Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
14.6 C
Argostoli

kefaloniastatus@gmail.com

Εφημερεύοντα Φαρμακεία

spot_img

ΜΕΝΟΥ / ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Δεν το πιστεύω… Της Ειρήνης Φωκά

Γράφει η Ειρήνη Φωκά

Τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν την άποψη των αρθρογράφων τους και όχι κατά ανάγκη του kefaloniastatus.gr

*Στη φώτο του άρθρου βλέπουμε γελοιογραφία του Βαγγέλη Χερουβείμ(επιλογή του kefaloniastatus.gr).

Δεν το πιστεύω ότι την ώρα που η Ελλάδα είναι «καζάνι που βράζει» από τα κρούσματα του COVID -19, τα οποία καθημερινά αυξάνονται δραματικά, θ’ ανοίξουν τα σχολεία! Παντού βλέπω και διαβάζω για κρούσματα που δεν καταγράφονται, δε δηλώνονται, δεν τηρούν την καραντίνα… Τα στοιχεία που μεταδίδονται δεν είναι αξιόπιστα. Το ‘χουν καταλάβει όλοι και το επικροτούν(!) για τους δικούς τους λόγους…

Αλλά δεν το πιστεύω ότι μέσα σ’ αυτή την καυτή θανατερή ανάσα της αρρώστιας Θ’ ΑΝΟΙΞΟΥΝ ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΜΕ ΑΥΤΑ ΤΑ ΜΕΤΡΑ! Να δώσουμε ένα χέρι βοήθειας στην διασπορά του κορονοϊού!

Δεν το πιστεύω ότι θα πάμε στο σχολείο τον ζεστό μήνα Σεπτέμβριο με τις μάσκες για να κάνουμε το μάθημα : “Ο κορονοϊός ανάμεσά μας”. Τα παιδάκια χαρούμενα θα ξανασμίξουν μετά τις διακοπές και μαζί με την καινούργια τσάντα και την ολοκαίνουργια γραφική ύλη θα δείχνουν στους συμμαθητές τους και τις μάσκες τους. Θα καμαρώνουν για το νέο αξεσουάρ και θα ανταλλάσσουν χρηστικές πληροφορίες : Από πού το πήρες, πόσο κάνει κ.τ.λ. Θα παίζουν με τις μάσκες, θα ανταλλάσσουν τις μάσκες, θα τσακώνονται για τις μάσκες, θα σκουπίζουν τη μύτη τους, θα μασουλάνε τις μάσκες, θα τις βγάζουν σε κάθε διάλειμμα  και θα τις ξαναβάζουν και πείτε τους μετά εσείς για τους κανόνες υγιεινής…

Δεν το πιστεύω ότι θα κάνουμε μάθημα απέναντι σε μασκοφόρα «πρωτάκια», προσπαθώντας να τους δείξουμε τους ήχους των φωνημάτων και την θέση των οργάνων του στόματος που τους παράγουν.

Δεν το πιστεύω ότι θα μάθουμε ελληνικά στους αλλοδαπούς μαθητές/τριες φορώντας μάσκες, χωρίς να βλέπουν τις κινήσεις και τις θέσεις των αντίστοιχων οργάνων του στόματος.

Δεν το πιστεύω ότι θ’ αντέξουν οι εκπαιδευτικοί να μιλούν 5-6 ώρες την ημέρα με την μάσκα στο πρόσωπο. Σ΄ένα περιβάλλον που δεν έχει κλιματισμό, πρέπει να κινείσαι και να μιλάς συνεχώς. (Τουλάχιστον στην Πρωτοβάθμια εκπαίδευση, το μάθημα έτσι γίνεται). Ακόμα κι αν έχουν σιωπηρή εργασία ο εκπαιδευτικός πρέπει να σπεύσει να βοηθήσει αυτούς/ές που χρειάζεται.

Δεν το πιστεύω ότι οι εκπαιδευτικοί της Πρωτοβάθμιας που έχουν μικρά ή μεγάλα προβλήματα υγείας, ή έχουν μεγάλη ηλικία θα εργάζονται μέσα σε μια αίθουσα με άλλα 20-25 άτομα για 6 ώρες ημερησίως στην εποχή της έξαρσης του κορονοϊού, όταν τα σχολεία ήταν κλειστά και μείναμε σπίτι με ελάχιστα κρούσματα πανελλαδικά.

Δεν το πιστεύω ότι οι εκπαιδευτικοί που πηγαίνουν σε 3-4 σχολεία θα συνεχίσουν να πηγαίνουν φορώντας απλώς μια μάσκα και… κάνοντας το σταυρό τους!

Δεν το πιστεύω ότι οι άνθρωποι που αποφασίζουν για μας είναι τόσο άσπλαχνοι και θέλουν το κακό μας. Ανοίγουν τα σχολεία με μόνο μέτρο την εφαρμογή της μάσκας!  25 άτομα στο ίδιο δωμάτιο για 6 ώρες! Όταν στους άλλους κλειστούς χώρους υπάρχει σαφώς μικρότερος αριθμητικός περιορισμός!

Όλο το καλοκαίρι το Υπουργείο Παιδείας προετοίμαζε το άνοιγμα των σχολείων με το επερχόμενο κύμα κορονοϊού με μοναδικό μέτρο την εφαρμογή της μάσκας; Ή μήπως όχι, ήταν και η αλλαγή των διευθυντών Εκπαίδευσης με «προσωρινούς», δηλαδή ολίγων μηνών, αν θέλουμε να το συμπεριλάβουμε κι αυτό στα μέτρα.

 Μήπως πρέπει να το ξανασκεφθούν; Να αναθεωρήσουν βλέποντας την αρρώστια που θερίζει σε όλη την Ελλάδα;

Να μας κοινοποιήσουν κάποιο πρωτόκολλο λειτουργίας;

Αισθάνομαι ότι μας “θυσιάζουν”, ότι κανείς δεν ενδιαφέρεται πραγματικά για το λαό και τα παιδιά του.

Συνάδελφοι εκπαιδευτικοί και γονείς αντισταθείτε!

Γιατί τελικά θα μείνουμε σπίτι. Αλλά καλύτερα να μείνουμε σπίτι υγιείς παρά  ασθενείς κι όποιον πάρει ο χάρος!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ