Τετάρτη 29 Μαΐου 2024
23 C
Argostoli

kefaloniastatus@gmail.com

Εφημερεύοντα Φαρμακεία

spot_img

ΜΕΝΟΥ / ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Ξέσπασμα Πεσσαδιάνου για το λιμάνι του χωριού

Σε σύγχρονο γεφύρι της Άρτας φαίνεται να έχει μετατραπεί το λιμάνι της Πεσσάδας που πράγματι η κατάστασή του δεν περιποιεί τιμή σε κανένα κρατικό αξιωματούχο.

Ιστορικά η νότια Κεφαλονιά δεν είχε ποτέ λιμάνι καθώς δεν υπήρχαν τα μέσα τότε για να επιβληθεί ο άνθρωπος στον καιρό. Σήμερα όμως δεν υπάρχει δικαιολογία. Το λιμάνι της Πεσσάδας είναι Πύλη Εισόδου όπως πολύ σωστά γράφει ο Γεράσιμος Αποστολάτος, την οποία μάλιστα χρησιμοποίησε εσχάτως ο Αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, Αλέξης Τσίπρας, για να έρθει στην Κεφαλονιά. Όλοι αυτοί οι παρατρεχάμενοι, υπεύθυνοι και μη, δε σκέφτηκαν να θέσουν το ζήτημα στον πρώην Πρωθυπουργό;
Η επικοινωνία και οι φωτογραφίες ως φαίνεται τους ήταν αρκετές…

Κάποτε είχε ειπωθεί ότι το δρομολόγιο Κυλλήνη-Αργοστόλι και Κυλλήνη-Πόρου, θα μπορούσε να αποφορτιστεί μ’ ένα ενδεχόμενο δρομολόγιο Κυλλήνης-Πεσσάδας.
Η Πεσσάδα απέχει μόλις 15 λεπτά (το πολύ) απ’ τ’ Αργοστόλι οπότε θα αποφορτιζόταν και ο ιδιαίτερα επικίνδυνος δρόμος της ο-Θεός-να-την-κάνει Εθνικής Οδού Αργοστολίου-Πόρου… Παράλληλα, θα γινόταν επιτέλους μία σύγχρονη υποδομή στο λιμάνι της Πεσσάδας που θα αναβάθμιζε την περιοχή, τον τουρισμό και την ποιότητα ζωής όλων μας.

Δυστυχώς τίποτ’ απ’ όλα αυτά δε φαίνεται να συγκινεί τους υπεύθυνους του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου, χρόνια τώρα, κι ενώ οι απευθείας αναθέσεις ανεβοκατεβαίνουν στα μέσα μαζικής ενημέρωσης χωρίς κι αυτές να συγκινούν επίσης κανέναν…

Αυτή η πολιτική μας εκφράζει;
Αυτές τις υποδομές θέλουμε;
Με αυτές τις πρακτικές θα προχωρήσουμε προς ένα σύγχρονο αύριο;

Ο κάθε ένας από εμάς, ας αναλογιστεί την ευθύνη που του αναλογεί…

Διαβάστε το ξέσπασμα στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης του ταλαντούχου φωτογράφου και οδοντοτεχνίτη από την Πεσσάδα, Γεράσιμου Αποστολάτου (Jerry Apostolatos) :

Για το “λιμάνι” (εδώ γελάνε) της Πεσσάδας ο λόγος……
χρόοοοοοοονια τώρα λέμε ότι αυτό το τσιμέντο και ο περιβάλλων χώρος, που ακουμπάει την πόρτα του το καραβάκι που κάνει το δρομολόγιο Πεσσάδα-Ζάκυνθος κάθε άλλο παρά …λιμάνι είναι. Είναι όμως ΠΥΛΗ ΕΙΣΟΔΟΥ στο Νησί μας… δίνει τις πρώτες εντυπώσεις….. και παρά την όποια ομορφιά του τοπίου, δεν υπάρχει ΑΠΟΛΥΤΩΣ τίποτε άλλο για να εξυπηρετήσει τους επισκέπτες που έρχονται…….

Μιλάμε για τα βασικά, τα αναγκαία, τα αυτονόητα. Τουαλέτες ούτε για αστείο… ένα νερό να πιεί κάποιος, εδώ γελάμε δυνατά κιόλας… και όλες οι βασικές υποδομές, που χαρακτηρίζουν ένα τέτοιο μέρος, ας πούμε, λιμάνι.

Κι επειδή σχεδόν κάθε χρόνο λέμε τα ίδια ακριβώς άραγε κάποιος αρμόδιος (όποιος είναι τέλος πάντων αυτός από όποιον φορέα) δεν έχει συγκινηθεί????????
Δεν έχει ντραπεί γι’αυτήν την τριτοκοσμική κατάσταση που επικρατεί σ’αυτόν τον χώρο?????????
Τελικά Κύριοι Αρμόδιοι η ντροπή δεν είναι μισή-μισή, όπως λέμε συνήθως.
Η ΝΤΡΟΠΗ ΕΙΝΑΙ ΟΟΟΟΟΛΗ ΔΙΚΗ ΣΑΣ…… Κι ας μη μεταφέρεται από τον ένα στον άλλο…… ΑΠΛΑ ΝΤΡΟΠΗ ΣΑΣ……

Γεράσιμος Αποστολάτος
(Jerry Apostolatos)

Υ.Γ.:Δεν θα υπέγραφα μετά τιμής……………….

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ