Δευτέρα 29 Απριλίου 2024
18.8 C
Argostoli

kefaloniastatus@gmail.com

Εφημερεύοντα Φαρμακεία

spot_img

ΜΕΝΟΥ / ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Το σωματείο εργαζομένων ΓΝΚ για τον εξαναγκασμό ιατρού σε παραίτηση & τις διακομιδές ασθενών

Πρόσφατα ενημερωθήκαμε ότι ένας νοσοκομειακός ιατρός του νησιού μας εξαναγκάστηκε σε παραίτηση λόγω του ότι η κατάσταση της υγείας του δεν του επιτρέπει να καλύψει εφημερίες σε τμήμα επειγόντων περιστατικών, παρόλο που η θέληση του να προσφέρει στον τόπο του είναι μεγάλη. Ο συγκεκριμένος ιατρός έχει καλύψει το Γ. Νοσοκομείο Ληξουρίου «Μαντζαβινάτειο» σε πολύ δύσκολες στιγμές κάνοντας μεγάλο αριθμό εφημεριών μηνιαίως με αποτέλεσμα την επιβάρυνση της υγείας του.

Να επισημάνουμε τον τρόπο εργασίας του συγκεκριμένου ιατρού και την προσφορά του τόσο στο Γενικό Νοσοκομείο Κεφαλληνίας όσο και στο Γενικό Νοσοκομείο Ληξουρίου. Συγκεκριμένα καλύπτει τα εξωτερικά ιατρεία του Νοσοκομείου Ληξουρίου καθώς και αρκετά Περιφερειακά Ιατρεία της Παλλικής. Λόγω της κατάστασης της υγείας του εφημερεύει στο Μικροβιολογικό Τμήμα του Γενικού Νοσοκομείου Κεφαλληνίας, το οποίο βρίσκεται σε δυσμενέστατη κατάσταση λόγω ελλείψεως ιατρών . Απαιτούμε λοιπόν από τους Διοικητές των νοσοκομείων του νησιού, από τον Διοικητή της 6ης ΥΠΕ αλλά και από τον Υπουργό Υγείας να παρέμβει ώστε να μην χάσουμε άλλον έναν ιατρό από το ήδη αποδυναμωμένο σύστημα υγείας του νησιού μας.

Αναρωτιόμαστε γιατί δεν καλύφθηκαν οι θέσεις των ιατρών που παραιτήθηκαν τα τελευταία χρόνια από το Γενικό Νοσοκομείο Ληξουρίου «Μαντζαβινάτειο». Γιατί ενώ γνωρίζουν το πρόβλημα τόσα χρόνια ψάχνουν να ” κλείσουν τρύπες” με όποιον τρόπο μπορούν χωρίς να λαμβάνεται υπόψιν η υγεία των ιατρών αλλά και η καλύτερη περίθαλψη των ασθενών;   

                      
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                                            
Η ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΤΣΙΜΑΡΑΣ 
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΓΕΩΡΓΟΠΟΥΛΟΥ


«Διακομιδές ασθενών »

 Με Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου , πυροσβέστες-στρατιωτικοί-οδηγοί απορριμματοφόρων μετατρέπονται σε διασώστες επειγόντων περιστατικών ύστερα από ολιγοήμερη εκπαίδευση.

 Τη στιγμή που για ένα επείγον περιστατικό απαιτούνται δύο διασώστες (ο ένας εκ των οποίων είναι και οδηγός), εκθέτει σε σοβαρούς κινδύνους τους ασθενείς, η αντικατάσταση του ενός διασώστη από οδηγό απορριμματοφόρου, πυροσβέστη ή στρατιωτικό χωρίς την απαιτούμενη εκπαίδευση 2,5 ετών της σχολής διασωστών του ΕΚΑΒ.

 Ιδιαίτερα εφόσον εκτός από τη γρήγορη μεταφορά του ασθενούς στο νοσοκομείο , ζωτικής σημασίας είναι και η άμεση αντιμετώπιση και βοήθεια στον τόπο του συμβάντος και στη διάρκεια της διακομιδής.

 Στην Κεφαλονιά υπάρχει μόνο ένα ασθενοφόρο το βράδυ ενώ τις μισές σχεδόν μέρες του μήνα απομένει μόνο ένα ασθενοφόρο το πρωί και το απόγευμα γιατί το δεύτερο είναι επιφορτισμένο με προγραμματισμένες διακομιδές στα νοσοκομεία της Πάτρας.

 Η κατάσταση αυτή οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια στη χρήση ασθενοφόρων ιδιωτικών επιχειρήσεων που θα καρπώνονται τις εισφορές των ασφαλισμένων ενώ η κυβέρνηση διατείνεται ότι δε θα κοστίζουν τίποτα στον ασθενή και ότι είναι δωρεάν!  Οι υγειονομικοί των δημόσιων νοσοκομείων αυτό δεν θα το επιτρέψουμε!  

 Μόνη λύση είναι η πρόσληψη μόνιμων διασωστών, δεδομένου ότι αποφοιτούν και από το Δ.Ι.Ε.Κ. του Γενικού Νοσοκομείου Κεφαλληνίας διασώστες-πληρώματα ασθενοφόρων καθώς και η μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων του ΕΚΑΒ.

 Εξάλλου ρητά έχουν εκφράσει την αντίρρησή τους στην Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου τόσο οι υγειονομικοί του ΕΚΑΒ όσο και οι εργαζόμενοι στην τοπική αυτοδιοίκηση.  





    Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                 Η ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ


ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΤΣΙΜΑΡΑΣ                           ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΓΕΩΡΓΟΠΟΥΛΟΥ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ