Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
16 C
Argostoli

kefaloniastatus@gmail.com

Εφημερεύοντα Φαρμακεία

spot_img

ΜΕΝΟΥ / ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Το Ιστορικό Αρχείο Κεφαλονιάς συμμετέχει στην παρουσίαση των βιβλίων του Ραϋμόνδου Αλβανού

Εικόνα: Η προϊσταμένη του Ιστορικού Αρχείου Κεφαλονιάς (ΓΑΚ) Δρ Θεοδώρα Ζαφειράτου κατά τη συνέντευξη που είχε παραχωρήσει στο kefaloniastatus.gr τον Ιούνιο του 2021 (κλικ ΕΔΩ).

Παρουσίαση βιβλίων Ραϋμόνδου Αλβανού)

Το Τμήμα Κεφαλληνίας των Γενικών Αρχείων του Κράτους (ΓΑΚ) συμμετέχουν στην εκδήλωση για την παρουσίαση δύο βιβλίων του Ραϋμόνδου Αλβανού, διδάσκοντα στο ΠΜΣ «Δημόσια Ιστορία» του ΕΑΠ.

Τα δύο βιβλία «Σλαβόφωνοι και πρόσφυγες. Κράτος και πολιτικές ταυτότητες στη Μακεδονία του Μεσοπολέμου» και «Ο ελληνικός εμφύλιος. Μνήμες σε πόλεμο και σύγχρονες πολιτικές ταυτότητες» θα παρουσιαστούν το Σάββατο 10 Ιουνίου 2023 και ώρα 20.00 στην αίθουσα της Κοργιαλενείου Βιβλιοθήκης σε εκδήλωση που συνδιοργανώνεται από τον Σύνδεσμο Φιλολόγων Κεφαλονιάς- Ιθάκης, τα ΓΑΚ – Τμήμα Κεφαλληνίας και τις εκδόσεις «επίκεντρο».

Για τα βιβλία θα μιλήσουν ο Κώστας Πετράκης, Κοινωνιολόγος, Λέκτορας του Τμήματος Ψηφιακών Μέσων και Επικοινωνίας του Ιονίου Πανεπιστημίου, ο Ηλίας Τουμασάτος, Δρ. Ιστορίας, Εκπαιδευτικός και ο συγγραφέας. Χαιρετισμό θα απευθύνει ο  Δημήτρης Ζαβιτσιάνος, Πρόεδρος του Συνδέσμου Φιλολόγων Κεφαλονιάς Ιθάκης. Τη συζήτηση θα συντονίσει η Θεοδώρα Ζαφειράτου, Δρ. Ιστορίας και Προϊσταμένη των ΓΑΚ Κεφαλονιάς.

Τα ΓΑΚ Κεφαλονιάς θεωρούν σημαντική την παρουσίαση των δύο βιβλίων, διότι αναφέρονται σε περιόδους και γεγονότα της νεότερης ελληνικής ιστορίας εξαιρετικής σημασίας και ενδιαφέροντος τόσο για το επιστημονικό όσο και για το ευρύτερο κοινό. Επιπλέον, η παρουσίαση, η ερμηνεία και κυρίως η τεκμηρίωση των απόψεων που εκφράζονται σε αυτά βασίζεται σε μοναδικό αρχειακό υλικό από τα ΓΑΚ Καστοριάς και τα ΓΑΚ Φλώρινας. Δίνεται επομένως η δυνατότητα ανάδειξης της σπουδαιότητας των κρατικών αρχειακών μας υπηρεσιών, καθώς η εκδήλωση συμπίπτει και με τον φετινό εορτασμό της Διεθνούς Ημέρας Αρχείων, που καθιερώθηκε  να εορτάζεται στις 9 Ιουνίου κάθε έτους από το Διεθνές Συμβούλιο Αρχείων το 2007.

Η Προϊσταμένη των ΓΑΚ Τμήματος Κεφαλληνίας
Θεοδώρα Ζαφειράτου
Δρ. Ιστορίας, Αρχειονόμος

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ