Κυριακή 28 Απριλίου 2024
17.1 C
Argostoli

kefaloniastatus@gmail.com

Εφημερεύοντα Φαρμακεία

spot_img

ΜΕΝΟΥ / ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΠΟΕΕΤ ΜΕ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ κ.ΑΔΩΝΙ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗ

Γράφει ο Μάκης Λεκατσάς

Τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν την άποψη των αρθρογράφων τους και όχι κατά ανάγκη του kefaloniastatus.gr

Συνάντηση με τον Υπουργό Εργασίας κ.Άδωνι Γεωργιάδη είχε η ΠΟΕΕΤ Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Επισιτισμού και Τουρισμού με το βασικό άξονα διεκδίκησης να είναι η επαναφορά του επιδόματος ανεργίας στους 5 μήνες για τους εποχικά εργαζόμενους αλλά και η απονομή του εφάπαξ στην 20ετία όπως συνέβαινε 10ετίες πριν τον νόμο Κατρούγκαλου.

Η αποτίμηση της δεύτερης συνάντησης των εργαζομένων στον επισιτισμό και τον τουρισμό με τον Υπουργό Εργασίας κ. Άδωνι Γεωργιάδη αποτιμάται ως εξής:

Στα δυο βασικά φλέγοντα θέματα·

Το θέμα που «καίει» το σύνολο των εποχικά εργαζόμενων και δεν είναι άλλο από την επαναφορά της χρονικής ισχύος του ταμείου ανεργίας στους 5 μήνες, η απάντηση είναι πως εξετάζεται από την Κυβέρνηση και η απάντηση θα δοθεί στις αρχές Ιανουαρίου 2024 ενώ όσο αφορά την απόδοση του εφάπαξ στην 20ετία, τις επόμενες ημέρες θα πραγματοποιηθεί συνάντηση με τον αρμόδιο υφυπουργό κ. Τσακλόγλου ώστε να εξεταστούν τα δεδομένα.

Μια άλλη σημαντική εξέλιξη είναι οτι Θα κατατεθεί τροπολογία στο ασφαλιστικό νομοσχέδιο που θα δίνει τη δυνατότητα στους εποχικά εργαζομένους που είναι δικαιούχοι του επιδόματος ανεργίας να πραγματοποιούν έως 12 ημερομίσθια το μήνα ΝΟΜΙΜΑ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΚΟΒΕΤΑΙ ΟΥΤΕ ΕΝΑ ΕΥΡΩ ΑΠΟ ΤΟ ΕΠΙΔΟΜΑ ΑΝΕΡΓΙΑΣ ενώ αυξάνεται από 4 χρόνια στα 6 χρόνια το πλαφόν των 400 ημερών επιδότησης που λειτουργούσε ως κόφτης στους δικαιούχους του επιδόματος ανεργίας και αυτή την ρύθμιση δεν θα κόβεται κανενός το επίδομα ανεργίας ακόμα κι αν κολλήσει παραπάνω ένσημα λόγω επιμήκυνσης της τουριστικής περιόδου.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ