Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
18 C
Argostoli

kefaloniastatus@gmail.com

Εφημερεύοντα Φαρμακεία

spot_img

ΜΕΝΟΥ / ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Ανοίγουν τα λύκεια και ο Ύψιστος να βάλει το χέρι του!

ΑΝΟΙΓΟΥΝ ΤΗΝ ΔΕΥΤΕΡΑ 12/4/2021 ΤΑ ΛΥΚΕΙΑ

   Ανοίγουν την Δευτέρα τα Λύκεια και τα μέτρα που έχουν ληφθεί είναι μηδενικά.  Έναν χρόνο μετά το ξέσπασμα της πανδημίας, τα σχολεία παραμένουν ανοχύρωτα, χωρίς να προχωρούν οι εμβολιασμοί των εκπαιδευτικών, χωρίς αραίωση των τμημάτων, χωρίς σχέδιο, χωρίς σαφές πλάνο για την επόμενη ημέρα.

   Και ενώ είναι προφανές ότι η διασπορά του ιού είναι μεγάλη -ουσιαστικά έχουμε μπει στη φάση της Ανοσίας της Αγέλης- το υπουργείο Παιδείας  και η κυβέρνηση το ρίχνουν στην «ατομική ευθύνη» γονέων, εκπαιδευτικών και μαθητών  ομολογώντας  ουσιαστικά  την αδυναμία τους να το διαχειριστούν.  Η διαδικασία με τα self tests έχει δημιουργήσει πολλά ερωτήματα σε σχέση με την αποτελεσματικότητά του εγχειρήματος. Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά από τα διάφορα site- γιατί στα σχολεία καμία επίσημη ενημέρωση δεν έχει υπάρξει μέχρι τώρα-η διάθεση των λεγόμενων self tests θα γίνει σε πρώτη φάση σε μαθητές Λυκείου από 16 έως 18 ετών και στους εκπαιδευτικούς. Τα τεστ θα πρέπει να τα διενεργούν αποκλειστικά  κατ’ οίκον, και όχι στα φαρμακεία, από 24 έως 48 ώρες πριν από την έναρξη των μαθημάτων.  Αυτή  η διαδικασία  θα  πρέπει να επαναλαμβάνεται μία φορά την εβδομάδα. Σε περίπτωση που βρεθεί κάποιο θετικό κρούσμα, αυτό θα δηλώνεται στην πλατφόρμα selftestsing.gov.gr. και στη συνέχεια θα γίνεται επαναληπτικό τεστ δωρεάν σε δημόσια ή ιδιωτική δομή από επαγγελματία Υγείας. Από την άλλη, όσοι μαθητές έχουν αρνητικό τεστ θα το δηλώνουν με υπεύθυνη δήλωση που θα συμπληρώνουν οι γονείς τους και θα πρέπει να τη φέρουν μαζί στο σχολείο κατά την έναρξη των μαθημάτων.  Όσοι από τους μαθητές δεν φέρουν τη βεβαίωση  ότι  είναι αρνητικοί δεν θα έχουν τη δυνατότητα να μπουν στην τάξη και να  παρακολουθήσουν  μαθήματα ούτε διά ζώσης ούτε με τηλεκπαίδευση!.

Γνωρίζουμε όμως ότι, τα self tests -όπως και τα rapid tests- παρουσιάζουν αποκλίσεις και δεν έχουν την  ακρίβεια  των μοριακών. Οπότε ένα αρνητικό αποτέλεσμα ενός τεστ μπορεί να δίνει ψευδή εικόνα  και ο μαθητής να είναι πιο χαλαρός όσον αφορά την τήρηση των μέτρων ασφαλείας με ότι αυτό συνεπάγεται. Από την άλλη, οι ίδιοι οι γονείς δεν είναι  ειδικοί ώστε να διενεργήσουν σίγουρα με τον σωστό τρόπο τα τεστ στα παιδιά τους, πράγμα που σημαίνει ότι το αποτέλεσμα μπορεί να ΜΗΝ είναι ακριβές.

Ανοίγουν λοιπόν την Δευτέρα τα Λύκεια και απλά …προσβλέπουμε εις τον Ύψιστο να βάλει το χέρι του!!

Ληξούρι 8/4/2021
ΠΟΤΑΜΙΑΝΟΣ-ΠΑΓΩΝΗΣ ΣΠΥΡΟΣ
Διευθυντής  ΕΠΑΛ Ληξουρίου

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ