Δευτέρα 22 Ιουλίου 2024
33 C
Argostoli

kefaloniastatus@gmail.com

Εφημερεύοντα Φαρμακεία

spot_img

ΜΕΝΟΥ / ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Εκπαιδευτικές Συνεργασίες Ελλάδας-Γεωργίας με κορυφαία συνάντηση στο Ιόνιο Πανεπιστήμιο

Γεωργιανή αντιπροσωπεία αποτελούμενη από τον επιτετραμμένο της Γεωργιανής Πρεσβείας στην Αθήνα κ. DavidKordzadze, τη μορφωτική ακόλουθο καAniUdzilauri και τον Καθηγητή AvtandilMikaberidze, Πρόεδρο του Γεωργιανού Ινστιτούτου της Αθήνας υποδέχθηκε στο χώρο της Ιονίου Ακαδημίας ο Πρύτανης του Ιονίου Πανεπιστημίου Καθηγητής Ανδρέας Φλώρος την Κυριακή 28 Ιανουαρίου.

Η γεωργιανή αντιπροσωπεία επισκέφθηκε την Κέρκυρα στο πλαίσιο της εκδήλωσης «Αντάμωμα Πολιτισμών Ελλάδας και Γεωργίας» η οποία διοργανώθηκε από τον Μορφωτικό Πολιτιστικό Σύλλογο Σινιών, με την συνάντηση να πραγματοποιείται παρουσία του προέδρου του μορφωτικού συλλόγου κ. Ιωάννη Γαρνέλη. Κατά την συζήτηση που έλαβε χώρα, ο Πρύτανης του Ιονίου Πανεπιστημίου έκανε συνοπτική παρουσίαση του Ιδρύματος, των παρεχόμενων εκπαιδευτικών προγραμμάτων και της στρατηγικής διεθνοποίησης που ακολουθείται, με επίκεντρο τις συνέργειες με Πανεπιστήμια του εξωτερικού. Με την σειρά του, ο επιτετραμμένος της Γεωργιανής Πρεσβείας εξέφρασε το ενδιαφέρον πανεπιστημιακών ιδρυμάτων της χώρας του  να συνεργαστούν με το Ιόνιο Πανεπιστήμιο σε τομείς υψηλής ζήτησης, ενισχύοντας με τον τρόπο αυτό περαιτέρω τους ισχυρούς δεσμούς των δύο χωρών.

Οι δύο πλευρές συμφώνησαν να προχωρήσουν άμεσα τη διαδικασία ανταλλαγής πληροφοριών που θα επιτρέψει την πραγματοποίηση συναντήσεων με ακαδημαϊκούς εκπροσώπους Πανεπιστημίων της Γεωργίας με κοινά πεδία ενδιαφέροντος με τα ακαδημαϊκά Τμήματα του Ιονίου Πανεπιστημίου. Το πλαίσιο της συνεργασίας μπορεί να περιλαμβάνει κινητικότητα των φοιτητών αλλά και του διδακτικού και διοικητικού προσωπικού, καθώς και την πραγματοποίηση από κοινού εκδηλώσεων προαγωγής του πολιτισμού των δύο χωρών. Στην καλλιέργεια αυτών των συνεργασιών μπορεί να συνεισφέρει και το Γεωργιανό Ινστιτούτο της Αθήνας, όπως ανέφερε στην τοποθέτησή του ο Πρόεδρός του, κ. Mikaberidze.

Τέλος, ο επιτετραμμένος της Γεωργιανής πρεσβείας απηύθυνε πρόσκληση για επίσκεψη στην Γεωργία στον Πρύτανη του Ιονίου Πανεπιστημίου, η οποία έγινε αποδεκτή, με σκοπό την επίσπευση του καθορισμού της συνεργασίας με Πανεπιστήμια και ερευνητικούς φορείς της χώρας.

ΙΟΝΙΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ