Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
14.6 C
Argostoli

kefaloniastatus@gmail.com

Εφημερεύοντα Φαρμακεία

spot_img

ΜΕΝΟΥ / ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

To επίπονο έργο της δημιουργίας του πλέον σύγχρονου μουσειακού χώρου της Κεφαλονιάς συνεχίζεται με ταχείς ρυθμούς

Και σήμερα εργαζόμαστε με τους συνεργάτες μας της Horizon στο χώρο της μόνιμης έκθεσης, ο οποίος μεταμορφώνεται διαρκώς.
To επίπονο έργο της δημιουργίας του πλέον σύγχρονου μουσειακού χώρου της Κεφαλονιάς (και όχι μόνο) συνεχίζεται με ταχείς ρυθμούς, με έμφαση στην επιστημονική μέθοδο, την υψηλή ποιότητα, τη λεπτομέρεια και την καλαισθησία.
Η Εφορεία τα τελευταία χρόνια προχωρώντας σε ιεράρχηση στόχων και ενισχυμένη με έμπειρο, υψηλού επιπέδου επιστημονικό δυναμικό έχει επιτύχει την επιτάχυνση των ρυθμών υλοποίησης των εν εξελίξει Αρχαιολογικών Έργων, την ένταξη νέων, την ανακίνηση και δρομολόγηση ζητημάτων – τα οποία χρόνιζαν – με κορυφαίο αυτό του κεντρικού Αρχαιολογικού Μουσείου της Κεφαλονιάς στο Αργοστόλι.

Η Αρχαιολογική Συλλογή της Σάμης, αλλάζει τα μουσειολογικά δεδομένα στο νησί και βάζει τον πήχη ψηλά, δημιουργώντας ένα νέο πρότυπο διαλόγου με τις αρχαιότητες, στη βάση του οποίου βρίσκεται η αυστηρή επιστημονική μέθοδος και η διεπιστημονική προσέγγιση. Η παρατακτική αφήγηση αποτελεί πλέον παρελθόν. Το πλαίσιο ερμηνείας διαμορφώνεται από τα ίδια τα δεδομένα. Σημείο εκκίνησης είναι η Αρχαιολογία, το ίδιο το εύρημα. Η εκθεσιακή αφήγηση εκδιπλώνεται κατά τρόπο συναρπαστικό από την Πρώιμη Εποχή του Χαλκού μέχρι και το τέλος της Αρχαιότητας στο πλαίσιο της “πραγματιστικής σύνθεσης”. Αναλογικά και ψηφιακά μέσα χρησιμοποιούνται προς επίτευξη του στόχου. Οι νέες τεχνολογίες αξιοποιούνται στο έπακρο. Εκπαιδευτικά προγράμματα και εποπτικά μέσα κατανόησης των εκθεμάτων και των εκθεσιακών ενοτήτων δημιουργούν ένα χώρο φιλικό, ένα χώρο θελκτικό και καλαίσθητο, ένα χώρο Παιδείας και Πολιτισμού.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ