Κυριακή 16 Ιουνίου 2024
20 C
Argostoli

kefaloniastatus@gmail.com

Εφημερεύοντα Φαρμακεία

spot_img

ΜΕΝΟΥ / ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Μια βόλτα στα Κυκλώπεια Τείχη της Αρχαίας Κράνης! (εικόνες)

Μια μεγάλη βόλτα στα Κυκλώπεια Τείχη της Αρχαίας Κράνης!!!!

Με ηλιόλουστο καιρό στο τέλος του Φλεβάρη, μετά από πολύ καιρό!!! Η καραντίνα βλέπετε μας σπρώχνει να κινούμαστε.. κοντά στον τόπο κατοικίας….

Πολύς θαυμασμός για τους προγόνους και βαθυτάτη στενοχώρια για τους σύγχρονους… Κατά καιρούς ορισμένοι συμπατριώτες μας προσπάθησαν να αναδείξουν την αξία και την σημασία του Αρχαιολογικού αυτού χώρου, με περιπάτους και ξεναγήσεις.

Σε αυτό τον θαυμάσιο μοναδικό ιστορικό χώρο του νησιού μας, η θεατρική ομάδα του Μεμά Καλογηράτου είχε στήσει παράσταση με την Αρχαία τραγωδία ¨Αγαμεμνων, με συμμετοχή πολλών συμπολιτών μας, ηθοποιών και θεατών στο τέλος της δεκαετίας του 1980, με μεγάλη επιτυχία. Πάνε 15 περίπου χρόνια που με ενέργειες της Εφορίας Αρχαιοτήτων (κ.Σωτηρίου, αν θυμάμαι καλά) έγινε έργο καθαρισμού και ανάδειξης του σπάνιου αυτού θησαυρού που κληρονομήσαμε, έγινε επέκταση του δικτύου ηλεκτρικού ρεύματος, φτιάχτηκε φυλάκιο, μπήκαν ταμπέλες και πινακίδες, και μετά …. σιωπή!!!!Τίποτα ..

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος ΤΑ ΚΥΚΛΩΠΕΙΑ ΤΕΙΧΗ, ( Εύαγ. Παπαναστασάτου- Πρόεδρος ) είχε κάνει μια πολύ καλή εκδήλωση με ομιλία αρχαιολόγου άριστη, πολύ ενημερωτική, με μεγάλη συμμετοχή. Τώρα;;; Τι γίνεται;;; Σύνδεση Κουτάβου με την Αρχαία Κράνη, άραγε τι θα γίνει…. Άραγε πάνε σχολικές εκδρομές, προτείνεται επίσκεψη στους επισκέπτες μας, από τα κρουαζιερόπλοια, (οι πιο… ψαγμένοι), τους πάμε;;; Μάλλον όχι….

Τι ψάχνω τώρα άραγε… Θα μου πείτε, έχουμε τόσους αναξιοποίητους θησαυρούς, ακόμα ένας τι πειράζει;;; Πότε θα αξιοποιήσουμε το γεγονός ότι η Κεφαλονιά δεν είναι μόνο φυσικές ομορφιές, θάλασσα, παραλίες και βουνό… Αλλά, πάνω απ’ όλα : Πότε θα μάθουμε εμείς οι σύγχρονοι την Ιστορία του νησιού μας;;;
ΡΩΣΣΕΤΟΣ ΛΟΥΖΗΣ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ