Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
16 C
Argostoli

kefaloniastatus@gmail.com

Εφημερεύοντα Φαρμακεία

spot_img

ΜΕΝΟΥ / ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Παράσταση Διαμαρτυρίας στα γραφεία της ΔΔΕ Κεφαλονιάς

Το ΔΣ της ΕΛΜΕΚΙ και αντιπροσωπεία γονέων, πραγματοποίησαν την Πέμπτη 14 Γενάρη, συμβολική  παράσταση διαμαρτυρίας στα γραφεία της ΔΔΕ Κεφαλονιάς.

Οι αντιπροσωπείες κατήγγειλαν τις επικίνδυνες μεθοδεύσεις της Κυβέρνησης  και του Υπουργείου Παιδείας να ανοίξουν για τρίτη φορά τα σχολεία, χωρίς να έχουν πάρει ούτε ένα μέτρο για την ασφαλή λειτουργία τους εδώ και 10 μήνες, ενώ παράλληλα την ίδια ώρα να προωθούν νέα αντιεκπαιδευτικά νομοθετήματα.

Πιο συγκεκριμένα, κάνοντας σαφές ότι τα σχολεία  πρέπει να είναι ανοιχτά, κατήγγειλαν ότι ανοίγουν ξανά με  τρόπο που δημιουργούνται συνθήκες εξάπλωσης του ιού, προδιαγράφοντας έτσι το νέο κλείσιμό τους. Επιλέγοντας να μη δώσουν ούτε ένα ευρώ, για χωρισμό τμημάτων, για προσλήψεις εκπαιδευτικών και προσωπικού καθαριότητας, μεταφορές με πληρότητα 50%, επαναλαμβανόμενα τεστ σε εκπαιδευτικούς – μαθητές κ.α., αφήνουν αυτούς και τις οικογένειές τους εκτεθειμένους στο έλεος της πανδημίας.

Την ίδια ώρα και σαν να μην συμβαίνει τίποτε, δίνουν στη δημοσιότητα νομοσχέδιο  που φέρνει σαρωτικές αλλαγές στα Πανεπιστήμια βάζοντας νέους κόφτες στην πρόσβαση, στις σπουδές και το πτυχίο, οικοδομεί ένα ακαδημαϊκό περιβάλλον εχθρικό προς τις διεκδικήσεις.  Η πραγματική στόχευση είναι ο αποκλεισμός χιλιάδων μαθητών από τα Πανεπιστήμια, το βίαιο σπρώξιμό τους στην εφήμερη κατάρτιση, η κατάργηση της ελεύθερης επιλογής τμήματος, το κλείσιμο δεκάδων Τμημάτων. Στο ίδιο νομοσχέδιο εισάγονται ο θεσμός της Πανεπιστημιακής Αστυνομίας, οι κάμερες, το face control και οι πειθαρχικές ρυθμίσεις εντείνοντας την καταστολή, καθώς και το όριο σπουδών με πρόβλεψη για διαγραφή χιλιάδων φοιτητών, που είτε  αναγκάζονται να εργαστούν παράλληλα με τις σπουδές τους, είτε για άλλους λόγους δεν ολοκληρώνουν έγκαιρα τη φοίτησή τους.

 Καταθέσαμε τις θέσεις μας σχετικά με τα παραπάνω και απαιτήσαμε:

  • Προσλήψεις εκπαιδευτικών, αξιοποίηση χώρων και αιθουσών και λήψη όλων των αναγκαίων μέτρων, ώστε να αραιώσει ο μαθητικός πληθυσμός στις σχολικές τάξεις.
  •  Να προσληφθεί και να μονιμοποιηθεί όλο το αναγκαίο προσωπικό καθαριότητας για όλα τα σχολεία.
  • Να ενοικιαστούν επιπλέον λεωφορεία, ώστε να πέσει η πληρότητα στις μαθητικές μεταφορές στο 50%.
  • Άμεσα και δωρεάν, μαζικά και επαναλαμβανόμενα, τεστ Covid για εκπαιδευτικούς και μαθητές. Μέτρα για την ουσιαστική ιχνηλάτηση των κρουσμάτων και όχι φόρτωμα αυτής της ευθύνης στους εκπαιδευτικούς.
  • Να προταχθεί ο μαζικός εμβολιασμός των εκπαιδευτικών
  • Να λειτουργήσουν άμεσα οι δομές της ενισχυτικής διδασκαλίας και της πρόσθετης διδακτικής στήριξης.
  • Να παρθούν μέτραγια την συνολική αναπροσαρμογή της ύλης σε όλες τις τάξεις.
  • Να δοθεί παράταση στο 1ο τετράμηνο ώστε να καλυφθούν κενά και ελλείψεις και να αξιολογηθούν δια ζώσης οι μαθητές. Αν τα σχολεία παραμείνουν κλειστά να υπολογισθεί ο βαθμός του 2ου τετραμήνου για την τελική βαθμολογία. 
  • Να αποσυρθεί το Νομοσχέδιο με τις αλλαγές στο σύστημα πρόσβασης στα ΑΕΙ, το θεσμό της       Πανεπιστημιακής Αστυνομίας και το όριο σπουδών των φοιτητών.
  • Καμία συμμετοχή εκπαιδευτικών στα δοτά υπηρεσιακά συμβούλια της κυβέρνησης! Να παραταθεί η θητεία των αιρετών των εκλογών του 2018 και να πραγματοποιηθούν οι εκλογές όταν οι συνθήκες το επιτρέψουν.

Απέναντι στα παραπάνω δίκαια αιτήματά μας ο Προϊστάμενος Δ/θμιας Εκπαίδευσης εκπροσωπώντας την κυβέρνηση δεν ανέλαβε καμιά ουσιαστική δέσμευση, παραπέμποντας τις λύσεις σε άλλους φορείς, είτε στο νοσοκομείο (τεστ-  εμβόλια), είτε στην ΠΙΝ (μεταφορές).

Είναι η ώρα να δυναμώσει ο αγώνας μας για την υπεράσπιση όλων των μορφωτικών δικαιωμάτων του λαού και της νεολαίας,  για την εξασφάλιση της υγείας της ασφάλειας και της ίδιας της ζωής τους.

Αργοστόλι 15-1-2021                                                                                   Το ΔΣ της ΕΛΜΕ ΚΙ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ