Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
15.4 C
Argostoli

kefaloniastatus@gmail.com

Εφημερεύοντα Φαρμακεία

spot_img

ΜΕΝΟΥ / ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Εισήγηση Διον. Γασπαρινάτου στην Επιτροπή Διαβούλευσης της ΠΙΝ

Τοποθέτηση Διονύση Π. Γασπαρινάτου στην Επιτροπή Διαβούλευσης της Περιφέρειας Ι.Ν.

Θέμα: «Οι επιδράσεις της πανδημίας του κορωνοϊού στην τουριστική βιομηχανία της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων και προτάσεις για την αντιμετώπιση της κρίσης στον τουρισμό»

Κύριε Πρόεδρε, αγαπητοί φίλοι καλησπέρα.

Είναι γνωστό σε όλους ότι η καθημερινότητά μας έχει αλλάξει δραματικά και βέβαια όπως είναι κοινά αποδεκτό, προς το χειρότερο. Ο επιχειρηματικός κόσμος, οι μικρές και οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις και κυρίως ο τουριστικός κλάδος, έχουν καταστραφεί οικονομικά και σίγουρα όσοι μέχρι σήμερα δεν έχουν κλείσει, πολύ δύσκολα θα καταφέρουν στο μέλλον να επανέρθουν και να ορθοποδήσουν.

Ως εκπρόσωπος της Χορωδίας και Μαντολινάτας Αργοστολίου σε αυτή την επιτροπή, θέλω να σας ενημερώσω ότι είχαμε την ατυχία, φέτος που ο σύλλογός μας συμπλήρωσε 40 χρόνια αδιάκοπης λειτουργίας και προσφοράς στα πολιτιστικά δρώμενα της Κεφαλονιάς και της πατρίδας μας γενικότερα, να σκοντάψουμε πάνω στο τεράστιο πρόβλημα που δημιούργησε η πανδημία.

Ένα σύνολο 40 μεγάλων εορταστικών εκδηλώσεων που είχαμε προγραμματίσει και εξαγγείλει για το 2020, δεν πραγματοποιήθηκαν και τα καλλιτεχνικά μας σχήματα, η Ανδρική Χορωδία, η μεγάλη Μαντολινάτα, το Γυναικείο Χορωδιακό Εργαστήρι, η Παιδική Χορωδία και η Παιδική Μαντολινάτα, δυστυχώς υπολειτουργούν λόγω της πανδημίας.

Ας ελπίσουμε ότι πολύ σύντομα θα βγούμε από αυτό το σκοτεινό τούνελ που βαδίζουμε και θα μπορέσουμε να ανασυνταχθούμε, να συνεχίσουμε να λειτουργούμε και να προσφέρουμε όσα περισσότερα μπορούμε στον Επτανησιακό Μουσικό Πολιτισμό.

Ζητάμε από την Περιφέρειά μας, να στηρίξει το σύνολο των πολιτιστικών σωματείων, συλλόγων και φορέων των Νησιών μας, στήριξη που είναι απαραίτητη προκειμένου να αναπληρωθεί ο χαμένος χρόνος.

Είναι σίγουρο ότι με τη στήριξη που θα προσφερθεί, οι πολιτιστικές δράσεις που θα προκύψουν θα συνεισφέρουν τα μέγιστα όσον αφορά την τόνωση εκτός του πολιτιστικού μας προϊόντος και του αντίστοιχου τουριστικού και εν τέλει της επιχειρηματικής και οικονομικής δραστηριότητας του τόπου μας.

Και βέβαια δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να ξεχνάμε ότι θα πρέπει έστω και την ύστατη ώρα να στηριχθεί και να ενισχυθεί το σύνολο του καλλιτεχνικού κόσμου. Το σύνολο των ανθρώπων του πολιτισμού, όλοι εκείνοι που τους έχουν παραμελήσει και οδηγήσει σε πολύ άσχημη οικονομική, κοινωνική και επαγγελματική κατάσταση. Δεν είναι δυστυχώς, λίγοι εκείνοι οι καλλιτέχνες που σήμερα ….. λιμοκτονούν εξ αιτίας της εγκληματικής αμέλειας και της ανύπαρκτης προς αυτούς οικονομικής στήριξης και επιδοματικής πολιτικής της κυβέρνησης.

Το καλλιτεχνικό προσωπικό της πατρίδας μας, δεν αξίζει αυτή την άθλια συμπεριφορά και αντιμετώπιση.

Θα κλείσω την παρέμβασή μου με μια παρατήρηση και μια πρόταση.

Κύριε Πρόεδρε, κυρία Περιφερειάρχης πρέπει επιτέλους να σας απασχολήσει πολύ σοβαρά, το τεράστιο πρόβλημα, το σοβαρότατο θέμα της νοσοκομειακής και υγειονομικής κάλυψης των μονίμων κατοίκων αλλά και του μεγάλου αριθμού τουριστών που επισκέπτονται τα νησιά μας. Τρέμουμε στη σκέψη, πότε μπορεί να κληθεί το νοσοκομείο μας να αντιμετωπίσει ακόμα και έναν μικρό αριθμό κρουσμάτων κορωναϊού.

Τέλος θα ήθελα να αναφερθώ και εγώ στο θέμα του ψηφιακού μάρκετινγκ σε σχέση με τον τουρισμό. Έχουμε την τύχη να έχουμε ένα πολύ σπουδαίο εργαλείο στην Περιφέρειά μας, το Ιόνιο Πανεπιστήμιο και το Τμήμα Ψηφιακών Μέσων και Επικοινωνίας που λειτουργεί στο Αργοστόλι. Θεωρώ ότι πρέπει να αξιοποιηθούν κατάλληλα οι προτάσεις που έχει καταθέσει ο καθηγητής του τμήματος κ. Αγησίλαος Κονιδάρης και το συγκεκριμένο πανεπιστημιακό τμήμα να χρησιμοποιηθεί ως συμβουλευτικό εργαλείο της Περιφερειακής αρχής άμεσα.

Διονύσης Π. Γασπαρινάτος

Αντιπρόεδρος Δ.Σ. Χορωδίας και Μαντολινάτας Αργοστολίου

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ