Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
17 C
Argostoli

kefaloniastatus@gmail.com

Εφημερεύοντα Φαρμακεία

spot_img

ΜΕΝΟΥ / ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Ξανά χαμός στα social με το περιβόητο πλέον “I love Kefalonia”…

Τον ασκό του Αιόλου άνοιξε η νέα παρέμβαση σχετικά με το αμφιλεγόμενο προϊόν της τουριστικής επιτροπής του Δήμου Αργοστολίου που αυτήν τη φορά ήρθε από τον Ηλία Μπεριάτο. Ο κ. Μπεριάτος επισημαίνει στην παρέμβασή του ότι το ζήτημα δεν είναι το που θα στηθεί η εν λόγω επιγραφή αλλά το αν θα στηθεί… για να τοποθετηθεί αργότερα ξεκάθαρα κατά της χρήσης αυτής της πινακίδας σε οποιοδήποτε σημείο του Δήμου καθώς τη θεωρεί “φθηνό μιμητισμό” και “κιτσάτο επαρχιωτισμό” που δεν εκφράζει τον τόπο μας.

Η απάντηση ήρθε διά του προέδρου της τουριστικής επιτροπής του Δήμου Αργοστολίου, κ. Κουρκουμέλη, ο οποίος έγραψε τα εξής :

Αγαπητέ Κε Μπεριάτε διάβασα με προσοχή την δημοσίευση σας για το συγκεκριμένο θέμα που αφορά την Κεφαλονιά με μεγάλο ενδιαφέρον γιατί προέρχεται από έναν άνθρωπο σαν εσάς με γνώση ,με θετικό λόγο και διάθεση προσφοράς. Γνωρίζω και έχω καταγράψει τις θετικές αλλά και αρνητικές απόψεις για το [I love kefalonia]. Eίναι αλήθεια ότι κάποιοι αντέδρασαν αρνητικά αλλά οι περισσότεροι αντέδρασαν θετικά όπως έχει καταγραφεί μέχρι σήμερα . Θέλω να ξέρετε ότι η επιλογή του δεν ήταν τυχαία, στην πραγματικότητα είναι συνέχεια της μεγάλης καμπάνιας [I love Greece] πού έγινε κατά το παρελθόν από φορείς του τουρισμού στην Ελλάδα με μεγάλη επιτυχία και έχει καθιερωθεί παγκοσμίως. Η πρωτοβουλία αυτή που πήραμε θα κριθεί στο μέλλον από την επιδοκιμασία η αποδοκιμασία των επισκεπτών που αυτοί τελικά θα κρίνουν την δράση μας. Πάντως ελπίζω ότι και στο μέλλον θα συμβάλετε με σκέψεις, ιδέες αλλά και κριτική στην ανάδειξη της Κεφαλονιάς που όλοι αγαπάμε.
Μετά τιμής
Νίκος Κουρκουμέλης
Πρόεδρος τουριστικής επιτροπής

Στη δημόσια συζήτηση πήρε το λόγο και η τέως Αναπληρώτρια Καθηγήτρια της ιστορίας της τέχνης του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, κυρία Δώρα Μαρκάτου, η οποία τάχθηκε αναφανδόν υπέρ της πρότασης του κ. Μπεριάτου για την κατάργηση του “I love Kefalonia” το οποίο χαρακτήρισε ως “κακογουστιά”.

Δείτε τι έγραψε η κυρία Μαρκάτου :

“Το Αργοστόλι καλπάζει προς την κατάκτηση της κορυφής του Κιτς! Δεν θα τους σταματήσει κανείς; Αλήθεια, όλοι οι Δημοτικοί Σύμβουλοι εγκρίνουν αυτή την κακογουστιά; Δεν έχει μείνει ίχνος από την παρακαταθήκη του Επτανησιακού Πολιτισμού και της πλούσιας τοπικής παράδοσης;
Ας ενώσουμε τη φωνή μας με τις φωνές όσων μπορούν ακόμη να αντιστέκονται στην επέλαση του κιτς και όσοι μπορούν ας προτείνουν μια αξιοπρεπή λύση για την προβολή του νησιού και το καλωσόρισμα των επισκεπτών μας , μια λύση που θα εναρμονίζεται με την ιστορία, την πολιτιστική παράδοση και το περιβάλλον του τόπου μας και θα δίνει το στίγμα του επιπέδου της καλλιτεχνίας της εποχής μας. Άξιοι καλλιτέχνες υπάρχουν, ας τους αναζητήσει η Τοπική Αυτοδιοίκηση!”

Στη συνέχεια πολλοί συμπολίτες πήραν το λόγο κάτω από τις παραπάνω αναρτήσεις και εξέφρασαν τις δικές τους απόψεις. Χαρακτηριστικά αναφέρουμε μερικές απ’ αυτές :

Ηλίας Στεφανάτος : Κύριε Αντιδήμαρχε, πιστεύω, οι πάντες καταννοήουν τις προσπάθειες σας για την ανάδειξη και προβολή του νησιού μας. Σε κάθε ένεργεια, θα βρείτε συμμάχους αλλά και αντίθετες απόψεις καλοπροαίρετες και μη. Πιστεύω ακράδαντα στον δημόσιο διάλογο και την δημόσια διαβούλευση. Οι πολίτες του τόπου μας πρέπει να συμμετέχουν ενεργά στα τεκτενόμενα και να τους δίδεται η ευκαιρία να εκφράσουν τις απόψεις τους και τις ιδέες τους μέσα απο διαφανείς και οργανωμένες διαδικασίες. Πολλά θέματα που απασχολούν την κοινωνία μας θα μπορούσαν να είχαν λυθεί και δρομολογηθεί έπειτα απο ένα ειλικρινή και επικοδομητικό δημόσιο διάλογο χωρίς αντιπαραθέσεις και διαπληκτισμούς. Τα οφέλη της δημόσιας διαβούλευσης είναι μόνο θετικά και μόνο καλά έχουν να προσφέρουν. Δεν νοείται να γίνεται πολιτική χωρίς τους πολίτες. Πίστευω ότι θα πρέπει να ένταξουμε την δημόσια διαβούλευση στην χάραξη της πολιτικής μας για να αποκομοίσουμε τα μέγιστα και για να γίνουμε ακόμα πιο παραγωγικοί και αποτελεσματικοί στα καθήκοντα μας. Ισχύ εν τη ενώση!!!

Έφη Σπηλιώτη : Μου είναι αδιανόητο να το πιστέψω!!!!!!!! Να αποτραπεί οπωσδήποτε !!! Πια θέση μπορεί να έχει η κακογουστιά που ονομάζουν Τέχνη, ενώ είναι μόνο μια βάρβαρη βαρβαρότητα;;;;;;;

Αγγελική Μαρκέτου : Αγαπητέ Αντιδήμαρχε, φίλε Νίκο, απλά να σου πω ότι είναι θέμα αισθητικής. Για εμένα προσωπικά, είναι κάτι που δεν χρειάζεται, που δεν ομορφαίνει τίποτε, που είναι καρακιτς. Ειναι αδιανόητο, να συνεδριάζει η επιτροπή για το κατασκεύασμα αυτό, ξένο προς την ελληνική χάρη, και δωρικοτητα μας, και να μην ασχολείται με αλλά τόσο μα τόσο ουσιώδη πράγματα. Και η αισθητική έχει χαθεί δυστυχώς προ καιρού σε αυτόν τον τόπο. Θα σας έλεγα με περισσή ευγένεια να τό ρίξετε στον Κουτάβο, αλλά και εκεί θα φαίνεται δυστυχώς. Γραφω καλοπροαίρετα. Θα ήταν σωστό το αστικό τοπίο να μη βιάζεται με τέτοιου είδους τερατουργηματα. Με κάθε σεβασμό στο πρόσωπο σου.
Και συμπληρώνω ότι για παρεμβάσεις μέσα στο αστικό τοπίο,καλό θα είναι να ερωτωνται κυρίως αρχιτέκτονες.

Ενώ η “μάχη του πληκτρολογίου” στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης βρίσκεται σε εξέλιξη, εμείς θα θέλαμε να παρατηρήσουμε προς τον αξιότιμο κ. πρόεδρο της τουριστικής επιτροπής, ότι το επιχείρημά του είναι διάτρητο. Το επιχείρημα δηλαδή που λέει ότι η επιγραφή “αγκαλιάστηκε” απ’ τους περισσότερους συμπολίτες μας.

Κατ’ αρχάς απο που προκύπτει ότι οι θετικές γνώμες πλειοψηφούν; Δε γνωρίζουμε να έχει γίνει κάποια σχετική σφυγμομέτρηση αλλά ούτε γνωρίζουμε να έχει γίνει κάποια δημόσια διαβούλευση η οποία θα βοηθούσε όπως πολύ σωστά επισημαίνει ο κ. Στεφανάτος στο σχόλιό του.

Ύστερα, το ότι κάτι είναι αρεστό στους πολλούς δε σημαίνει απαραίτητα ότι είναι και το ορθό! “Να ακούμε τους ειδήμονες” μας προέτρεπε εδώ και δυόμιση χιλιάδες χρόνια ο Σωκράτης και, αλίμονο, παραμένει επίκαιρος! Διότι αν δεχθούμε ότι οι πολλοί κατέχουν την αλήθεια έναντι των λίγων, τότε θα πρέπει να θέσουμε υπό αμφισβήτηση επιστημονικές και τεκμηριωμένες έρευνες σε περίπτωση που αυτές δεν αρέσουν στους πολλούς… Είναι ποτέ δυνατόν να σκεφτόμαστε μια τέτοια οπισθοδρόμηση;

Καλό θα είναι λοιπόν, σε κάθε ζήτημα να ακούμε τις απόψεις των ανθρώπων που έχουν αφιερώσεις τις ζωές τους στο σχετικό αντικείμενο, που κι αυτές ενδεχομένως να διαφέρουν κατά περίπτωση, και στη συνέχεια να θέτουμε σε δημόσια διαβούλευση τα θέματα που αφορούν το κοινό καλό.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ