Κυριακή 3 Δεκεμβρίου 2023
16 C
Argostoli

kefaloniastatus@gmail.com

Εφημερεύοντα Φαρμακεία

spot_img

ΜΕΝΟΥ / ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Άρις Καζάκος: λαμπρή & ελπιδοφόρα για τη χώρα η υποψηφιότητα της Έφης Αχτσιόγλου

Ο ομότιμος καθηγητής του ΑΠΘ τονίζει ότι η Έφη Αχτσιόγλου απέδειξε ότι διαθέτει πολιτική οξυδέρκεια, δυναμισμό και εντιμότητα.

Ανοιχτή στήριξη στην υποψηφιότητα της Έφης Αχτσιόγλου για την προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία δίνει μέσω της Voria.gr ο ομότιμος καθηγητής Εργατικού Δικαίου στη Νομική Σχολή του ΑΠΘ-δικηγόρος Άρις Καζάκος, που είναι ένας από τους ανθρώπους που βρέθηκαν δίπλα στην 38χρονη πολιτικό από το διάστημα που βρισκόταν ακόμη στη Θεσσαλονίκη, χαρακτηρίζοντας την υποψηφιότητά της ως «λαμπρή και ελπιδοφόρα για τη χώρα».

Μιλώντας για τα χρόνια που η Έφη Αχτσιόγλου ήταν φοιτήτρια και ο ίδιος ήταν επιβλέπων καθηγητής στη διδακτορική της διατριβή, ο κ. Καζάκος υπογράμμισε πως ήταν μέσα στους δέκα καλύτερους φοιτητές που είχε ποτέ διδάξει. «Είναι ικανότατη νομικός με αναλυτική και συνθετική σκέψη, με νομική οξύνοια», υπογραμμίζει και προσθέτει ότι «είναι μία από τους δύο μεταπτυχιακούς φοιτητές μου στους οποίους έδωσα χαρακτηρισμό-βαθμό “Άριστα με διάκριση” στη διδακτορική της διατριβή».

Ο ομότιμος καθηγητής δηλώνει υπερήφανος για την Έφη Αχτσιόγλου, τόσο για την ακαδημαϊκή της πορεία όσο και από την πολιτική εξέλιξή της. «Η Έφη απέδειξε ότι έχει υψηλό ακαδημαϊκό ύφος και ήθος. Στη διάρκεια της πολιτικής της πορείας απέδειξε ότι διαθέτει πολιτική οξυδέρκεια, δυναμισμό και εντιμότητα, μια αξία που -μάλλον- είναι υποτιμημένη στην πολιτική αγορά πέραν του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ», τονίζει και προσθέτει ότι η διαδρομή της δεν τον εξέπληξε καθώς ήταν κάτι που περίμενε από τη στιγμή που μπήκε στον πολιτικό στίβο.

Έχοντας ζήσει την υποψήφια πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και στις διαπραγματεύσεις με τους λεγόμενους Θεσμούς, όταν το κόμμα της Αριστεράς ήταν στην κυβέρνηση, ο κ. Καζάκος τονίζει ότι «είναι ένα από τα ικανότερα πολιτικά στελέχη, όχι μόνο του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ αλλά και όλου του πολιτικού φάσματος. Νομίζω ότι η υποψηφιότητά της έρχεται ως επιστέγασμα όλων αυτών που ανέφερα πριν. Είναι μια λαμπρή και ελπιδοφόρα υποψηφιότητα όχι μόνο για τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ αλλά και για τη χώρα».

Εκτιμά ότι η Έφη Αχτσιόγλου, σε περίπτωση που εκλεγεί πρόεδρος, «θα στηρίξει την αριστερή ταυτότητα του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ», χωρίς, όμως, να απεμπολεί τη διεύρυνση που έχει γίνει μέχρι σήμερα από το κόμμα. «Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ ουσιαστικά ανοίγεται σε ένα είδος πολυσυλλεκτικότητας ως κυβερνητικό κόμμα και το στοιχείο αυτό δεν νομίζω ότι θα το απεμπολήσει», αναφέρει.

Ο κ. Καζάκος, που τον Απρίλιο ήταν ομιλητής σε εκδήλωση για την ταινία «Ο θάνατος του εμποράκου» μαζί με την Έφη Αχτσίογλου, αναφέρθηκε στη σημασία της πολιτιστικής ταυτότητας της υποψήφιας προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ. «Χρειάζονται πολιτικά στελέχη που θα διαθέτουν λόγο και αίσθημα συγχρόνως. Και στο αίσθημα εντάσσω την ευρεία πολιτιστική αντίληψη που πρέπει να έχει ένας νέος άνθρωπος όπως είναι η Έφη, αλλά και στον Λόγο και με τις δύο έννοιες. Και με το μικρό λάμδα αλλά και με το μεγάλο. Αυτά τα στοιχεία τα έχει η Έφη Αχτσιόγλου. Λόγο, αίσθημα και μία αίσθηση πολιτισμού οξύτατη», είπε.

Τέλος, υπογράμμισε ότι έχει ήδη επικοινωνήσει με την Έφη Αχτσιόγλου, στην οποία ευχήθηκε «καλή δύναμη» και «καλή επιτυχία» στον αγώνα της, αναφέροντας ότι και αυτός από την πλευρά του περιμένει να δει το αποτέλεσμα των εσωτερικών διαδικασιών του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.

ΠΗΓΗvoria.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

error: Το περιεχόμενο προστατεύεται