Πέμπτη 2 Μαΐου 2024
18.2 C
Argostoli

kefaloniastatus@gmail.com

Εφημερεύοντα Φαρμακεία

spot_img

ΜΕΝΟΥ / ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Συναρπαστικές ομιλίες και συναυλία υψηλού επιπέδου στην εκδήλωση του ΣΦΚΙ (video)

Ως προνομιούχοι μπορούν να χαρακτηριστούν οι συμπολίτες μας που είχαν την τύχη να βρεθούν το βράδυ του περασμένου Σαββάτου στο Δημοτικό Θέατρο Αργοστολίου “Ο Κέφαλος”, προκειμένου να παρακολουθήσουν την εκδήλωση του Συνδέσμου Φιλολόγων Κεφαλονιάς Ιθάκης σε συνδιοργάνωση με την Περιφερειακή Ενότητα Κεφαλληνίας “Επτάνησα και 1821: Η Ιστορία συναντά την Τέχνη”.

Τις εξαιρετικά ενδιαφέρουσες ομιλίες των Πέτρου Πετράτου και Σοφίας Νεοφύτου, διαδέχτηκε ένα μουσικό θέαμα υψηλού καλλιτεχνικού επιπέδου. Μπορεί οι πρωτόγνωρες συνθήκες μέσα στις οποίες διεξάγονται πλέον οι πολιτιστικές εκδηλώσεις να καθυστέρησαν την είσοδο των συμπολιτών μας στο χώρο και να μην αποτυπώνεται η πλήρη παρουσία του κοινού στις φωτογραφίες που κυκλοφόρησαν στο διαδίκτυο, αλλά τελικά η θέληση των διοργανωτών και η ποιότητα του περιεχομένου της εκδήλωσης ξεπέρασαν τις δυσκολίες δημιουργώντας μία γεμάτη βραδιά από κάθε άποψη.

Δύο εκπαιδευτικοί που έχουν προσφέρει, και συνεχίζουν να προσφέρουν, τα μέγιστα στην εκπαίδευση του τόπου μας και όχι μόνο, ο Πέτρος Πετράτος και η Σοφία Νεοφύτου, μίλησαν για το 1821 και τους Κεφαλλήνες με τεκμηρίωση, συγκρότηση και ενάργεια καθώς και για το πώς η ιδεολογική συγκρότηση του Σολωμού και του Κάλβου επηρέασε τη στάση και το έργο τους απέναντι στον Αγώνα των Ελλήνων. Είναι πάντοτε παρόντες όπου χρειαστεί και τους ευχαριστούμε θερμά για το σύνολο της προσφοράς τους!

Την ποίηση του Διονύσιου Σολωμού και του Ανδρέα Κάλβου απογείωσε η συναυλία του συνθέτη Παναγιώτη Κωνσταντακόπουλου (είναι αυτός, αν δεν κάνουμε λάθος, που μελοποίησε την ποιητική συλλογή του Πέτρου Πετράτου “Ωδή στην πέτρα”). Τα έργα πρωτοπαρουσιάστηκαν στην Κεφαλονιά και είχαν ενορχηστρωθεί ειδικά για την εκδήλωση αυτή για πιάνο-τσέλο-κλαρινέτο. Συμμετείχαν εξαιρετικοί μουσικοί και αφηγητές και απολαύσαμε υψηλού επιπέδου ερμηνείες, μία εκ των οποίων και αυτή του εξαιρετικά ταλαντούχου και χαρισματικού συντοπίτη μας Σταύρου Νιφοράτου. Μπορείτε να παρακολουθήσετε στο βίντεο που ακολουθεί ένα μέρος από τη μουσική μαγεία που καθήλωσε τους θεατές και κέρδισε τις καλύτερες εντυπώσεις.

Στο Σύνδεσμο Φιλολόγων Κεφαλονιάς Ιθάκης αξίζουν θερμά συγχαρητήρια που συνεχίζει να είναι ενεργός σε δύσκολους καιρούς και παράγει αξιόλογο έργο. Ευχόμαστε και σε επόμενες νέες προσπάθειες!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ