατείας για τα άρτια και οικοδομήσιμα εκτός σχεδίουακίνητα,επιδρά καθοριστικά σε μια βασική οικονομική δραστηριότητα στην Κεφαλονιά και την Ιθάκη.

Λόγω του νομολογιακού προηγουμένου που δημιουργεί, η απόφαση αφενός επηρεάζει αγοραπωλησίες, συμβόλαια, προεγκρίσεις δόμησης, άδειες δόμησης και επενδύσεις που έχουν ενταχθεί στον αναπτυξιακό νόμο, αφετέρου μπορεί να οδηγήσει σε ουσιαστική ακύρωση διοικητικών πράξεων που έχουν εκδοθεί, όπως προεγκρίσεις δόμησης.

Επιπλέον παρατηρείται το φαινόμενο οι ανά την Ελλάδα Υπηρεσίες Δόμησης (ΥΔΟΜ) να ερμηνεύουν διαφορετικά την απόφαση, αναμένοντας διευκρινίσεις. Επομένως προκύπτει ηανάγκη εναρμόνισης του τρόπου με τον οποίο η διοίκηση αντιμετωπίζει ομοειδείς περιπτώσεις.

Το πρόβλημα αναγνώρισης κοινόχρηστου δημοτικού οδικού δικτύου αναμένεται να αντιμετωπιστεί με τα Τοπικά Πολεοδομικά Σχέδια στη νησιωτική Ελλάδα. Ωστόσο αυτή είναι μια χρονοβόρα διαδικασία και στο διάστημα που θα μεσολαβήσει, απαιτείται να εξασφαλιστεί κοινή αντιμετώπιση της δόμησης σε ακίνητα άνω των 4.000 τετραγωνικών μέτρων από τις κατά τόπους ΥΔΟΜ, ώστε να υπάρχει ενιαία εφαρμογή του νόμου για κατασκευές και επενδύσεις σε όλη τη χώρα, χωρίς τον κίνδυνο αυτές να προσβληθούν στη δικαιοσύνη.

Για αυτό το λόγο και στα πλαίσια του Κοινοβουλευτικού Ελέγχου, κατέθεσα την Ερώτηση  (2664/ 10-3-2023)προς τον Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας κ. Κώστα Σκρέκα:

«Ανάγκη αντιμετώπισης των προβλημάτων στην δόμηση εκτός σχεδίου λόγω των συνεπειών της απόφασης 176/2023 του ΣτΕ»

Με την Ερώτηση ζητώ από Υπουργείο να αναλάβει νομοθετική πρωτοβουλία ή να εκδώσει διευκρινιστική εγκύκλιο προς τις ΥΔΟΜ, ώστε με σεβασμό στην απόφαση της Δικαιοσύνηςνα διασφαλίζεταιη ομαλή συνέχεια ήδη προγραμματισμένων επενδύσεων και μιας εν γένει βασικής οικονομικής δραστηριότητας στα νησιά μας.

Παναγής Καππάτος

Βουλευτής Κεφαλονιάς και Ιθάκης

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ