Κυριακή 4 Δεκεμβρίου 2022
17 C
Argostoli

kefaloniastatus@gmail.com

Εφημερεύοντα Φαρμακεία

spot_img

ΜΕΝΟΥ / ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Ανήμερα του Πολυτεχνείου ο Χατζηδάκης θέσπισε το «απλήρωτο 9ωρο»

Τον Ιούνιο του 2018, η Αχτσιόγλου θεσπίζει την υποχρέωση των εργοδοτών, πέρα από τις υπερωρίες, να προαναγγέλλουν εφεξής και την υπερεργασία(την εργασία δηλαδή από την 41η-45η ώρα σε εβδομαδιαία βάση, που αμείβεται με προσαυξημένο ωρομίσθιο, κατά 20%) μέσω του του εντύπου Ε8, στο πληροφοριακό σύστημα ΕΡΓΑΝΗ.

Μετά την ισχύ του μέτρου, πρώτοι παραβάτες, διαπιστώνεται ότι, είναι οι μεγάλοι επιχειρηματικοί όμιλοι και οι…τράπεζες που «ξέχασαν» να δηλώσουν μερικά εκατομμύρια ώρες υπερεργασίας των εργαζομένων τους και όχι τα τυροπιτάδικα της γειτονιάς.

Ο Βρούτσης το 2019 παρά το ξήλωμα της εργατικής νομοθεσίας, δεν τολμά να πειράξει την συγκεκριμένη ρύθμιση, αντιλαμβανόμενος ότι, αν καταργούσε την προαναγγελία, τότε οι εργαζόμενοι θα δούλευαν μια επιπλέον ώρα την εβδομάδα, αμισθί, κοινώς δωρεάν, όπως συνέβαινε στο παρελθόν.

Ανήμερα της επετείου της εξέγερσης του Πολυτεχνείου, ο Χατζηδάκης «που δεν καταργεί το 8ώρο», με υπουργική απόφαση θεσπίζει το «απλήρωτο 9ωρο», αφού πλέον καταργεί την υποχρέωση προαναγγελίας της υπερεργασίας, στο ΠΣ ΕΡΓΑΝΗ.
Να θυμίσουμε ότι, για να δηλωθεί η υπερεργασία, το μόνο που έπρεπε να κάνει ο εργοδότης ήταν να στείλει ένα SMS στο σύστημα από το κινητό του, ΠΡΙΝ παρασχεθεί η εργασία!

Αυτό ήταν και το καλύτερο αποδεικτικό μέσο για ελεγκτικούς μηχανισμούς(ΣΕΠΕ) και εργαζόμενους για να έχουν μια ελπίδα να πληρωθούν, την επιπλέον 1ώρα, που εργάζονται ημερησίως(υπερεργασία).

Με την κατάργηση της προαναγγελίας εκατομμύρια εργαζόμενοι χάνουν ένα ισχυρό όπλο και θα δουλεύουν μια επιπλέον ώρα την ημέρα, ουσιαστικά δωρεάν.
Η κυβέρνηση, αφού με το νόμο Χατζηδάκη, καθιέρωσε τις απλήρωτες υπερωρίες, αφού διέλυσε το ΣΕΠΕ, έρχεται τώρα να θεσπίσει το «απλήρωτο 9ωρο», ανήμερα της επετείου του Πολυτεχνείου.

Υπάρχει ο Χατζηδάκης, υπάρχουν όμως και τα νεαρά παιδιά, που θέλουν να πάρουν τα όνειρα εκδίκηση.

Διονύσης Τεμπονέρας

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

error: Το περιεχόμενο προστατεύεται