Δευτέρα 25 Σεπτεμβρίου 2023
22.1 C
Argostoli

kefaloniastatus@gmail.com

Εφημερεύοντα Φαρμακεία

spot_img

ΜΕΝΟΥ / ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

spot_img

Τα εγκαίνια της Νέας Έκθεσης του Κώστα Ευαγγελάτου (εικόνες)

Εγκαινιάστηκε με επιτυχία στην Σύγχρονη Πινακοθήκης Villa Ροδόπη του Κώστα Ευαγγελάτου στο Αργοστόλι ομαδική έκθεση με τα πρόσφατα εικαστικά έργα προσφοράς από καλλιτέχνες και συλλέκτες για τον εμπλουτισμό της συλλογής τoυ. 

Η νέα ομαδική έκθεση στα πλαίσια των εκδηλώσεων για τα 20 χρόνια εκθεσιακής λειτουργίας  και αισθητικών δρωμένων της Villa Ροδόπη πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα “Ιφιγένεια Λαγάνα (1915-2004)”.

Εκτίθενται φέτος εικαστικά έργα των: Κώστα Αγγελάκη, Μιχαήλ Αγγελάκη, Θέμου Αυγερινού, Βούλας Δασκαλοπούλου, Κώστα Ευαγγελάτου, Χρήστου Θεοφίλη, Πέτρου Ζουμπουλάκη, Μαρίας Καλλιπολίτη, Σαράντη Καραβούζη, Ρούλας Καραπάνου, Άριας Κομιανού, Ιφιγένειας Λαγάνα, Ανεζίνας Λιάτου, Ντάνυ Μαρτζώκα, Θεοχάρη Μορρέ, Παύλου Μοσχίδη, Νάντιας Μπαράκου, Elvira Bach, Νόρας (Σταματιάδου), Άγγελου Παναγιωτίδη,  Πανίκου Παναγή-Χατζηδάκη, Θεόδωρου Πανταλέων, Ευάγγελου Πετρίτζη, Δημήτρη Παπαδημητρόπουλου, Λεόντιου Πετμεζά και Μαριλένας Φωκά, Γιώργου Παστάκα, Ιωσηφίνας Σάρρου, Νάνας Στεργιοπούλου, Σοφίας Φουντουλάκη, Κυριακής Φραγκούλη κ.α. 

Ο ιστορικός τέχνης και σύμβουλος της Πινακοθήκης Λεόντιος Πετμεζάς αναφέρει σε κείμενο του: Η επιλογή της εικαστικής κλίμακας και της ποιοτικής διάστασης των εκθεμάτων της συλλογής τέχνης από τον Κώστα Ευαγγελάτο είναι ενδεικτική των πολυδιάστατων προσταγμάτων ανανέωσης, ιστορικότητας και συνέχειας για την Πινακοθήκη Villa Ροδόπη στο χρόνο. Οι καινούργιες συλλήψεις που παρακολουθούμε φέτος με λειτουργική αμυνόμενη χροιά εμπεριέχουν στοιχεία επιχρίσματος της δωρεάς και ενδυναμώνουν την εκπαιδευτική βαρύτητα της συλλογής. Μέσα από διατάξεις ενημέρωσης για το φιλότεχνο κοινό καταγράφουν και αποδίδουν τα εύσημα στην αναπόσπαστη και μοναδική αφοσίωση του χώρου στην μελέτη της σύγχρονης ιστορίας και θεωρίας της τέχνης. Προβάλλουν ως υλικό μια αξεπέραστη πρωτοποριακή συνοχή, αποτέλεσμα της μακροχρόνιας ενασχόλησης του διεθνούς δημιουργού Κώστα Ευαγγελάτου με το αντικείμενο της διάσωσης των μορφολογικών μεγεθών, των τάσεων και των καλλιτεχνικών σχολών. Οι νοητικές εικόνες που παρατηρούμε περιγράφουν ποικίλα θέματα ωθούμενες από ερεθίσματα συναισθηματικών απεικονίσεων, λυρικών σκιαγραφήσεων, κυρίαρχων ρυθμικών βηματισμών και συνειρμικών ταλαντώσεων με ποικιλία τεχνικών και στύλ από σύγχρονους Έλληνες και ξένους εικαστικούς δημιουργούς.

Επισκέψεις- Ξεναγήσεις κάθε Τετάρτη και Σάββατο 8.30 μ.μ. μέχρι 15 Σεπτεμβρίου 2020. (με απαραίτητη τήρηση των μέτρων προστασίας για τον covid19).

Είσοδος ελεύθερη.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

error: Το περιεχόμενο προστατεύεται