Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
12.4 C
Argostoli

kefaloniastatus@gmail.com

Εφημερεύοντα Φαρμακεία

spot_img

ΜΕΝΟΥ / ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Che Cortesia- Τι Ευγένεια! Σχεδόν όλοι στη Βουλή, με στυλ J. Dewey «Σύγκρουση-το Βούκεντρο της Σκέψης»*.

Γράφει η Σοφία Αράβου - Παπαδάτου

Τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν την άποψη των αρθρογράφων τους και όχι κατά ανάγκη του kefaloniastatus.gr

Εικόνα τίτλου. «Στόμα, Γνάθοι Ανοιχτές, σαν σύγχρονες Συμπληγάδες Λόγου και Διαπραγμάτευσης, για να περάσει αλώβητο το Περιστέρι της Ειρήνης» Α.Σ. 2021, λεπτομέρεια έργου

Έπρεπε άραγε να διανύουμε εμπόλεμη περίοδο, για να δούμε στη Βουλή μια ευγενή αντιπαράθεση ανάμεσα στην κυβέρνηση και την αξιωματική αντιπολίτευση, σε επίπεδο αρχηγών; Ο λόγος για την ενημερωτική συνάντηση  χθες, από τον πρωθυπουργό προς τους αρχηγούς των κομμάτων του κοινοβουλευτικού τόξου.

Στα πιο μικρά κόμματα βέβαια, δεν έλειψαν οι αντιπαραθέσεις με στυλ οπλαρχηγών του 21, στρογγυλεμένα όμως, κάπως!

Φαίνεται ότι, όσο μεγαλύτερη η ηρεμία στη Βουλή, τόσο μεγαλύτερος ο κίνδυνος, γιατί όντως ο κίνδυνος πια  για παγκόσμια πανωλεθρία, είναι ορατός σε όλους!

Σε άλλες εποχές, το κοινοβούλιο μοιάζει λιγάκι με Hyde Park, Speaker’s Corner, το γνωστό σημείο με το βάθρο, στο πάρκο του Λονδίνου κοντά στην παρκο- λιμνούλα Serpentine. Εκεί, κάθε ομιλητής μπορεί να πάρει το λόγο και να κάνει, ό,τι, μα ό,τι ανάλυση θέλει! Πλήθος κόσμου μαζεύεται ένα γύρω, για να χειροκροτήσει ή να χλευάσει τα λεγόμενα. Όλα δεκτά, εφόσον δεν υπάρχει βωμολοχία, γιατί τότε επεμβαίνει η αστυνομία!

Στην Ελλάδα όμως, να μετατρεπόμαστε σε «Βουλή των Λόρδων»; Τελεία, είναι πολύ σοβαρά τα πράγματα!

Ο Αμερικάνος Φιλόσοφος J. Dewey (1859-1952), συγγραφέας, φιλελεύθερος, ένθερμος της ψυχολογίας, aesthetician της αισθητικής παιδείας, εισηγητής της προοδευτικής εκπαίδευσης, με επίκεντρο τον μαθητή και την εκπαίδευση με πρότυπο εφαρμογής στη ζωή και την πράξη, μιλάει για τη Σύγκρουση*, αλλά την Κοινωνιογνωστική Σύγκρουση-Επιχειρηματολογική, με θέσεις Υπέρ και Εναντίον, Θέση-Αντίθεση, πού όντως επιταχύνει τη σκέψη, σαν Βούκεντρο, που χρησιμοποιείται στα ζώα για να τρέξουν το όργωμα της γης.

Από τις σπάνιες φορές που η Ελληνική Βουλή χθες, δεν ήταν επίδειξη τεστοστερόνης, στην καλύτερη περίπτωση και Showbiz του φαίνεσθαι και τού επικοινωνιακού τάχα μου και δήθεν, στη χειρότερη εκδοχή της!

Είπε ο καθένας τα επιχειρήματά του ενημερωτικά, με το γάντι όμως και πολύ πιο πειστικά στο «πόπολο» που παρακολουθούσε, έτσι τουλάχιστον πιστεύω.

Δεν θα μπω σε λεπτομέρειες, ο καθένας μπορεί να παρακολουθήσει τα βίντεο των ομιλιών του πρωθυπουργού, του εμβόλιμου λόγω προσωπικών αναφορών υπουργού εξωτερικών Ν. Δένδια – Che Cortesia-Τι Ευγένεια και δικαιολογημένη αγανάκτηση προς…  αλλά μπορείτε να τα δείτε! Όπως και την ήρεμη δύναμη της ομιλίας του αρχηγού της αντιπολίτευσης και όλων των άλλων αρχηγών… ο καθένας με το στυλ του!

Φαίνεται ότι διανύω «Τα πέντε στάδια του πένθους» κατά την Ψυχολογία, γι αυτόν τον άθλιο πόλεμο, δίπλα μας: Απόρριψη-Θυμός-Διαπραγμάτευση-Κατάθλιψη-Αποδοχή. Στην Αποδοχή δεν θα φτάσω ποτέ, καταθέτω όμως την Οργή μου, ως άνθρωπος και ανήκοντας στον ιατρικό χώρο, όπως έγραψα προχθές σε άρθρο μου και μπορείτε να δείτε εδώ. Ας υιοθετήσουμε όλοι την ήρεμη αντιπαράθεση των πολιτικών μας αρχηγών, σαν Βούκεντρο… θα τρέξει πιο σωστά και πιο γρήγορα η σκέψη μας! Το χρειάζονται οι Ουκρανοί, το χρειάζεται ο Ρώσικος λαός, το χρειαζόμαστε ΟΛΟΙ!

Χωρίς μουσική σήμερα, σεβασμό στους νεκρούς και απέχθεια στα πρωτόγονα Τύμπανα του Πολέμου! Για να ηχήσει  ΕΙΡΗΝΗ ΣΤΟΥΣ ΛΑΟΥΣ!

……………………………………………………………

*Αναφορά στο «Εισαγωγή στην Κοινωνική Ψυχολογία», Σ. Παπαστάμου 2010. εκδ. Πεδίο

Και κλείνοντας…..  προτροπή…. μεγεθύνετε την πιο κάτω εικόνα, σε άλλους  χρόνους θα ερμηνευτεί αναλυτικά.

«Κηρύκειο Φιλίας των Λαών», 2021, ακρυλικό σε καμβά 0.50χ0.70μ. Από την προετοιμασία για την καλλιτεχνική συνάντηση στο Βελιγράδι, μεταξύ Κεφαλονιτών και Σέρβων καλλιτεχνών.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ