Τρίτη 23 Απριλίου 2024
19 C
Argostoli

kefaloniastatus@gmail.com

Εφημερεύοντα Φαρμακεία

spot_img

ΜΕΝΟΥ / ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Ι. Κοσμάτος: η εικόνα του γραφείου τουρισμού του Αργοστολίου μας κάνει να ντρεπόμαστε

Ένα ζευγάρι κάθιδρων τουριστών αναζητούσε το Tourist Information Office για να πάρουν πληροφορίες, κάρτες, χάρτες με σκοπό να γνωρίσουν το τόπο μας καλύτερα. Με μεγάλη αβεβαιότητα τους οδήγησα προς το χώρο του Τελωνείου όπου είναι τοποθετημένα ή μάλλον κρυμμένα δύο προκάτ οικήματα που λειτουργούν ως γραφεία πληροφόρησης των επισκεπτών μας.

Όταν πλησιάσαμε το βρήκαμε κλειστό χωρίς φυσικά να υπάρχει πινακίδα ωραρίου λειτουργίας. Τι να απαντήσω σε σχετικό ερώτημα των επισκεπτών;

Η μικρή πινακίδα που πρέπει να πλησιάσεις κοντά για να τη διαβάσεις μας ενημέρωνε πως ήταν γραφείο του ΕΟΤ που παρέχει πληροφορίες. Ευτυχώς γιατί ήμουν βέβαιος πως ήταν γραφεία πάρκιν. Γιατί δεν μπορώ να πιστέψω ότι αυτό που είναι στη πραγματικότητα η ρεσεψιόν της πόλης μας δεν βρίσκεται στο κέντρο αυτής, έχει σφραγισμένα παντζούρια σε άθλια κατάσταση αντί να προβάλει φωτογραφίες με αξιοθέατα και τζαμαρίες όπου διακρίνεται το εσωτερικό του.

Δεν μπορώ να πιστέψω ότι δεν έχει ένα στέγαστρο και παγκάκια αναμονής. Δυσκολεύομαι να δεχθώ ότι δεν έχουν αντιληφθεί ότι ο περιβάλλων χώρος χρειάζεται καλλωπισμό και φωταγώγηση. Δεν είναι δύσκολο να στεγαστεί το γραφείο αυτό σε ένα παραδοσιακό οίκημα.

Είδα την έκπληξη και την απογοήτευση στα πρόσωπά τους, με βιασύνη τους αποχαιρέτησα και ντροπιασμένος απομακρύνθηκα με το κεφάλι σκυφτό. Οι παρακάτω φωτογραφίες δείχνουν την εικόνα που δεν τιμά τη πρωτεύουσα ενός από τους πλέον δημοφιλείς προορισμούς της χώρας. Βλέπουμε επίσης και εικόνες από τα ίδια γραφεία, σε άλλες πόλεις. Οι παραπάνω παρατηρήσεις απευθύνονται στους εργαζόμενους αλλά προς αυτού που έχουν την πλήρη αρμοδιότητα για τη λειτουργίας τους.

Ο κ. Κοκκόλης μου έκανε τη τιμή να απαντήσει στην ανάρτηση μου για τη θλιβερή εικόνα που παρουσιάζουν τα γραφεία πληροφοριών του ΕΟΤ με επιχειρήματα που προκαλούν θλίψη. Μας λέει ότι στα ίδια κοντέινερς εργαζόμαστε κι εμείς οι εκπαιδευτικοί.

Τον ενημερώνω ότι εμείς διεκδικήσαμε καλύτερο σχολείο και ότι από το 2015 διδάσκουμε σε σύγχρονο εκπαιδευτικό ίδρυμα στο περιφερειακό. Τον προσκαλώ να κάνουμε τη σύγκριση. Αντιθέτως η πορεία του γραφείου ακολουθεί αντίστροφη πορεία, γιατί έχουμε δει καλύτερες εικόνες αυτού στο παρελθόν. Επίσης τα ωράρια των γραφείων αυτών είναι μέχρι αργά το βράδυ σε τουριστικούς προορισμούς γιατί το ενδιαφέρον των τουριστών δεν σταματάει μέχρι τις τρεις.

Η δική μας επίσκεψη έγινε στις 5 το απόγευμα, την ώρα περίπου που τα λεωφορεία και Ι. Χ των επισκεπτών μας φτάνουν στη πόλη μας. Ανεξάρτητα βέβαια με τη δική μας επικοινωνία που δεν αλλάζει τίποτα όπως φαίνεται, αναμένουμε όλοι να δούμε μια καλύτερη εικόνα σύντομα και με τη δική του συμβολή. Στέλνω και μια εικόνα από ένα γραφείο σε άλλη πόλη, ετσι για να αποτελέσει πρότυπο. Ευχαριστώ πολύ.

Ιωάννης Κοσμάτος

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ