Παρασκευή 9 Ιουνίου 2023
21 C
Argostoli

kefaloniastatus@gmail.com

Εφημερεύοντα Φαρμακεία

spot_img

ΜΕΝΟΥ / ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Το μέλλον της εργασίας: Ριζοσπαστικές ρεπουμπλικανικές προσεγγίσεις

Η φύση της εργασίας αλλάζει. Οι νέες τεχνολογίες μεταμορφώνουν τον τρόπο με τον οποίο εκτελούνται ορισμένα είδη εργασίας, συμπεριλαμβανομένης της τηλεργασίας, της κανονικοποίησης της ψηφιακής επιτήρησης και της ανάπτυξης τεχνικών διαχείρισης που βασίζονται σε αλγόριθμους. Οι εξελίξεις στον αυτοματισμό, τη ρομποτική και την τεχνητή νοημοσύνη προβλέπεται ότι θα επιφέρουν υψηλή τεχνολογική ανεργία. Η άνοδος της περιστασιακής απασχόλησης χαρακτηρίζεται από νέες μορφές προσωρινής και ευέλικτης εργασίας που διαμεσολαβείται από ψηφιακές πλατφόρμες. Η κλιματική κρίση δημιουργεί πιέσεις για απομάκρυνση από τις βιομηχανίες υψηλής έντασης άνθρακα, με αντίστοιχες επιπτώσεις στις θέσεις εργασίας να αναμένονται σε τομείς όπως η ενέργεια, η μηχανική και οι μεταφορές. Ακόμα, οι ευρύτερες δημογραφικές μεταβολές στο μεγαλύτερο μέρος του κόσμου, αυξάνουν τη ζήτηση για περιστασιακή εργασία σε τομείς όπως η υγεία και η κοινωνική μέριμνα.

Αυτές οι αλλαγές συνοδεύονται από νέους κινδύνους. Για παράδειγμα, οι εργαζόμενοι υπόκεινται σε δυσβάσταχτη διευθυντική εξουσία και υψηλότερα επίπεδα οικονομικής αβεβαιότητας. Παρουσιάζονται όμως και ευκαιρίες για τη διαφορετική οργάνωση της επαγγελματικής μας ζωής. Πώς πρέπει να κατανοήσουμε αυτές τις προκλήσεις; Τι μπορεί και τι πρέπει να γίνει για την αντιμετώπισή τους; Αυτή η ανάλυση εξετάζει την πολιτική ρεπουμπλικανική παράδοση ώστε να απαντήσει σε αυτά τα ερωτήματα.

Οι ρεπουμπλικανοί αντιτίθενται στην κυριαρχία της εξουσίας και υποστηρίζουν θεσμούς που προάγουν το κοινό καλό. Η ρεπουμπλικανική σκέψη έχει υποστεί μια οικονομική στροφή τα τελευταία χρόνια και έχει επικεντρωθεί στη θέση των απλών εργατών. Στόχος της παρούσας ανάλυσης είναι να καταδείξει τον τρόπο με τον οποίο αυτές οι θεωρητικές παρεμβάσεις μπορούν να τροφοδοτήσουν τις συζητήσεις γύρω από τις πολιτικές και την πολιτική οργάνωση που σχετίζονται με το μέλλον της εργασίας. Συγκεκριμένα, διερευνά μια ανάλυση του έργου των ριζοσπαστών ρεπουμπλικάνων που επιδιώκουν να αποτρέψουν μια περαιτέρω οχύρωση της οικονομικής ανελευθερίας στις κοινωνίες μας.

* Κείμενο εργασίας του

Δρ. Tom O’Shea, Επίκουρου Καθηγητή Φιλοσοφίας, University of Roehampton

Πλοηγηθείτε στο παρακάτω 16σέλιδο κείμενο χρησιμοποιώντας τα βελάκια που βρίσκονται στο κάτω μέρος της κάθε διαφάνειας:

ENA_Εργασία_Ρεπουμπλικανικές_Προσεγγίσεις-1

ΠΗΓΗΕΝΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

error: Το περιεχόμενο προστατεύεται