Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
16 C
Argostoli

kefaloniastatus@gmail.com

Εφημερεύοντα Φαρμακεία

spot_img

ΜΕΝΟΥ / ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Οι Μεταπτυχιακοί φοιτητές του Πανεπιστημίου Πειραιώς στην Κεφαλονιά σε εκπαιδευτική επίσκεψη

Εκπαιδευτική επίσκεψη στην Κεφαλονιά πραγματοποιούν από σήμερα μέχρι την 1η Αυγούστου 2022 φοιτητές  του «Μεταπτυχιακού στην Ενέργεια: Στρατηγική, Δίκαιο & Οικονομία» του Πανεπιστημίου Πειραιώς υπό την διεύθυνση του καθηγητή Νικόλα Φαραντούρη. Το Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα στην Ενέργεια στο Πανεπιστήμιο Πειραιά, είναι το πρώτο διεθνές διεπιστημονικό Μάστερ στην Ελλάδα και ένα από τα ελάχιστα στην Ευρώπη με διεπιστημονικό υπόβαθρο φοιτητών. Ιδρύθηκε το 2014 με πρωτοβουλία του καθηγητή Νικόλα Φαραντούρη και σήμερα αποτελεί ένα διεθνές Μεταπτυχιακό πρόγραμμα με διεθνή ακτινοβολία. Οι φοιτητές που συμμετέχουν στην επίσκεψη στην Κεφαλονιά είναι νομικοί, οικονομολόγοι, μηχανικοί, πολιτικοί επιστήμονες, διεθνολόγοι κλπ. που ενδιαφέρονται να εξειδικευτούν και να σταδιοδρομήσουν στον επίκαιρο τομέα της ενέργειας και του περιβάλλοντος.

Η ομάδα φοιτητών και καθηγητών του Πανεπιστημίου Πειραιώς θα επισκεφτεί μέρη περιβαλλοντολογικού και ενεργειακού ενδιαφέροντος και θα συζητήσει τις  συνέπειες της κλιματικής αλλαγής, τις εναλλακτικές πηγές ενέργειας, ζητήματα χωροταξικού σχεδιασμού και επιπτώσεων, βιοποικιλότητας και προστασίας περιβάλλοντος.

Το Σάββατο 30 Ιουλίου 2022 στις 20:00 θα πραγματοποιηθούν παρουσιάσεις στον κήπο της Γλυπτοθήκης του Μεμά Καλογηράτου στα Μαζαρακάτα από καθηγητές και ειδικούς επιστήμονες περιλαμβανομένου του Ακαδημαϊκού και ομότιμου καθηγητή Ιατρικής Αναστάσιου Γερμενή, του διευθυντή του Προγράμματος καθηγητή Νικόλα Φαραντούρη, του καθηγητή και προέδρου του Τμήματος Ψηφιακών Μέσων και Επικοινωνίας του Ιονίου Πανεπιστημίου Άγη Κονιδάρη, του καθηγητή και προέδρου του Τμήματος Επιστήμης και Τεχνολογίας Τροφίμων του Ιονίου Πανεπιστημίου Νίκου Κοψαχείλη, του διευθυντή του Φορέα διαχείρισης του Αίνου Μιχάλη Ξανθάκη κ.α.  

Την Κυριακή 31 Ιουλίου οι φοιτητές και καθηγητές θα επισκεφθούν την περιοχή της Παλικής, για μελέτη του γεωλογικού, γεωφυσικού και ενεργειακού δυναμικού της περιοχής και οινογνωσία των εκλεκτών κεφαλληνιακών οίνων της Παλικής.

Άλλες επισκέψεις περιλαμβάνουν τα λιμανοσπήλαια της Κεφαλονιάς, το αιολικό πάρκο Παλικής και τον Φορέα διαχείρισης του Αίνου.  

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ