Δευτέρα 22 Ιουλίου 2024
33 C
Argostoli

kefaloniastatus@gmail.com

Εφημερεύοντα Φαρμακεία

spot_img

ΜΕΝΟΥ / ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Π. Καππάτος: Δυναμώνουμε τη φωνή του Ελληνισμού

Ξεκίνησε στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής η επεξεργασία του Σχεδίου Νόμου του ΥΠΕΣ για την άρση των περιορισμών για την εγγραφή στους ειδικούς εκλογικούς καταλόγους τωνεκλογέων εξωτερικού.

Για την υπερψήφιση του νομοσχεδίου στην ολομέλεια χρειάζεται ειδική πλειοψηφία 200 Βουλευτών.

Στην τοποθέτησή μου στην επιτροπή τόνισα:

Πρώτον, το σχέδιο νόμου δεν παρέχει κάποιο νέο δικαίωμασε άτομα που σήμερα δεν το έχουν, αλλά απλά διευκολύνειόσους έχουν ήδη δικαίωμα ψήφου.

Δεύτερον, αντιμετωπίζει το απαράδεκτο για τη δημοκρατία μας φαινόμενο όσοι έχουν χρήματα για ένα ακριβό αεροπορικό εισιτήριο να ασκούν κανονικά τα δικαιώματά τους και όσοι δεν έχουν να τα στερούνται. Δηλαδή έναν ιστορικό αναχρονισμό που έμμεσα καθιστά την κατοχή περιουσίας ως προϋπόθεση για την συμμετοχή στις εκλογές.

Τρίτον, την ανακολουθία κομμάτων της αντιπολίτευσης που ενώ στηλιτεύουν την αποχή από τις εκλογές ως πρόβλημα της δημοκρατίας μας, ταυτόχρονα, στην πράξη,εμποδίζουν τους πολίτες που θέλουν να ψηφίσουν από την άσκηση των δικαιωμάτων τους.

Τέταρτον, ότι η σημερινή κατάσταση πρακτικά τιμωρεί και στερεί δικαιώματα από νέους ανθρώπους που σπουδάζουν ή εργάζονται στο εξωτερικό και τους οποίους καλούμε να γυρίσουν και να στηρίξουν την πατρίδα μας με τις γνώσεις τους.

Ως βουλευτής Κεφαλονιάς και Ιθάκης, ενός τόπου που οι άνθρωποί του ταξιδεύουν σε όλο τον κόσμο, στηρίζω το νομοσχέδιο, τόσο για την ουσία του όσο και για το συμβολισμό του.

Την επόμενη εβδομάδα στην ολομέλεια οφείλουμε να τιμήσουμε τον ιστορικό ρόλο τηςΒουλής των Ελλήνων, των Ελλήνων παντού.

Βίντεο και κείμενο της ομιλίας μου στο σύνδεσμο: https://shorturl.at/xAPU2

Παναγής Καππάτος

Βουλευτής Κεφαλονιάς και Ιθάκης

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ