Κυριακή 16 Ιουνίου 2024
20 C
Argostoli

kefaloniastatus@gmail.com

Εφημερεύοντα Φαρμακεία

spot_img

ΜΕΝΟΥ / ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

ΟΚΑΠ / Παρουσίαση προγραμμάτων του Κέντρου Διά Βίου Μάθησης

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε την Κυριακή  26 Μαΐου 2024 στην αίθουσα εκδηλώσεων στο « ΣΤΑΤΕΡΙ», η παρουσίαση των δύο ( 2) προγραμμάτων  του Κέντρου  Δια Βίου Μάθησης, που υλοποιήθηκαν δια ζώσης, από το Τμήμα 3ης Ηλικίας του Ο.Κ.Α.Π. Κεφαλληνίας,  σε συνεργασία με το Δήμο Αργοστολίου. Τα προγράμματα  αφορούσαν την  «Τεχνολογία στην 3η ηλικία» με εκπαιδεύτρια την κ. Ματίνα Σπυράτου, MSc Μηχανικό Ηλεκτρονικών Υπολογιστών & Πληροφορικής, και το « Εργαστήρι Ψηφιδωτού»  με εκπαιδεύτρια την εικαστικό κ. Ευαγγελία Παπαναστασάτου. 

            «  Γηράσκω δ’ αεί πολλά διδασκόμενος», με το αρχαίο ρητό του νομοθέτη Σόλωνα, που σημαίνει ότι ο άνθρωπος , όσο μεγαλώνει μαθαίνει πάντα κάτι καινούργιο, ξεκίνησε την ομιλία της  η κ. Ανθή Αρβανιτάκη Προϊσταμένη του Τμήματος 3ης Ηλικίας του Ο.Κ.Α.Π., για το πρόγραμμα της Δια Βίου Μάθησης. Επίσης, μεταξύ των άλλων αναφέρθηκε στο ρόλο και στα οφέλη των  προγραμμάτων  της ΔΒΜ, κυρίως για τα άτομα της 3ης ηλικίας. Ο Πρόεδρος του Ο.Κ.Α.Π. κ. Γεώργιος Λασκαράτος απεύθυνε χαιρετισμό στα μέλη των ΚΑΠΗ Αργοστολίου, Λειβαθούς και ΚΗΦΗ Πυλάρου και ευχήθηκε να υπάρχουν και άλλα παρόμοια προγράμματα και στο μέλλον. Επίσης, έκανε αναφορά  στο Δήμαρχο Δήμου  Αργοστολίου κ. Θεόφιλο Μιχαλάτο και στον κ. Παναγή Δρακουλόγκωνα , Δήμαρχο Δήμου Σάμης, που παρά την επιθυμία τους να παρευρεθούν στη εκδήλωση, λόγω ανειλημμένων υποχρεώσεων δεν παρευρέθηκαν, ευχήθηκαν όμως καλή επιτυχία στην εκδήλωση.

             Για την τέχνη του ψηφιδωτού μίλησε η κ. Ευαγγελία Παπαναστασάτου, ενώ η κ. Ματίνα Σπυράτου έστειλε επιστολή, όπου διαβάστηκε από την κ. Ανθή Αρβανιτάκη, όπου μεταξύ των άλλων αναφέρθηκε και  στην μοναδική εμπειρία, που είχε να εκπαιδεύσει άτομα της 3ης ηλικίας. 

            Στη συνέχεια της εκδήλωσης μίλησαν μέλη μας , που εκπαιδεύτηκαν και στα 2 προγράμματα, όπου κοινό μέλημα τους, ήταν να συνεχιστούν τα προγράμματα αυτά και την επόμενη χρονιά. Ακολούθησε η απονομή των Βεβαιώσεων παρακολούθησης τους, ενώ στη είσοδο του χώρου υπήρχε έκθεση   ψηφιδωτών από τα  έργα των μελών του ΚΑΠΗ Αργοστολίου.

            Η χορωδιακή Παρέα του ΚΑΠΗ Αργοστολίου με μαέστρο τον κ. Γρηγόρη Βαγγελάτο  μάγεψε το κοινό με τις  μελωδίες της, και η εκδήλωση συνεχίστηκε με πολύ κέφι, φαγητό, τραγούδι και χορό από την ορχήστρα  του κ. Κρεμμύδα Γεώργιου.

            Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους,  η Πρόεδρος της Τ. Κοινότητας Θηναίας κ. Πηγή Μουλίνου, όπου χαιρέτισε την εκδήλωση, η Πρόεδρος του Λυκείου των Ελληνίδων Παράρτημα Αργοστολίου κ. Ευρώπη  Μοσχονά- Μαραγκάκη, η κ. Έθελ Κρητικού Μέλος του Δ.Σ, του Λυκείου των Ελληνίδων, και ο κ. Αντώνιος Λουβερδής. Επιπλέον, η  κ. Σπυριδούλα Βαμβακά πρώην συνεργάτης από το Κέντρο Κοινότητας του Δήμου Αργοστολίου, η Κοινωνική Λειτουργός του ΚΑΠΗ Αργοστολίου κ. Παπαλεξάτου Ιωάννα,  οι εργαζόμενοι από το ΚΑΠΗ Αργοστολίου, η Κοινωνική Λειτουργός του ΚΑΠΗ Καραβάδου κ. Ασημίνα Αποστολάτου, και οι εργαζόμενοι από το ΚΗΦΗ Πυλάρου, κ. Ευθαλία Στελλάτου και ο κ. Κωνσταντίνος Παναγόπουλος.

                                                                                               Ο Πρόεδρος

                                                                                         Γεώργιος Λασκαράτος

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ