Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
19 C
Argostoli

kefaloniastatus@gmail.com

Εφημερεύοντα Φαρμακεία

spot_img

ΜΕΝΟΥ / ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Ανακοινώσεις για τη ματαίωση των Βεργώτειων 2023

Απογοητευτική εξέλιξη η ακύρωση των “Βεργώτειων” λόγω ακατάλληλου τάπητα.

Η ακύρωση της μεγαλύτερης ίσως διοργάνωσης στίβου των Ιονίων Νήσων, λόγω της κακής κατάστασης του αγωνιστικού τάπητα, είναι μια απογοητευτική εξέλιξη.

Πολλοί αθλητές του τόπου μας, οι οποίοι θα είχαν τη μοναδική ευκαιρία να συναγωνιστούν με αθλητές διεθνούς βεληνεκούς, νιώθουν πως η πολιτεία τους στέρησε μια πρωτόγνωρη εμπειρία.

Οφείλουμε να θέσουμε ως πρώτη προτεραιότητα την επισκευή του τάπητα στίβου (ταρτάν) του Δ.Α.Κ. Αργοστολίου και να εγγυηθούμε πως τα Βεργώτεια θα επιστρέψουν το συντομότερο δυνατόν κοντά μας. Παράλληλα με μια σειρά παρεμβάσεων που απαιτούνται στις αθλητικές εγκαταστάσεις του Δήμου μας, ώστε να αναδείξουμε τον αθλητισμό σε κινητήρια πολιτιστική δύναμη του τόπου μας.

Αλέξανδρος Παντελειός


«Βεργώτεια 2023»… να ‘χαμε να λέγαμε… 

 Ένας από τους μεγαλύτερους αθλητικούς θεσμός του νησιού μας, τα «Βεργώτεια» δεν θα πραγματοποιηθούν. Αυτό είναι η είδηση.

Η πραγματικότητα πίσω από την είδηση είναι, ότι πέραν της φιλότιμης προσπάθειας κάποιων λίγων ξεχωριστών ανθρώπων του αθλητισμού στα νησιά μας, η επίσημη πολιτεία (είτε αφορά την Περιφέρεια, είτε τον Δήμο, είτε την Αποκεντρωμένη, είτε την Κεντρική Διοίκηση) αδιαφόρησε για έναν θεσμό που πέρα της προαγωγής του πνεύματος εκείνου που υπάρχει στον στίβο, πέραν της σημασίας του για την νέα γενιά, αλλά και για μεγάλη μερίδα των κατοίκων του νησιού μας, έχει αξία και για τα ίδια μας τα νησιά, ιδιαίτερα της Κεφαλονιάς.

 Ειδικά σε μια χρονική συγκυρία, όπου για πρώτη χρονιά μετά την περίοδο της Covid-19, θα μπορούσε να φιλοξενήσει ακόμα περισσότερα μεγάλα ονόματα του στίβου, από περισσότερα αθλήματα, αλλά και ακόμα περισσότερους θεατές πέραν των νησιών μας, η ματαίωση «Βεργώτεια 2023», δεν είναι απλά απογοητευτική, αλλά εξοργιστική.

 Όλοι αυτοί που οι πολιτικοί, οι οποίοι έχουν την ευθύνη, αλλά και οι οποίοι θα τρέξουν να φωτογραφηθούν, ώστε να πάρουν τα εύσημα της προσπάθειας άλλων, αδιαφόρησαν εκκωφαντικά. 

 Ο αθλητισμός σαν συλλογική δράση, το ευ αγωνίζεσθαι και το αντάμωμα της νεολαίας σε αθλητικές διοργανώσεις που τις διακατέχει το ήθος δεν είναι ένα απλό ευχολόγιο. Μια διοργάνωση που αξίζει να γίνει παράδειγμα και για άλλους χώρους του αθλητισμού στα νησιά μας, αλλά και στην κοινωνία των νησιών μας, δεν μπορεί να αντιμετωπίζεται ως μια περιττή πολυτέλεια. 

Να καταβληθούν όλες οι αναγκαίες ενέργειες και να οργανωθεί με συντονισμένη προσπάθεια η διαμόρφωση των συνθηκών, που δεν θα επιτρέψουν στο μέλλον καμία άλλη ματαίωση.  

Να πάψει ο εμπαιγμός των ανθρώπων που στηρίζουν τον θεσμό, να μην παραπέμπονται από τον Άννα στον Καϊάφα και σταματήσει το χαλασμένο τηλέφωνο. 

Να προαχθούν και να στηριχθούν όλες εκείνες οι αθλητικές και πολιτιστικές εκδηλώσεις των νησιών μας, οι οποίες διαφημίζουν τα νησιά μας στο πανελλήνιο, αλλά και διεθνώς. 

Να τεθεί σε προτεραιότητα η επισκευή, κατασκευή, καταλληλόλητα και προσβασιμότητα των αθλητικών χώρων του νησιού μας. 

Να δοθεί η δυνατότητα στη νεολαία και τους κατοίκους των νησιών μας να έχουν απεριόριστη πρόσβαση στον αθλητισμό και τα ιδανικά του ευ αγωνίζεσθαι. 

Ας γίνει κατανοητό ότι ο αθλητισμός είναι εκδήλωση κοινωνικής δράσης και τόπος συνάντησης μας, και όχι πεδίο κέρδους και λογικών κερδοφορίας. 

Γεράσιμος Γαβριελάτος, Υποψήφιος Βουλευτής Κεφαλληνίας-Ιθάκης με το ΜέΡΑ25-Συμμαχία για τη Ρήξη


Όταν η Δημοτική Αρχή Μιχαλάτου είναι ανίκανη να βάλει 4 μπασκέτες επί 2 χρόνια, ο τάπητας για τα Βεργώτεια μοιάζει πυρηνική φυσική!

Μία από τις μεγαλύτερες αθλητικές διοργανώσεις στο νησί μας, τα “Βεργώτεια” ακυρώθηκαν λόγω ακατάλληλου τάπητα, αλλά αυτό δεν φάνηκε να πτοεί τον Δήμαρχο κ. Μιχαλάτο καθώς αυτές τις ημέρες είναι απορροφημένος με ρουσφέτια λακούβας και τσιμεντόστρωσης. 

Τα “Βεργώτεια”, δεν αποτελούν έναν τοπικό, μόνο, ή εθνικό αθλητικό θεσμό, αλλά μια διοργάνωση με διεθνές αντίκτυπο και η ακύρωσή τους προκάλεσε αλγεινή εντύπωση στους Κεφαλονίτες οι οποίοι είχαν αγκαλιάσει με αγάπη αυτό το μοναδικό γεγονός.

Φυσικά, η Δημοτική Αρχή Μιχαλάτου θα ρίξει το φταίξιμο σε οποιονδήποτε άλλο εκτός από τους ίδιους, οι οποίοι γνώριζαν επί μήνες το πρόβλημα και επέλεξαν όπως σε πάμπολες άλλες περιπτώσεις, να μην κάνουν απολύτως τίποτε.

Αυτή η ανικανότητα δεν θα έπρεπε να κάνει εντύπωση πλέον σε κανέναν…

Επί 2 χρόνια ο κ. Μιχαλάτος και η “υπεύθυνη” ομάδα του δεν μπορεί να τοποθετήσει 4 μπασκέτες στο ανοιχτό γήπεδο μπάσκετ Αργοστολίου με πακτωλό χρημάτων από την κεντρική κυβέρνηση.

Επί 2 χρόνια οι Αργοστολιώτες παρακολουθούν την χωρίς προηγούμενο αδιαφορία και ανικανότητα μίας δημοτικής αρχής που δεν μπορεί να τοποθετήσει ούτε 4 μπασκέτες με αποτέλεσμα τα παιδιά της πόλης να μην μπορούν να παίξουν μπάσκετ!

Φυσικά και για αυτό το γεγονός, το οποίο έχει γίνει πλέον ανέκδοτο, κάποιος άλλος φταίει σύμφωνα με τα μέσα ενημέρωσης του κ. Μιχαλάτου.

Έτσι φτάσαμε και στην ακύρωση των “Βεργωτείων” η οποία έρχεται απλά να επιβεβαιώσει αυτό που ξέρει όλος ο κόσμος: Η Δημοτική Αρχή του κ. Μιχαλάτου είναι η πιο ανίκανη των τελευταίων 30 ετών.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ