Tην Κυριακή, 8 Ιουνίου 2025, 8.30 μ.μ., στο Μουσείο Ληξουρίου, η Ιακωβάτειος Βιβλιοθήκη, σε μια σεμνή εκδήλωση τίμησε με σεβασμό, ευγνωμοσύνη και αγάπη την Οικογένεια Αλιβιζάτων για τη σημαντική της προσφορά στον τόπο μας και ιδιαίτερα στη Βιβλιοθήκη μας. Η κ. Δανάη Αλιβιζάτου Κουρέτα και ο κ. Νίκος Κ. Αλιβιζάτος δώρισαν στη Βιβλιοθήκη μας τα βιβλία της βιβλιοθήκης του πατέρα τους Κωνσταντίνου και του παππού τους Νικολάου Αλιβιζάτου. Για την προσφορά της Οικογένειας Αλιβιζάτων μας μίλησε με συγκινητικά λόγια ο συμπατριώτης μας Ομότιμος Καθηγητής Χειρουργικής κ. Διονύσιος Βώρος, ενώ για την ταξινόμηση του σημαντικού βιβλιακού υλικού, μας μίλησε ο αγαπημένος μας συνάδελφος κ. Γεώργιος Ρουκάς, βιβλιοθηκονόμος που έχει αναλάβει και τη σημαντική αυτή εργασία.

Ο κ. Αντώνης Κουρούκλης υπάλληλος της Βιβλιοθήκης μας, λόγω υποχρεώσεων αναγκαστικά ήταν εκτός Κεφαλονιάς και την ομιλία του για τη σημαντική εργασία του, στο Αρχείο Αμίλκα Αλιβιζάτου μας την μετέφερε ο κ. Γεώργιος Ρουκάς.

Ο Πρόεδρος του Εφορευτικού Συμβουλίου της Ιακωβατείου Βιβλιοθήκης δρ Ιστορίας Πέτρος Πετράτος και η Προϊσταμένη των ΓΑΚ Κεφαλονιάς δρ Ιστορίας Θεοδώρα Ζαφειράτου απένειμαν ως ένδειξη ευγνωμοσύνης και εκτίμησης τιμητικές πλακέτες, στην κ. Δανάη Αλιβιζάτου Κουρέτα και στον κ. Νίκο Κ. Αλιβιζάτο.


Η εκδήλωση μας, ολοκληρώθηκε με ένα υπέροχο μουσικό «ταξίδι» από τις ταλαντούχες μουσικούς κ.Δέσποινα Μιχαηλίδου (κιθάρα, φωνή) και κ.Γεωργία Μόκκα (πιάνο, φωνή),


Εγκάρδια ευχαριστούμε
· τον κ. Νίκο Αλιβιζάτο και την κ. . Δανάη Αλιβιζάτου Κουρέτα για τη σημαντική δωρεά στη Βιβλιοθήκη μας,
· τον Ομότιμο Καθηγητή Χειρουργική κ. Διονύσιο Βώρο για την παρουσία του στην εκδήλωση μας,
· την κ. Δέσποινα Μιχαηλίδου και την κ. Γεωργία Μόκκα για το υπέροχο μουσικό πρόγραμμα.
Θερμά ευχαριστούμε τους συμπολίτες και συμπολίτισσες μας που μας τίμησαν με την παρουσία τους.












