Οι Έλληνες δεν είμαστε ρατσιστές, αλλά οι εξαιρέσεις ποτέ δεν λείπουν. Παρεξηγήθηκε ο κ. Μπογδάνος και έκανε καταγγελία, ανέφερε ονόματα αλλοδαπών παιδιών, που είναι ντροπή και όνειδος για τον εν λόγω βουλευτή, να φοιτούν στο νηπιαγωγείο μαζί με Ελληνόπουλα. Τρόμος μην αλλοιώσουμε τη φυλή! Το μάζεψε στη συνέχεια «δεν εννοούσα αυτό», αλλά το κακό έχει γίνει και σύσσωμη η αντιπολίτευση ζητάει από τη ΝΔ να τον αποσύρει από τα έδρανά της.
Η Αμάλ από την άλλη μεριά, η γιγάντια κούκλα που ήρθε από τη Συρία (εικόνα τίτλου), κάνει το γύρο του κόσμου και κραυγάζει «μη μας ξεχνάτε». Την υποδέχονται παντού σαν σύμβολο ενάντια σε ρατσιστικές διακρίσεις, απέναντι στους δύσμοιρους μετανάστες και ιδιαίτερα διακρίσεις στα παιδιά που ξεριζώνονται. Και να σου η εξαίρεση! Το Μεταξουργείο δεν τα σηκώνει κάτι τέτοια, εμποδίζει την πορεία της Αμάλ. Ποιος; Το Μεταξουργείο, από τις πιο παλιές περιοχές της Αθήνας, που βρίθει μεταναστών! Ο Πειραιάς προς τιμήν του, τα καλά να λέγονται, δια στόματος του δημάρχου Γ. Μώραλη εξυμνεί το συμβολισμό της Αμάλ, υπενθυμίζει τη δημιουργία του κέντρου φιλοξενίας στον Πειραιά δίπλα στο Υπουργείο Ναυτιλίας και μας καλεί να αναλογιστούμε τους ναυτικούς του κόσμου που έχουν περάσει από τον Πειραιά.

Η 12χρονηΑφγανή Αρεζού-Arezu, με υποτροφία στο Διεθνές σχολείο της Βοστώνης.
Η Αρεζού είναι η δωδεκάχρονη Αφγανή που μορφώθηκε στην Ελλάδα, έμαθε τη γλώσσα και τώρα φεύγει για να σπουδάσει με υποτροφία σε διεθνές σχολείο στη Βοστώνη. Ευχαριστεί τους Έλληνες δασκάλους και καθηγητές της που τη βοήθησαν, μιλάει για το πέρασμά της από τη Μόρια, για το σχολείο της το 6ο γυμνάσιο στη Λέσβο, και για την βοήθεια της μητέρας της ώστε να σπουδάσει. Είναι φιλομαθέστατη, μιλάει ήδη 6 γλώσσες και ευχαριστεί την άλλη Ελλάδα, όχι αυτή των μαύρων εξαιρέσεων!

Σχολείο στη Σουηδία, πρωτοπορεία.
Και το τρίτο θέμα μας, η σύγκριση του Ελληνικού με το Σουηδικό Σχολείο… όπως λέμε, καμία σχέση! Η μαρτυρία από το 2017 αλλά πάντα επίκαιρη, περιγράφει την έκπληξη και το θαυμασμό ενός Έλληνα πατέρα (Ταχταράς Ευάγγελος, χειρουργός) για τις συνθήκες που αντίκρισε στο σχολείο που πήγε το παιδί του στη Σουηδία.
Δεν χρειάζονται τσάντες μολύβια κασετίνες κλπ, παρέχονται από το σχολείο.
Διαβάζουν βιβλία, εξωσχολικά και μη. Πρέπει να τα επιστρέψουν σε άριστη κατάσταση γιατί είναι δημόσια περιουσία, δεν ελέγχονται αν διαβάστηκαν.
Παίζουν playstation, ηλεκτρονικά παιχνίδια μέσα στην τάξη και έχουν υπολογιστές.
Σχολάνε στις 6 μμ
Το σχολείο προσφέρει τις αθλητικές εγκαταστάσεις του το Σ/Κ και τις αίθουσες για τα πάρτι των παιδιών.
Δεν χρειάζονται φροντιστήρια και παραπαιδεία. Όλο το διάβασμα γίνεται στο σχολείο και τις τελευταίες 2-3 ώρες παίζουν και ψυχαγωγούνται. Οι γονείς δεν διαβάζουν τα παιδιά γιατί αυτό είναι το πρώτο βήμα για την παραπαιδεία. Συνιστάται να εμπλέκονται μόνο στα εξωσχολικά διαβάσματα.
Απαγορεύονται τα διαγωνίσματα γιατί καλλιεργούν αθέμιτους ανταγωνισμούς και αποτρέπουν τη μετέπειτα συνεργασία στη ζωή τους.
Η ψυχαγωγία είναι ισότιμη με τα μαθήματα γιατί αλλιώς το μάθημα εκλαμβάνεται ως τιμωρία.
Η σίτιση γίνεται στο σχολείο και αν δεν αρέσει το φαγητό στο παιδί, επιστρέφει στο σπίτι νηστικό και κανείς δεν το κάνει δράμα…. και άλλα πολλά.
Η «μαύρη» Ελλάδα, είναι βέβαιο ότι αμαυρώνει και την υπόλοιπη χώρα. Η υπόλοιπη χώρα όμως, πρέπει να απομονώνει αυτά τα στοιχεία-εξαιρέσεις. Οφείλει ακόμα στα παιδιά της την εκπαίδευση στην πιο εξελιγμένη μορφή, κτιριακά, παιδαγωγικά και με σύγχρονα εκπαιδευτικά προγράμματα. Με αντίστοιχο προσωπικό, αριθμητικά και καλά αμοιβόμενο, όπως το αξίζει.
Ζητάμε πολλά;
Όχι… τον κόσμο όλο!