Σάββατο 20 Ιουλίου 2024
34 C
Argostoli

kefaloniastatus@gmail.com

Εφημερεύοντα Φαρμακεία

spot_img

ΜΕΝΟΥ / ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Με τεράστια επιτυχία έλαβε χώρα το 1o Kefalonian TRATARISMA – Φεστιβάλ Γαστρονομίας και Οίνου Κεφαλονιάς στον Θαλασσόμυλο!  

Μια πραγματική γιορτή της γαστρονομίας και του κρασιού, το 1o Kefalonian TRATARISMA του Δήμου Αργοστολίου έλαβε χώρα στις 15 Ιουνίου και έφερε κοντά τους παραγωγούς και οινοποιούς με τους επισκέπτες που είχαν την ευκαιρία να συνομιλήσουν και να γνωρίσουν τους ανθρώπους που παράγουν τον γαστρονομικό πλούτο της Κεφαλονιάς. Παράλληλα, οι καταξιωμένοι chef που ήταν καλεσμένοι στο φεστιβάλ,μαγείρεψαν με τα προϊόντα των συμμετεχόντων παραγωγών και οινοποιών πιάτα Κεφαλονίτικα ή με βάση την παράδοση της Κεφαλονιάς. Το κοινό είχε φυσικά την ευκαιρία να τα γευτεί!  

Το πρόγραμμα του Live Cooking Stage ήταν πλούσιο και όχι μόνο συμπεριέλαβε τους καταξιωμένους καλεσμένους μάγειρες, αλλά και Κεφαλονίτες από το νησί μας, ενώ έκλεισε και με παρασκευή κοκτέιλ! Το Live Cooking Stage άνοιξε ο Δημήτρης Παπαζυμούρης με τον Γεράσιμο Στεφανάτο, φτιάχνοντας κεφτέδες με σάλτσα λαγωτό, ακολούθησε ο Κωστής Κωστάκης με την Ιωάννα Χαλικιά με την Κεφαλονίτικη κρεατόπιτα, ο Κυριάκος Μελάς με τον Γιώργο Αντωνέλλο φτιάχνοντας μπακαλιαρομακαρονάδα με Ρομπόλα και έκλεισε με τον Χριστόφορο Στεφανάτο ο οποίος έφτιαξε κοκτέιλ με ροζέ μαυροδάφνη.

Στα πλαίσια του φεστιβάλ, έλαβε χώρα και η δημοσιογραφική αποστολή που φιλοξένησε ο Δήμος Αργοστολίου. Οι chef μαζί με δημοσιογράφους έκαναν επισκέψεις σε μονάδες παραγωγών, οινοποιεία και αξιοθέατα του νησιού. Έχοντας ζήσει τις εμπειρίες που προσφέρει το νησί μας, προβάλλουν τα γαστρονομικά και μοναδικά του χαρακτηριστικά με εξωστρέφεια.   

Το Kefalonian TRATARISMA έχει ως στόχο να προβάλει ποιοτικά και στοχευμένα την γαστρονομική και οινική κουλτούρα και ιστορία του νησιού, μέσα από την ανάδειξη των προϊόντων που παράγονται στο νησί, την αξιοποίηση τους, και την παρουσίαση πιάτων που σέβονται τα προϊόντα και την παράδοση του νησιού. 

Διοργάνωση: Τουριστική Επιτροπή Δήμου Αργοστολίου σε συνεργασία με την Γαστρονομική Κοινότητα Κεφαλονιάς. 

Επιμέλεια φεστιβάλ: Antheia Kotsi Communications 

Με την υποστήριξη του Συλλόγου Τυροκόμων Κεφαλονιάς και του Συνδέσμου Οινοποιών Κεφαλονιάς.

Παραγωγοί και οινοποιεία που συμμετείχαν στο φεστιβάλ: 

Βοσκοπούλα από το 1910

Έρτσος Γεώργιος, «Γέννημα Γης»

Gentilini Winery

Katsouris – My Honey

ΚτήμαΚαλόνΌρος 

Kτήμα Χαριτάτου

Liocharis Ελαιουργική Κεφαλονιάς 

Μιχαλάτος – Μέλι Κεφαλονιάς 

ΟρεάλιοςΓη

Petrakopoulos Wines

Sarris Wines

Sclavos Wines 

Solomos bio ελαιόλαδο 

ΤυροκομείοΓαλιατσάτος

Τυροκομείο Ρατσιάτος

Τυροκομείο Κουλούμπης  

Ευχαριστούμε θερμά τους υποστηρικτές του Kefalonia Tratarisma:

Private Chef Kefalonia 

Ρασσιάς ιχθυοπωλείο

Έρτσος Γεώργιος, «Γέννημα Γης» 

Κάβα Αντωνάτος

Ορεάλιος Γη

Γκιουλμπαχαρ 

Mythos Estiasis

Ένωση Ξενοδόχων Κεφαλονιάς & Ιθάκης

Εθελοντές

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ