Τρίτη 30 Απριλίου 2024
17.6 C
Argostoli

kefaloniastatus@gmail.com

Εφημερεύοντα Φαρμακεία

spot_img

ΜΕΝΟΥ / ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Δήμος Σάμης / Υπογραφή σύμβασης για την “ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ, ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΚΑΙ ΘΕΣΗ ΣΕ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΨΗΦΙΑΚΩΝ ΥΔΡΟΜΕΤΡΗΤΩΝ ΤΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ ΥΔΡΕΥΣΗΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΣΑΜΗΣ”

Υπογράφηκε στις 12.04.2024 μεταξύ του Δήμου Σάμης και της αναδόχου Εταιρείας “Εφαρμογές  Αυτοματισμού Εταιρία Περιορισμένης Ευθύνης” (ΤΕΧΝΩΡ ENGINEERING ΕΠΕ), σύμβαση με τίτλο “ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ, ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΚΑΙ ΘΕΣΗ ΣΕ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΨΗΦΙΑΚΩΝ ΥΔΡΟΜΕΤΡΗΤΩΝ ΤΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ ΥΔΡΕΥΣΗΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΣΑΜΗΣ” αξίας 1.450.800€.

         Συγκεκριμένα πρόκειται για υδρόμετρα (2.300 υδρόμετρα και μεταδότες παλμών), σύστημα επικοινωνίας με το κέντρο ενημέρωσης, λογισμικά και εκπαίδευση για την χρήση των προαναφερθέντων.Φορέας χρηματοδότησης είναι το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Πυλώνας Ανάκαμψης 1, “Πράσινη Μετάβαση”.

         Η αντιμετώπιση των ζητημάτων που προκύπτουν από το πρόβλημα της λειψυδρίας σε συνδυασμό με το πεπαλαιωμένο δίκτυο ύδρευσης της περιοχής, αποτελούν άμεση προτεραιότητα του Δήμου Σάμης.

         Υπό το πρίσμα αυτό:

  • Ολοκληρώνεται το έργο «Κατασκευή δικτύου ύδρευσης και υδατοδεξαμενής για τις ανάγκες των χωριών Βαρύ και Καρυά της Δ.Ε. Ερίσου», Π/Υ 169.367€,μέρος του οποίου επιχορηγήθηκε από το Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής.
  • Στα πλαίσια του ανωτέρω έργου, υπεγράφη πρόσφατα η σύμβαση για την προμήθεια της υδατοδεξαμενής 1.000 m3, ποσού 58.776 € για τις ανάγκες της Δημοτικής Ενότητας Ερίσου.
  •    Ολοκληρώνεται ο προσυμβατικός έλεγχος για τη σύμβαση που συνήφθει μεταξύ του Δήμου Σάμης και της αναδόχου εταιρείας για το έργο «Προμήθεια και εγκατάστασηφορητής Μονάδας Αφαλάτωσης θαλασσινού νερού δυναμικότητας 1000 m3/24ωρο στο Φισκάρδο Δημοτικής ενότητας Ερίσου»  Π/Υ 799.000€.
  • Τις αμέσως επόμενες ημέρες δημοπρατείται το έργο «ΥΔΡΕΥΣΗ ΠΥΡΓΙΟΥ – ΖΕΡΒΑΤΩΝ», Π/Υ 1.700.000€.
  • Σύντομα θα δημοπρατηθεί και η «ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ  ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΤΗΛΕΕΛΕΓΧΟΥ – ΤΗΛΕΧΕΙΡΙΣΜΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ ΥΔΡΕΥΣΗΣ ΔΗΜΟΥ ΣΑΜΗΣ», Π/Υ 1.179.040€
  • Ακολουθεί η δημοπράτηση του έργου «ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΚΑΤΑΘΛΙΠΤΙΚΟΥ ΑΓΩΓΟΥ (ΥΔΡΕΥΣΗΣ) ΑΠΟ ΘΕΣΗ ΜΕΓΑΛΗ ΒΟΛΤΑ ΣΤΙΣ ΤΟΠΙΚΕΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΕΣ ΧΑΛΙΩΤΑΤΑ ΚΑΙ ΠΟΥΛΑΤΑ», Π/Υ 250.000€.
  • Ο Δήμος Σάμης, έχοντας ολοκληρώσει τις απαιτούμενες μελέτες, βρίσκεται στη διαδικασία εξεύρεσης χρηματοδότησης για τη δημοπράτηση τριών έργων (δίκτυο ύδρευσης Ευρετής, αναβάθμιση δικτύου Τ.Κ. Φισκάρδου, δίκτυο ύδρευσης Δ.Ε. Ερίσου) συνολικού Π/Υ 6.100.000 €.
  • Στη σχετική πρόσκληση του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, με καταλυτική ημερομηνία 17.04.2024, προτίθεται να εντάξει ως έργα για τα οποία υπάρχει επιτακτική ανάγκη υλοποίησης τη μελέτη αντικατάστασης του δικτύου ύδρευσης Δ.Ε. Σάμης (πλην του καταθλιπτικού των Τ.Κ. Χαλιωτάτων και Πουλάτων που δημοπρατείται το σχετικό έργο), την προμήθεια τριών μονάδων αφαλάτωσης για τις τρεις Δημοτικές Ενότητες, την κατασκευή εφεδρικής γεώτρησης στη «Μεγάλη Βόλτα», την ενεργοποίηση της γεώτρησης «Αγραπιδάκι» στη Δ.Ε. Ερίσου, την επισκευή και αξιοποίηση της γεώτρησης «Γκυάνι» στη Δ.Ε. Πυλάρου, τη συντήρηση των Ομβροδεξαμενών του Δήμου  και τις λιμνοδεξαμενές στα Κουλουράτα και στα Μακρυώτικα.

Για το Δήμο Σάμης

Ο Δήμαρχος

Παναγής Δρακουλόγκωνας

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ