Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
17 C
Argostoli

kefaloniastatus@gmail.com

Εφημερεύοντα Φαρμακεία

spot_img

ΜΕΝΟΥ / ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Ξεκινά ο “βραχνάς” των πανελλαδικών… από ευχολόγια όμως χορτάσαμε!

Ήρθε το τέλος της ακαδημαϊκής χρονιάς 2021-2022 με τη διεξαγωγή των πανελλαδικών εξετάσεων οι οποίες θα διαμορφώσουν την επιλογή των νέων εισακτέων στα Ελληνικά Πανεπιστήμια για το ακ. έτος 2022-2023.

Για μία ακόμη χρονιά η Ελληνική Πολιτεία αποτυχαίνει να προσφέρει ένα διαφορετικό μοντέλο για την εισαγωγή των μαθητών στην τριτοβάθμια εκπαίδευση. Για μία ακόμη χρονιά τα ελληνικά νοικοκυριά έδωσαν το υστέρημά τους στα φροντιστήρια με την ελπίδα μιας καλής φοιτητικής σταδιοδρομίας για τα παιδιά τους. Για μία ακόμη χρονιά το άγχος και το στρες χτυπάει κόκκινο στις εφηβικές καρδιές και μετατρέπει την πιο όμορφη ηλικία σε ένα μαρτύριο πίεσης, εξουθένωσης και αγανάκτησης.

Την ίδια ώρα οι ανακοινώσεις των αρμόδιων-αναρμόδιων πάνε και έρχονται!

Φόρεσαν τα καλά τους χαμόγελα, έφτιαξαν περισπούδαστες και ελπιδοφόρες κάρτες γραφικών, έβαλαν τους δυνατούς γραφιάδες τους και… όποιον πάρει ο χάρος!

Όλα καλά, όλα ανθηρά, όλα τέλεια αλλά τι έκαναν για να απομακρύνουν αυτήν τη συμφορά (επίκαιρη λέξη στην τοπική δημόσια σφαίρα συζήτησης) από τα παιδιά και τα σπιτικά τους;

Ας δώσουμε μερικά χειροπιαστά παραδείγματα:

-Αντί για τα βαθυστόχαστα μηνύματα γύρω από το νόημα της ζωής, δε θα μπορούσαν να είχαν καταργήσει τις πανελλαδικές εξετάσεις; Πρόκειται για ένα πάγιο αίτημα της ελληνικής κοινωνίας που καμία κυβέρνηση δεν κατάφερε να ικανοποιήσει.

-Αντί για φθηνές συμβουλές που δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα, δε θα μπορούσαν να είχαν καταργήσει την Ελάχιστη Βάση Εισαγωγής (ΕΒΕ) με την οποία μειώνονται περαιτέρω φέτος, κατά 9.021, οι θέσεις στα δημόσια πανεπιστήμια (Πρόκειται για τη μεγαλύτερη ονομαστική μείωση εισακτέων τα τελευταία 20 χρόνια); Δε θα έπρεπε να μην είχε αυξηθεί η εξεταστέα ύλη σε σχέση με το 2021;

-Αντί για κοινότοπες ευχές, δε θα έπρεπε να είχαν συντηρήσει, ενισχύσει και δημιουργήσει καλύτερες εστίες για τη φιλοξενία των φοιτητών; Πανελλαδικό ζητούμενο αλλά και τοπικό καθώς οι φοιτητές του ΙΠ στο Αργοστόλι αντιμετωπίζουν πολύ μεγάλα και σοβαρά προβλήματα στέγασης.

-Αντί για αμπελοφιλοσοφίες που δεν προσφέρουν τίποτα στα ήδη αγχωμένα και κουρασμένα από μία ακόμη ακανόνιστη σχολική χρονιά παιδιά μας, δε θα έπρεπε να είχαν σχηματίσει κοινό μέτωπο για τη μη κατάργηση της έδρας του Συμβούλου Εκπαίδευσης Νηπιαγωγών που την πήραν από το Αργοστόλι και την πήγαν στο Αγρίνιο χωρίς να μπουν στον κόπο να δώσουν ούτε μία ελάχιστη ή προσχηματική εξήγηση;

-Αντί για επαναλαμβανόμενα κλισέ, δε θα έπρεπε να αναχαιτίσουν τα τεστ PISA και τις κατατάξεις μαθητών-εκπαιδευτικών; Υπάρχει ανάγκη για την περικοπή των εξετάσεων και όχι για την εισαγωγή επιπρόσθετων!

Και φυσικά, πέρα από όλα τα παραπάνω και όλα τα άλλα προβλήματα που υπάρχουν, οι αρμόδιοι-αναρμόδιοι θα έπρεπε να είχαν πρωτίστως φροντίσει για το διορισμό μόνιμων εκπαιδευτικών, για την αποκατάσταση της σχολικής παραγκούπολης της Κεφαλονιάς και για την αποτροπή των εικόνων ντροπής με τους αιμόφυρτους φοιτητές στο Ελληνικό Πανεπιστήμιο απ’ τα αχρείαστα χτυπήματα της Ελληνικής Αστυνομίας. Η Πολιτεία έχει τεράστια ευθύνη για την υποβάθμιση τόσο του Πανεπιστημίου όσο και της ΕΛ.ΑΣ. μετά τα πρόσφατα απαράδεκτα περιστατικά που προκάλεσαν την αντίδραση της διεθνούς αμνηστίας και μας διέσυραν διεθνώς.

Τα πράγματα είναι πολύ απλά στη δική μας θεώρηση. Αν είσαι υπέρ της δημόσιας παιδείας την ενισχύεις. Τα χρήματα δεν τα δίνεις για αστυνομία στα πανεπιστήμια, τα δίνεις για να προσλάβεις καθηγητές και να φτιάξεις υποδομές εκπαίδευσης.

Τα παιδιά μας, αν δε φύγουν από μία χώρα που τα διώχνει, δεν τα βάζεις να μάθουν γράμματα σε κοντέινερς, χωρίς εκπαιδευτικούς, χωρίς φοιτητικές εστίες και έπειτα, όταν βγουν στην αγορά εργασίας, δεν τα βάζεις να δουλέψουν για μισθούς οι οποίοι δεν μπορούν να καλύψουν τις βασικές τους ανάγκες και να τους διασφαλίσουν την προοπτική να κάνουν οικογένεια.

Σας ευχαριστούμε λοιπόν για τις ευχές σας αλλά δε θα πάρουμε διότι δε μας λένε και τίποτα! Έτσι κι αλλιώς οι παραλήπτες τους δεν τις διαβάσανε γιατί οι πανελλήνιες κάνουν και κάτι ακόμη, δεν αφήνουν χρόνο στα παιδιά ούτε για τα σημαντικά αλλά ούτε για τα ασήμαντα…

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ