Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
15 C
Argostoli

kefaloniastatus@gmail.com

Εφημερεύοντα Φαρμακεία

spot_img

ΜΕΝΟΥ / ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

ΣΥΡΙΖΑ: οι νέες αντικειμενικές αξίες θα συμπαρασύρουν 20 φόρους πάνω απ’ το κεφάλι μας

Τα νησιά μας πρωταθλητές στην αύξηση των αντικειμενικών αξιών

Κατάπληκτη παρακολουθεί η κοινωνία της Κεφαλονιάς και Ιθάκης την αντιμετώπιση των νησιών μας από την Κυβέρνηση αναφορικά με τις νέες αντικειμενικές αξίες. Σε μία περίοδο πρωτοφανούς ακρίβειας και αύξησης του κόστους ζωής κάθε μέρα και περισσότερο, η Κυβέρνηση θεώρησε ότι η Κεφαλονιά και Ιθάκη πρέπει να καταδικαστούν με τις μεγαλύτερες αυξήσεις αντικειμενικών αξιών σε όλη την Ελλάδα και μάλιστα παρά το γεγονός ότι σε άλλες περιοχές και νησιά τις Ελλάδος υπάρχουν μειώσεις. Στην Κεφαλονιά προβλέπονται αυξήσεις + 80% και στην Ιθάκη +250%!  

Οι νέες αυξημένες αντικειμενικές αξίες ισχύουν από 1η Ιανουαρίου και θα συμπαρασύρουν προς τα πάνω φόρους, τέλη και κάθε είδους επιβαρύνσεις και πρόστιμα. Ούτε λίγο ούτε πολύ οι νέες αντικειμενικές αξίες θα συμπαρασύρουν 20 φόρους που θα επιβαρύνουν τα νοικοκυριά και τις επιχειρήσεις και μάλιστα χωρίς κανένα μνημόνιο πάνω απ’ το κεφάλι μας. Έρχονται επίσης αμέσως μετά τις ανακοινώσεις για εξαίρεση των νησιών μας από τη μείωση του ΦΠΑ που θα ισχύσει για άλλες νησιωτικές περιοχές της χώρας.

Και εδώ γεννιόνται τρία βασικά ερωτήματα που ζητούν απαντήσεις, τόσο από την Κυβέρνηση, όσο και από τον εκπρόσωπο των νησιών μας στη Βουλή:

  1. Με ποιά κριτήρια αποφασίστηκε μία ακόμα δυσμενής εξέλιξη για τα νησιά μας, πόσο καιρό είναι γνωστή πριν ανακοινωθεί και γιατί δεν έγινε προσπάθεια στοιχειώδους μείωσης ώστε να μην είμαστε οι πρωταθλητές Ελλάδος στην αύξηση των αντικειμενικών;  
  2. Γιατί δεν λήφθηκαν υπόψη οι πρόσφατες φυσικές καταστροφές στα νησιά μας και τις υποδομές τους ώστε να διεκδικήσουμε μικρότερες ή καθόλου αυξήσεις;
  3. Ποιά αναπτυξιακή λογική εξυπηρετεί η συγκεκριμένη αύξηση, όχι μόνο στην Κεφαλονιά και Ιθάκη (που είμαστε οι πρωταθλητές…), αλλά και στην υπόλοιπη Ελλάδα σε μία περίοδο ακρίβειας, τουριστικής αβεβαιότητας και οικονομικών δυσχερειών λόγω πανδημίας;   

Είναι προφανές ότι οι αποζημιώσεις του ΙΑΝΟΥ που με τυμπανοκρουσίες μοιράστηκαν (και μάλιστα όχι με τον καλύτερο τρόπο) θα εισπραχθούν τώρα πίσω σε υπερπολλαπλάσιο βαθμό.

Αντί για ανακοινώσεις για την ένταξη έργων με κοινοτικά κονδύλια και «ξένα κόλλυβα», η Κυβέρνηση θα έπρεπε αν είχε καταλάβει ότι με τέτοιες αλλοπρόσαλλες πολιτικές και πρακτικές οδηγεί τη νησιωτική Ελλάδα και τα νησιά μας σε μαρασμό και την τοπική οικονομία και τα νοικοκυριά σε κατάρρευση.

ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ-ΙΘΑΚΗΣ
ΣΥΡΙΖΑ-ΠΡΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ      

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ