Πέμπτη 13 Ιουνίου 2024
27 C
Argostoli

kefaloniastatus@gmail.com

Εφημερεύοντα Φαρμακεία

spot_img

ΜΕΝΟΥ / ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Γ Γυμνάσιο Αργοστολίου / Εκπαιδευτική επίσκεψη στη Γερμανία

Την εβδομάδα 21 έως και 27 Απριλίου 2024, Εκπαιδευτική Ομάδα του Σχολείου μας, αποτελούμενη από τους μαθητές της Β’ Τάξης, Διονυσία Κοκκόση, Βασιλική Μαρούλη, Γεωργία Ντούβαλη, Φρόσω Στάβερη και Γ’ Τάξης, Λάμπρο Νεόφυτο, Μαρίζα Μαντά, Μαρούλη Γιώργο, Στεφανία Τσιγάντε, με τη συνοδεία των εκπαιδευτικών του 3ου Γυμνασίου κου Ηλία Σουλιώτη, κας Ηλιάνας Τσαουσίδου και κου Παναγιώτη Πασλή, επισκέφθηκαν το Σχολείο “Johann-Gutenberg Realschule” στην πόλη Dortmund στην περιοχή της Βόρειας Ρηνανίας-Βεστφαλίας της Γερμανίας. Η επίσκεψη πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Προγράμματος ERASMUS+ και της Διαπίστευσης (Accreditation) που έχει λάβει το Σχολείο μας για τα έτη 2021-2027, με μακροπρόθεσμη στοχοθεσία τεσσάρων (04) σημείων.

Η συγκεκριμένη επίσκεψη αποσκοπούσε στην σταδιακή επίτευξη του στόχου ανάδειξης της επικοινωνίας και των Ξένων Γλωσσών (Στόχος #4 : Φιλαναγνωσία & Ξένες Γλώσσες) και της βελτίωσης της Διαχείρισης Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων (Στόχος #1: Διαχείριση Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων).

Το πρόγραμμα χρηματοδοτείται από τους πόρους της Ευρωπαϊκής Επιτροπής “Πρόγραμμα ERASMUS+”.

Κατά τη διάρκεια της εβδομάδας οι μαθητές μας επισκέφθηκαν το σχολείο υποδοχής και πραγματοποίησαν έναν αριθμό εκπαιδευτικών δραστηριοτήτων, παρακολούθησαν ορισμένα μαθήματα, με γλώσσα διδασκαλίας τα Αγγλικά, που αποσκοπούσαν στην ανάπτυξη «ήπιων δεξιοτήτων» και την επαφή με διαφορετικές διδακτικές προσεγγίσεις.

Πέρα από τα διδακτικά αντικείμενα, οι μαθητές μας είχαν την ευκαιρία να επισκεφθούν μνημεία και αξιοθέατα ιστορικής σημασίας της περιοχής και διπλανών πόλεων, μία πολυμεσική-ψηφιακή έκθεση τέχνης και να γνωρίσουν χώρους ανάπλασης και εναλλακτικής αξιοποίησης κτιρίων και πρώην βιομηχανικών συγκροτημάτων.

Την ομάδα του Σχολείου μας, μαζί με αντίστοιχη ομάδα Τουρκικού σχολείου από την Κωνσταντινούπολη, υποδέχτηκε Αντιδήμαρχος αρμόδιος Δημ. Σχέσεων του Ντόρτμουντ ο οποίος τους ενημέρωσε για τον τρόπο λειτουργίας του Δήμου, τις δημοκρατικές διαδικασίες και την προσπάθεια προώθησης και ανάδειξής τους με σκοπό την αύξηση της συμμετοχικότητας στους νέους.

Οι μαθητές, οι οποίοι στο σύνολό τους φιλοξενήθηκαν από Γερμανικές οικογένειες, είχαν την ευκαιρία να έρθουν σε επαφή με την τοπική κουλτούρα, να γνωρίσουν την καθημερινότητα των κατοίκων, να κινηθούν στον αστικό ιστό και σε διπλανές πόλεις (Κολωνία & Ντύσσελντορφ) χρησιμοποιώντας Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, αξιοποιώντας και εξελίσσοντας δεξιότητες επικοινωνίας στα Αγγλικά.

Θεωρούμε ότι ο σκοπός της επίσκεψης επιτεύχθηκε και η μεγαλύτερη απόδειξη δεν είναι άλλη από τις εμπειρίες που αποκόμισαν οι μαθητές και οι μαθήτριες του Σχολείου μας, ο ενθουσιασμός τους, αλλά και το γεγονός ότι το Γερμανικό σχολείο-εταίρος ήδη εκδήλωσε τη βούληση για επόμενη επίσκεψη στο νησί και στο Σχολείο μας (για 2η φορά την τελευταία 3ετία), συνεχίζοντας έτσι τη συνεργασία μας στο πλαίσιο του Προγράμματος.

Σε αυτό το σημείο, θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε θερμά για τη σημαντική βοήθεια που παρείχαν σε αυτή την προσπάθεια του Σχολείου μας τους παρακάτω:

  • Την προηγούμενη Διεύθυνση του Σχολείου, συγκεκριμένα την κα. Αλίκη Γαλιατσάτου –πρώην Δ/ντρια του 3ου Γυμνασίου και νυν Σύμβουλο Εκπ/σης Φιλολόγων της ΔΔΕ Κεφαλληνίας- και τον κο Δημοσθένη Κουλουμπή -πρώην Υπ/ντή του 3ου Γυμνασίου και νυν Δ/ντή του 5ου Γυμνασίου Χαλανδρίου- που συνέβαλαν τα μέγιστα τόσο στη συγκεκριμένη κινητικότητα στη Γερμανία και τη συνέχιση της συνεργασίας με τον Γερμανικό σχολείο-εταίρο αλλά και στην γενικότερη υποστήριξη και διάχυση της εμπειρίας χρόνων, σε θέματα οργάνωσης και διαχείρισης του Προγράμματος ERASMUS+.
  • Τον Γενικό Πρόξενο της Ελλάδας στο Ντύσσελντορφ της Γερμανίας, αξιότιμο κο Βασίλη Κοΐνη, και το λοιπό Προσωπικό του Γενικού Προξενείου για τη άμεση ανταπόκριση και συνδρομή τους σε ζήτημα με έγγραφα που ανέκυψε κατά την επίσκεψη.
  • Το ΚΤΕΛ Κεφαλονιάς Α.Ε. και πιο συγκεκριμένα το Διοικητικό Συμβούλιό του και προσωπικά τον Πρόεδρο κ. Σπύρο Σαμούρη, για την σημαντική αρωγή σε αυτή την προσπάθεια του Σχολείου μας και τη γενναία έκπτωση που παρείχαν στα μέλη της Εκπαιδευτικής Ομάδας προκειμένου η μετακίνηση να καλυφθεί από πόρους του προγράμματος χωρίς την επιβάρυνση των οικογενειών των συμμετεχόντων μαθητών και μαθητριών.

Ο Διευθυντής              

Φώτης Λευκαδίτης  

Οι Εκπαιδευτικοί

Παναγιώτης Πασλής

Ηλίας Σουλιώτης Ηλιάνα Τσαουσίδου

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ