Κυριακή 5 Μαΐου 2024
16.5 C
Argostoli

kefaloniastatus@gmail.com

Εφημερεύοντα Φαρμακεία

spot_img

ΜΕΝΟΥ / ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Προκλητική προσπάθεια συγκάλυψης της υπόθεσης Λιγνάδη

Όταν η Σοφία Μπεκατώρου κατήγγειλε δημόσια τον βιασμό της, η κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη για λόγους άσχετους με την ουσία του #metoo έσπευσε… βραδέως – με καθυστέρηση τριών μηνών – να δηλώσει τη συμπαράστασή της.

Επρόκειτο για μια υπόθεση που είχε παραγραφεί, ο θύτης δεν κατείχε κάποια δημόσια θέση και ο ίδιος ο κ. Μητσοτάκης δεν συσχετιζόταν με κανέναν τρόπο με αυτόν, πέραν της κοινής κομματικής τους ταυτότητας.

Λίγες ημέρες μετά, η κυβέρνηση ήρθε αντιμέτωπη με ένα δύσκολο πρόβλημα. Αυτή τη φορά ο φερόμενος ως θύτης κ. Λιγνάδης είχε λάβει την κορυφαία δημόσια θέση στον χώρο του Πολιτισμού, αυτή του διευθυντή του Εθνικού Θεάτρου επί ημερών Μητσοτάκη.

Την ώρα που πλέον ο κ. Λιγνάδης παίρνει το δρόμο για τις φυλακές, η θεσμική του ιδιότητα παραμένει ορφανή. Ο κ. Μητσοτάκης δεν απάντησε ούτε χθες στη Βουλή: Ποιανού επιλογή ήταν τελικά ο κ. Λιγνάδης για το Εθνικό; Κανείς δεν ξέρει, κανείς δεν απαντά. Όπως κανείς δεν απαντά στο εύλογο ερώτημα: Γιατί η καταγγελία του Νίκου Σ. στις 6 Φλεβάρη ήταν αρκετή για να ζητηθεί η παραίτησή του, όπως όψιμα ομολόγησαν, αλλά δεν ήταν αρκετή για να προσφύγει η κ. Μενδώνη στη Δικαιοσύνη, όπως έκανε στις 19 του ίδιου μήνα, όταν αποκαλύφθηκε ότι επίκειται μήνυση για μη παραγεγραμμένο αδίκημα;

Η απάντηση είναι γνωστή και ας μην την ομολογούν: Γιατί ο κ. Μητσοτάκης και η κα Μενδώνη έδρασαν όταν το σκάνδαλο ξέφυγε από τον έλεγχο. Και έκτοτε ανακαλύψαμε πως ο κ. Λιγνάδης απλά είδε φως και μπήκε.

Η διαφορετική προσέγγιση στις καταγγελίες στο χώρο του αθλητισμού σε σχέση με αυτόν του Πολιτισμού βγάζει μάτι.

Ξαφνικά επιχειρήθηκε να δοθεί η εντύπωση πως χωρίς καμία θεσμική διαδικασία ένα αόρατο χέρι τοποθέτησε τον κ. Λιγνάδη στο Εθνικό Θέατρο.

Οι απαντήσεις για την ολιγωρία της κυβέρνησης έρχονται από το στόμα των ίδιων των ηθοποιών, αυτών που ο κ. Μητσοτάκης στοχοποίησε υιοθετώντας το ύποπτο ερώτημα «και γιατί τώρα;» Δεν χρειάζεται κάτι άλλο, πέρα από την ανακοίνωση του Σώματος Ελλήνων Ηθοποιών, που μεταξύ άλλων σημειώνει:

«Κι όμως τρεις εβδομάδες τώρα, τόσο η αρμόδια Υπουργός όσο και ο Πρωθυπουργός κώφευαν, κρύβονταν και έκαναν υπογείως τα πάντα για να αποπροσανατολίσουν, ελπίζοντας πως η κορωνίδα αυτών των υποθέσεων, η υπόθεση της παιδεραστίας και του πιθανού κυκλώματος πίσω από αυτήν, απλά θα παραγραφεί όπως άλλωστε και η ανάλογη υπόθεση του συμβούλου του Πρωθυπουργού Νίκου Γεωργιάδη».

Απ’ ότι φαίνεται δεν είναι ο κ. Λιγνάδης που προσπάθησε να εξαπατήσει την κα Μενδώνη (όπως η ίδια δήλωσε) και τον κ. Μητσοτάκη.

Είναι η κα Μενδώνη που προσπάθησε να εξαπατήσει το σύνολο των πολιτών, υπό την πλήρη γνώση και στήριξη του κ. Μητσοτάκη. Στήριξη που δεν κατανοούν πέρα από τους πολίτες, πέρα από τους ηθοποιούς, ούτε οι ίδιοι οι βουλευτές της ΝΔ, αιτούμενοι την αποπομπή της. Εκεί λοιπόν βρίσκονται οι βαθιές και απαράγραπτες πολιτικές ευθύνες του κ. Μητσοτάκη.

isyriza.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ