Κυριακή 19 Μαΐου 2024
24 C
Argostoli

kefaloniastatus@gmail.com

Εφημερεύοντα Φαρμακεία

spot_img

ΜΕΝΟΥ / ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

ΛΕΑ: Αύγουστος 1953 | Σεισμοί φοβερότατοι…

Α Υ Γ Ο Υ Σ Τ Ο Σ  1953
Σεισμοί φοβερότατοι…
70 Χρόνια.

      Το Λύκειο των Ελληνίδων Παράρτημα Αργοστολίου, αντί διαγωνισμού, όπως αρχικά είχαμε εξαγγείλει, θα πραγματοποιήσει αφιέρωμα με το ίδιο ΘΕΜΑ: «Πέτρα εσύ, που απόμεινες στον χρόνο, μίλησέ μου…».

      Όποιος επιθυμεί, μπορεί να πάρει μέρος με φωτογραφία, ζωγραφική, ποίηση, διήγημα, βιογραφία, συνέντευξη και κάθε τι άλλο, που σχετίζεται με ό,τι απόμεινε (ένα σπίτι, ένας τοίχος, μια σκάλα, ένα πορτόνι, μια αυλή, μια κόγχη εκκλησίας, ένα ερημωμένο χωριό, ένα αντικείμενο, όπως π.χ, μια κλειδαριά), μετά τους καταστρεπτικούς σεισμούς του 1953.

     Για την πραγματοποίηση του αφιερώματος θα συγκροτηθούν 4 επιτροπές.

     Ι. Οργανωτική Επιτροπή με πρόεδρο την κ. Ευρώπη Μοσχονά-Μαραγκάκη, Πρόεδρο Λ.Ε.Α. και Γενική Γραμματέα την κ. Διονυσία Κουμαριώτου, Φιλόλογο, Συνέφορο Λ.Ε.Α.

     ΙΙ. Επιτροπή για τη φωτογραφία και τη ζωγραφική, με πρόεδρο τον κ. Βασίλειο Λουκάτο, Επαγγελματία Φωτογράφο, Μέλος της Παγκόσμιας Κοινότητας Φωτογράφων του MPIO (Master Photographer International Organization), Μέλος του Triple Master PWS  (Photo Wedding Stories).

     ΙΙΙ. Επιτροπή για τα κείμενα, με πρόεδρο την κ. Σοφία Νεοφύτου, Φιλόλογο με εξειδίκευση στη δημιουργική γραφή.

     IV. Επιτροπή έκδοσης καλαίσθητου τόμου, με όλα ανεξαιρέτως τα έργα και σύντομο βιογραφικό των δημιουργών τους με πρόεδρο τον κ. Ηλία Τουμασάτο, Εκπαιδευτικό, Δρ Ιστορίας, Συγγραφέα.

     Τα μέλη των επιτροπών θα ανακοινωθούν προσεχώς, όπως και οι όροι συμμετοχής (όπως διατάσεις έργων, έκταση κειμένων, χρόνος υποβολής κλπ).

     Στόχος μας με το αφιέρωμα αυτό είναι:

     Ι.  Αφού συγκεντρωθούν όλα τα έργα να πραγματοποιηθεί έκθεση – παρουσίαση- προβολή.

    ΙΙ. Η έκθεση θα είναι αρκετό διάστημα ανοιχτή και επισκέψιμη α) από το κοινό και β) οργανωμένα και προγραμματισμένα ( με εκπαιδευτική ξενάγηση και ποικίλες δράσεις) από μαθητές όλων των βαθμίδων.

       Ελπίζουμε ότι θα βρεθεί χορηγός, που θα χρηματοδοτήσει την έκδοση του τόμου με όλα τα έργα. Ας θυμηθούμε ότι από την αρχαιότητα η χορηγία ήταν μια πολύ σπουδαία κοινωνική λειτουργία και ο χορηγός έχαιρε ιδιαίτερης τιμής και προβολής.   

      Περιμένουμε τη συμμετοχή σας.

Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ Η ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΕΥΡΩΠΗ ΜΟΣΧΟΝΑ-ΜΑΡΑΓΚΑΚΗ ΧΡΙΣΤΟΘΕΑ ΚΟΣΜΑΤΟΥ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ