Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
18 C
Argostoli

kefaloniastatus@gmail.com

Εφημερεύοντα Φαρμακεία

spot_img

ΜΕΝΟΥ / ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

ΕΜΠΛΟΥΤΙΖΕΤΑΙ ΚΑΙ ΑΝΑΒΑΘΜΙΖΕΤΑΙ Η ΙΑΚΩΒΑΤΕΙΟΣ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ

Η Ιακωβάτειος Βιβλιοθήκη έχει ήδη ανοίξει μια καινούρια σελίδα: εμπλουτίζει το αρχειακό της υλικό, καθώς έχει ήδη παραλάβει τρεις αρχειακές συλλογές, ενώ αναμένει μέσα στο επόμενο χρονικό διάστημα την παραλαβή σημαντικού αρχείου, για το οποίο θα υπάρξει και σχετική ενημέρωση. Ήδη έχουν καταγραφεί τα κατάλοιπα του αρχείου των Τουλ, που έφτασαν στα χέρια μας, θα συνεχίσουμε με το αρχειακό υλικό του Ιουλιανού Μπενετάτου και με τα κατάλοιπα του αρχείου του Ευάγγελου Τσιμαράτου.
Η ύπαρξη του παραπάνω αρχειακού υλικού αναβαθμίζει τη Βιβλιοθήκη μας, καθώς, εμπλουτιζόμενο το Αρχειακό της Τμήμα, δίνει νέες ευκαιρίες έρευνας σε μελετητές και ερευνητές, γεγονός που καθιστά την Ιακωβάτειο κέντρο έρευνας και μελέτης της κεφαλονίτικης και γενικότερα της επτανησιακής ιστορίας.

● ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ Ο ΑΝΕΛΚΥΣΤΗΡΑΣ (ΑΣΑΝΣΕΡ) ΤΟΥ ΜΟΥΣΕΙΟΥ ΛΗΞΟΥΡΙΟΥ

Επισκευάσαμε και λειτουργεί ο ανελκυστήρας του Μουσείου Ληξουρίου, όπου στεγάζεται η Ιακωβάτειος Βιβλιοθήκη, και έτσι συμπολίτες μας που αντιμετωπίζουν κινητικά προβλήματα λόγω ηλικίας ή άλλης αιτίας, θα μπορούν άνετα να μετακινούνται προς τις τουαλέτες στο υπόγειο του κτηρίου.

● Ο ΚΑΤΑΛΟΓΟΣ ΤΩΝ ΒΙΒΛΙΩΝ ΤΗΣ ΙΑΚΩΒΑΤΕΙΟΥ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ

Έχει αναρτηθεί στην ιστοσελίδα της Βιβλιοθήκης μας (mail@vivl-lixour.kef.sch.gr) ο Κατάλογος της λεγόμενης «Σταθερής Βιβλιοθήκης» (Πρόγραμμα openΑΒΕΚΤ). Έτσι, ο καθένας μπορεί από το σπίτι του, το γραφείο του ή το εργαστήριό του να βρίσκει τα βιβλία που τον ενδιαφέρουν, ώστε ευκολότερα και γρηγορότερα να γίνεται ο δανεισμός τους.

● ΣΥΜΜΙΚΤΑ ΠΑΛΙΚΗΣ

Μπορείτε να προμηθευτείτε τα Σύμμικτα Παλικής – πρόσφατη έκδοση (2019) της Ιακωβατείου Βιβλιοθήκης με ποικίλα θέματα (ιστορικά, αρχαιολογικά, λαογραφικά, οικονομικά, καλλιτεχνικά, εκπαιδευτικά, οικολογικά, κ.λπ. – είτε από τα γραφεία της Ιακωβατείου Βιβλιοθήκης (Μουσείο Ληξουρίου) είτε από τα βιβλιοπωλεία «Hapy House» (Mπάμπης Μουρελάτος) στο Ληξούρι και «Κύβος» (Παναγής Μοσχονάς) στο Αργοστόλι.
Δύο τόμοι, 1130 σελίδες, μόνο 40 ευρώ.

● ΕΥΧΑΡΙΣΤΙΕΣ

Απευθύνουμε ευχαριστίες
— προς την προϊσταμένη των ΓΑΚ- Αρχείων Ν. Κεφαλονιάς κ. Θ. Ζαφειράτου, η οποία μετά από αίτημά μας διέθεσε υπάλληλο των Αρχείων για την καταγραφή του αρχειακού υλικού, αλλά και προς την υπάλληλο των Αρχείων κ. Νίκη Κυριακάτου, που καταγράφει το νεοαποκτηθέν αρχειακό υλικό της Ιακωβατείου Βιβλιοθήκης⸱
— προς το Τεχνικό Γραφείο Ανελκυστήρων Φώτη Αντωνόπουλου, το οποίο ανέλαβε δωρεάν την επισκευή (προσωπική εργασία και ανταλλακτικά) του ανελκυστήρα του Μουσείου Ληξουρίου⸱
— προς τη Μεταφορική Κεφαλονιάς Λυκούδη, η οποία μετέφερε δωρεάν από την Αθήνα στο Ληξούρι έπιπλα και κιβώτια με βιβλία για τη Βιβλιοθήκη μας.

ΤΟ ΕΦΟΡΕΥΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ
ΤΗΣ ΙΑΚΩΒΑΤΕΙΟΥ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗΣ

                                                                  

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ