Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
12.4 C
Argostoli

kefaloniastatus@gmail.com

Εφημερεύοντα Φαρμακεία

spot_img

ΜΕΝΟΥ / ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Σήμερα τα Φώτα και ο Φωτισμός… στην Πόλη του Φωτός

Γράφει η Σοφία Αράβου - Παπαδάτου

Τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν την άποψη των αρθρογράφων τους και όχι κατά ανάγκη του kefaloniastatus.gr

Εικόνα τίτλου: «Φως και Δώρα από την Πόλη του Φωτός», Α.Σ. 2022, ακρυλικό σε καμβά 0.30 χ 0.20 μ

Σαν τελική ευχετήρια κάρτα των ημερών, ο χρωστήρας, τα χρώματα και η συνειρμική ζωγραφική (χωρίς σχεδιασμό), ανήμερα τα Φώτα, δίνουν τον κλήρο στο Παρίσι, στην Πόλη του Φωτός και στα νερά του ΣηκουάναΟ νεοσσός που απεικονίζεται, ίσως είναι το Νέο Πνεύμα της Ευρώπης, (άνω δεξιά γωνία στην εικόνα τίτλου). Ευχόμαστε, σαν Δώρο, να  έρθουν  αλλαγές, ανθρωπισμού, ανάπτυξης και αλληλεγγύης, ιδιαίτερα που το τρέχον εξάμηνο  η Γαλλία έχει την Προεδρία του Συμβουλίου της ΕΕ.

Χρόνια πολλά στον Φώτη, τη Φωτούλα, το Θεοφάνη, τη Φανή!

Χρόνια Πολλά, αύριο «Ιωάννη του Προδρόμου», στο Γιάννη, στη Γιαννούλα! Ευχόμαστε χωρίς θυσίες «Προδρόμων», η Ευρώπη να μη ζητάει, σαν άλλη Σαλώμη με τα πέπλα, τα κεφάλια των παιδιών μας «επί πίνακι» και εμείς να τους τα δίνουμε (brain gain), έτοιμα και «στο πιάτο»!

Λεπτομέρεια έργου «Η νέα αρπαγή της Ακαδημαϊκής Ευρώπης». Τα κεφάλια των παιδιών μας «επί πίνακι- στο πιάτο», κάποια με καπέλα αποφοίτησης. Παρουσιάστηκε στην 10η Ανοικτή Καλλιτεχνική Τριλογία Κεφαλονιάς, Αύγουστο 2021, στην αυλή του Δημαρχιακού Μεγάρου Αργοστολίου.

Κλείνουν οι ευχές της «εν Σοφία» στήλης, με κλασσικά γαλλικά τραγούδια, σαν βόλτα στο Παρίσι,  στις γέφυρες του Σηκουάνα και παντού. Μελωδική βόλτα στην Πόλη του Φωτός, του Πολιτισμού, της Μόδας, της Γαστρονομίας, κυρίως δε, της Παιδείας, του Κοινωνικού Συμβολαίου, του Διαφωτισμού και της Δημοκρατίας!

«La Βohème»,  «La Νuit»,  «La vie en rose»,  Αζναβούρ, Ανταμό και Εντίθ Πιάφ!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ