Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
18 C
Argostoli

kefaloniastatus@gmail.com

Εφημερεύοντα Φαρμακεία

spot_img

ΜΕΝΟΥ / ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

“Σα να μη μας έφταναν όλα τ’ άλλα ήρθε και η σφαλιάρα απ’ τους δημοτικούς μας άρχοντες με τον τριπλασιασμό της τιμής του νερού”

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΝΑΥΤΙΚΩΝ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ
«ΝΙΚΟΣ ΚΑΒΒΑΔΙΑΣ»

ΝΕΡΟ – ΝΕΡΑΚΙ

Σαν να μην μας έφταναν: η κλοπή της μισής σύνταξης / μισθού μας, η «επιβολή» εισφορά αλληλεγγύης, οι επιπτώσεις στη σωματική καί ψυχική υγείας μας απ’ αυτόν τον αόρατο εχθρό, τον κορωνοιό, το ηλεκροσόκ της υπερχρέωσης στο ηλεκτρικό ρεύμα και άλλα πολλά, μας ήρθε καί η σφαλιάρα από τους «δικούς μας ανθρώπους, τούς διπλανούς» τούς δημοτικούς μας άρχοντες, με τον τριπλασιασμό της τιμής τού νερού, τού πολυτιμότερου υλικού αγαθού γιά τον άνθρωπο. Αγαθό που η μητέρα φύση μας παρέχει σε πολύμορφη αφθονία. Η θάλασσα δεν σταματάει να εξατμίζεται, ούτε οι βροχές να «κατακλίζουν», να «παρασέρνουν»καί να «πνίγουν». Αλλά καί στη μορφή χιονιού, – στο Ισραήλ δεν προλαβαίνει να το «στρώσει» (εάν καί όταν) καί τρέχουν, όχι γιά να κάνουν σκι, αλλά να το μαζέψουν με τις μπουλντόζες, γιά να ‘χουν νερό.

Ως το τέλος τού 2020 πληρώναμε γιά κατανάλωση , ανά 2μηνο: 1-20 κυβικών μέτρων  με 0.19 ευρώ, 21-40 κ.μ. με 0.24 καί 41-100 κ.μ. με 0.69 ευρώ. Από τις αρχές τού 2021 όμως τα 0.19 ευρώ έγιναν 0.64 τα 0.24 ευρώ έγιναν 0.73 καί τα 0.69 ευρώ έγιναν 1,54 ευρώ.

Ο λόγος; Επειδή το κόστος της λειτουργίας της μονάδας αφαλάτωσης είναι 0.30 ευρώ ανά κυβικό μέτρο νερού (αρχικά είχαν πεί 0,22), αυτά τα 0.30 συν το ΦΠΑ προστέθηκαν στις πρό τού 2021 τιμές των 0.19 – 0.24 – 0.69 ευρώ. Αν καί το άθροισμα βγαίνει μικρότερο απ΄όσον μας χρεώνουν.

Η μονάδα αφαλάτωσης παράγει έως 8.000 κ.μ πόσιμου νερού ημερησίως καί προς το επεξεργασία νερό είναι άφθονο, όπως διαβάζουμε. Προκειμένου να ανακουφιστεί κάπως ο καταληστευόμενος οικογενειακός μας προϋπολογισμός, γιατί δεν καθιερώνουν αντί τρείς κλίμακες κατανάλωσης, μόνο δύο, 0-45 η πρώτη (όπως στη Λειβαθώ) με χρέωση 0.19 + 0.30 + ΦΠΑ, ξαναελέγχοντας αυτά τα νούμερα (και γιατί ΦΠΑ στο νερό 24%, ουϊσκυ είναι;)

Το Εργατικό Κέντρο τι στάση κρατάει σχετικά; Ο κ. Δήμαρχος δεν θα ‘πρεπε γιά θέσεις κλειδιά τοσων ευαισθήτων κοινωνικά τομέων να μην εξετάζει μόνο τις επαγγελματικές ικανότητες, αλλά και την κοινωνική ευαισθησία; Τι θα γίνει με τυχόν μεγαλόσχημους συστηματικούς κακοπληρωτές; Μετά την πιθανή επανεξεταση της σχετικής τιμολογιακής πολιτικής δεν πρέπει να επαναξετασθούν οι ήδη αποσταλέντες «φουσκωμένοι» λογαριασμοί, γιά να μην πούμε το νερό ΝΕΡΑΚΙ;

«Είπαν της γρηάς να κλ..ει, μα να μην το παρακάνει» λέει η παροιμία !!!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ