Πέμπτη 13 Ιουνίου 2024
27 C
Argostoli

kefaloniastatus@gmail.com

Εφημερεύοντα Φαρμακεία

spot_img

ΜΕΝΟΥ / ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Δηλώνουμε την έντονη αντίθεση μας στην παραχώρηση στοιχείων της πολιτισμικής μας κληρονομιάς

ΑΘΗΝΑ, 08/02/2021 

ΨΗΦΙΣΜΑ 

Η Επτανησιακή Συνομοσπονδία από το 2017, έχει δημοσιοποιήσει και γνωστοποιήσει με κάθε μέσο απόφαση της προς όλες τις αρμόδιες αρχές και τους φορείς πολιτισμού στην Ελλάδα και στο εξωτερικό και γενικότερα στην παγκόσμια κοινότητα, ιδιαιτέρως δε, στην Προεδρία της Ελληνικής Δημοκρατίας, αίτημα για την επιστροφή όλων των στοιχείων πολιτισμού στη γενέτειρα χώρα. Αυτό το αίτημα μας, εκφράζει τη βούληση των μελών μας και  των φίλων, για επανάκτηση, συντήρηση και διαφύλαξη, όπως αρμόζει του παραμικρού θησαυρού της μοναδικής επί γης πολιτισμικής δημιουργίας των Ελλήνων.  

Θεωρούμε ότι η με οποιοδήποτε τρόπο συντελεσθείσα παράνομη κατοχή και η εξακολουθητική παραβίαση του δικαίου και του ηθικού χωρίς καμία αναστολή, είναι δυνατόν να συντελεστεί ευκολότερα στην εποχή μας.  

Για τους λόγους αυτούς, δηλώνουμε την έντονη αντίθεση μας στον Νόμο 4761 περί παραχώρησης στοιχείων της πολιτισμικής μας κληρονομιάς για 25 ή 50 χρόνια ακόμη πέρα από τα όρια της χώρας. Επισημαίνουμε δε, προς κάθε αρμόδιο την συμπαράσταση σε αυτή την αντίθεσή μας, ολόκληρης της κοινότητας του Πολιτισμού.   Κυρίως όμως, επισημαίνουμε την τεράστια ευθύνη που ενσκήπτει  του κινδύνου σημαντικής ζημίας και αλλοίωσης, ακόμη και από τη χρήση σύγχρονων τεχνολογιών, από απρόβλεπτους λόγους, με συνέπειες που δεν μπορεί να επιτρέψει η ιστορική μας συνείδηση. 

Πιστεύουμε δε, ότι η χρήση σύγχρονων τεχνολογιών σήμερα, δύναται να παρουσιάσει τα μνημεία μας στην κάθε τους λεπτομέρεια με ασφαλή τρόπο, ώστε να προβληθούν με σκοπό την μάθηση και τη γνώση, από τη μια ως την άλλη άκρη του πλανήτη.

 Για το Δ.Σ.

Η Πρόεδρος                                                           Η Γενική Γραμματέας

Γρηγορίου Αικατερίνη                             Σαρακίνη –Μεντζελοπούλου Στυλιανή

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ