Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
18 C
Argostoli

kefaloniastatus@gmail.com

Εφημερεύοντα Φαρμακεία

spot_img

ΜΕΝΟΥ / ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

4ο Δημ. Σχ. Αργοστολίου: συμμετοχή στο πρόγραμμα “MYSTIQUE : Εξιχνιάζοντας τα μυστήρια των σεισμών μέσω ενός καινοτόμου εκπαιδευτικού ταξιδιού”

4ο Δημοτικό Σχολείο Αργοστολίου

  Το 4ο Δημοτικό Σχολείο Αργοστολίου συμμετέχει στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα του Ελληνικού Ιδρύματος Έρευνας και Καινοτομίας  “ MYSTIQUE : Εξιχνιάζοντας τα μυστήρια των σεισμών μέσω ενός καινοτόμου εκπαιδευτικού ταξιδιού”. Το πρόγραμμα υλοποιείται από την εκπαιδευτικό κ.Χρύσα Τραυλού και το Ε΄2 τμήμα.

  Στα πλαίσια του προγράμματος , τη Δευτέρα 10/10/22 επισκέφτηκαν το σχολείο μας η υπεύθυνη του προγράμματος Κατερίνα Ορφανογιαννάκη, Μαθηματικός –Στατιστικός (PhD) και οι  κ.κ. Αρετή Πλέσσα MSc Γεωφυσική – Σεισμολογία, Νατάσα Μαγουλά, υπεύθυνη του ΕΚΦΕ Κεφαλονιάς και Ιθάκης.

   Στόχοι του προγράμματος είναι: α) η βαθύτερη κατανόηση των φυσικών διεργασιών που συντελούν στη γένεση των σεισμών και των επιπτώσεων τους στο δομημένο περιβάλλον, β) οι αποτελεσματικές διαδικασίες και βέλτιστες πρακτικές προστασίας και γ) η εξοικείωση των μαθητών με καινοτόμες ψηφιακές τεχνολογίες τρισδιάστατης σχεδίασης και εκτύπωσης.

   Πραγματοποιήθηκαν βιωματικά εργαστήρια , άσκηση σεισμού , χαρτογράφηση της περιοχής, ώστε να εντοπιστούν ενδεχόμενα επικίνδυνα σημεία και να οριστούν ασφαλείς χώροι καταφυγής και ασφαλείς διαδρομές προς αυτούς.

    Στο σχολείο παραδόθηκαν ένας 3D εκτυπωτής , οθόνη, πληκτρολόγιο, ποντίκι και ένας υπολογιστής μονής πλακέτας (Rasberry Pi). O εξοπλισμός θα χρησιμοποιηθεί για τον σχεδιασμό και την κατασκευή προσομοιωμάττων  των γεωλογικών δομών της γης και θα πραγματοποιηθούν δραστηριότητες φόρτισής τους σε σεισμική τράπεζα.

                                                                                            Η  Διευθύντρια

                                                                                   Υβόννη  Αλυσανδράτου

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ