Πέμπτη 13 Ιουνίου 2024
27 C
Argostoli

kefaloniastatus@gmail.com

Εφημερεύοντα Φαρμακεία

spot_img

ΜΕΝΟΥ / ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Για τη μεταφορά των μαθητών/τριών στο γυμνάσιο και τα Λύκεια Ιθάκης

Κείμενο του μαθητή της Γ’ Λυκείου Κωνσταντίνου Νουτσάτου για τον τρόπο μεταφοράς των μαθητών της βορείου Ιθάκης μετά την πτώση μεγάλου τμηματος του δρομου στον Μπροστά Αετό.

Ένα από τα χειρότερα πράγματα που μπορεί να κάνει κάποιος , είναι να δίνει ψεύτικες υποσχέσεις,ειδικά σε εφήβους , υποσχέσεις που επαναλαμβάνονται αλλά ποτέ δεν εκπληρώνονται. Τον Οκτώβρη που μας πέρασε το Γυμνάσιο και τα δύο Λύκεια της Ιθάκης τα οποία συστεγάζονται βρισκόταν υπό κατάληψη των μαθητών με κύριο αίτημα την άμεση επιδιώρθοση του κύριου δρόμου του νησιού ο οποίος είχε υποστεί ζημίες από τον κυκλώνα Ιανό τον Σεπτέμβριο.

Οι μαθητές για να πάνε σχολείο πήγαιναν μέχρι ένα σημείο του δρόμου, όπου κατέβαιναν από το λεωφορείο,περπατούσαν κάποια απόσταση και ύστερα έμπαιναν ξανά στο λεωφορείο.Από το επαρχείο οι μαθητές διαβεβαιώθηκαν ότι ο δρόμος θα έχει επιδιορθωθεί μέχρι τα τέλη Οκτωβρίου και έτσι αυτοί αποφάσισαν να λήξουν την κατάληψη.Η ενέργεια που έγινε ήταν η επιδιόρθωση ενός πολύ μικρού κομματιού με το υπόλοιπο κομμάτι του δρόμου να μένει ακριβώς όπως ήταν. Πρόσφατα,εξαιτίας βροχοπτώσεων μέσα στο μήνα Ιανουάριο ένα ακόμα μεγάλο κομμάτι του δρόμου υποχώρησε μέσα στη θάλασσα,καθιστώντας έτσι το δρόμο επικίνδυνο για τα τροχοφόρα.Ο δρόμος παραμένει κλειστός από τις αρχές του Ιανουαρίου για όλα τα οχήματα.Η συγκοινωνία γίνεται με ένα καραβάκι από το βόρειο στο νότιο τμήμα του νησιού αλλά οι μαθητές δεν μπορούν να ταξιδέψουν με αυτό σαν ανήλικοι που είναι.Έτσι για άλλη μια φορά,οι μαθητές της Βορείου Ιθάκης ξεκινούν με ένα λεωφορείο από τα σπίτια τους,φτάνουν σε ένα σημείο του δρόμου,όπου κατεβαίνουν και περπατάνε μία απόσταση για να επιβιβαστούν σε ένα άλλο λεωφορείο στην άλλη άκρη του δρόμου.

Οι κάτοικοι μαζί και οι μαθητές για άλλη μια φορά έλαβαν την υπόσχεση ότι σε δέκα ημέρες ο δρόμος θα έχει επιδιορθωθεί προσωρινά για να περνάει ακόμα και το λεωφορείο.Την Τετάρτη 3/2 λήγει αυτή η διορία,η τρίτη δεκαήμερη διορία που έχει δωθεί από τις αρχές Ιανουαρίου.Στη λήξη λοιπόν και αυτού του δεκαήμερου το μόνο έργο που μπορεί να διακρίνει κάποιος πάνω στον δρόμο έιναι κάποια μπαζώματα στα σπασμένα κομμάτια.Οι μαθητές αναγκάζονται για ακόμα μια φορά,ακόμα και με βροχή, να περπατήσουν σε ένα δρόμο ο οποίος κινδυνεύει να χάσει κι άλλο κομμάτι του λόγω της κακοκαιρίας, για να φτάσουν στο σχολείο τους. Δεν ζητάμε πολυτέλειες όπως πολλοί είπαν αλλά ζητάμε τα αυτονόητα:Την άμεση αποκατάσταση του δρόμου για την ασφαλή προσέλευση των μαθητών στο σχολείο και των κατοίκων στις δουλειές τους.

Ζητάμε λοιπόν η περιφερειακή αρχή να τηρήσει τις υποσχέσεις που έχει δώσει μήνες τώρα και να ασχοληθεί με τα πραγματικά προβλήματα των κατοίκων και όχι μόνο με τις εκδηλώσεις για τα 200 χρόνια από την επανάσταση.

Κωνσταντίνος Νουτσάτος
Μαθητής Γ΄ Λυκείου

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ