Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
13.3 C
Argostoli

kefaloniastatus@gmail.com

Εφημερεύοντα Φαρμακεία

spot_img

ΜΕΝΟΥ / ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

“ΚΑΜΠΑΡΕ ΟΙ ΔΟΥΛΕΣ” | Η συνέντευξη και τα σκηνικά (εικόνες+video)

Την ερχόμενη Παρασκευή, 27 Μαΐου, το Δημοτικό Θέατρο Αργοστολίου “Ο ΚΕΦΑΛΟΣ” θα ανοίξει τις πόρτες του για την πρεμιέρα της νέας παράστασης του Θεατρικού Εργαστηρίου Σύγχρονης Τέχνης Κεφαλονιάς, “ΚΑΜΠΑΡΕ ΟΙ ΔΟΥΛΕΣ“, του Ζαν Ζενέ.

Χθες, στον ίδιο χώρο, ο σκηνοθέτης και ηθοποιός Πάνος Βαρδάκος παραχώρησε συνέντευξη τύπου στα ΜΜΕ παρουσιάζοντας το έργο και τους συνελεστές του δίνοντας μία ιδέα του έργου. Πλαισιωμένος από τις ηθοποιούς Άλκηστη Κατσούνη και Ελευθερία Edwards, ο Πάνος Βαρδάκος σημείωσε πως “όλοι οι κριτικοί θεάτρου θεωρούν αυτό το έργο ίσως ένα από τα πιο σημαντικά του 20ου αιώνα-είναι όντως από τα πιο σημαντικά έργα!

Πάνος Βαρδάκος-Άλκηστη Κατσούνη-Ελευθερία Edwards

Το έργο, λόγω της γραφής του, κατατάσσεται στο “παράλογο θέατρο”. Όλη του η δράση παίζειται μέσα από ένα παιχνίδι που λέγεται “θέατρο μέσα στο θέατρο”, διότι οι ρόλοι υποκρίνονται κάποιον άλλο…

Τα καθίσματα του Δημοτικού Θεάτρου θα περιμένουν από την Παρασκευή τους προνομιούχους θεατές του νέου έργου από το Θεατρικό Εργαστήρι Σύγχρονης Τέχνης Κεφαλονιάς.

Η ιστορία είναι βασισμένη σε αληθινό γεγονός, μία άγρια δολοφονία που είχε λάβει χώρα στη Γαλλία το 1933, στο Λεμάν, όπου δύο υπηρέτριες δολοφόνησαν την κυρία τους και την κόρη. Από εκεί εμπνεύστηκε ο Ζενέ για τη δημιουργία του, μέσα από τη μάχη που δίνουν οι άνθρωποι και από την ανάγκη της απελευθέρωσης απ’ τα όποια δεσμά τους καταπιέζουν…

Ζαν Ζενέ

Συγκλονιστικές ήταν οι προσωπικές εμπειρίες του δημιουργού και αξίζει να τις ακούσετε από τα χείλη του Πάνου Βαρδάκου στο video που ακολουθεί.

Η Άλκηστη Κατσούνη υποδύεται την Κλαίρη, η Ελευθερία Έντουαρντς υποδύεται την κυρία και τον Κομπέρ στο Καμπαρέ, η Πόπη Βιτσεντζάτου τη Σολάνζ ενώ χορεύουν η Χριστίνα Μαγουλά και η Αγγελική Λιπιάτου. Η μουσική και οι στίχοι είναι του Κώστα Χαριτάτου, τραγουδάει η Ελευθερία Edwards, χορογραφίες από τη Χριστίνα Μαγουλά, το μακιγιάζ θα είναι της Χριστίνας Μπελγκρας και η σκηνοθεσία του Πάνου Βαρδάκου.

Η πίστη και η στοχοπροσήλωση των συντελεστών στο αντικείμενό τους καθιστούν ζηλευτή τη δουλειά που θα έχουν όλες και όλοι την ευκαιρία να παρακολουθήσουν για τρεις μέρες στο Αργοστόλι και στο Δημοτικό Θέατρο Αργοστολίου.

Στην τοποθέτησή της η Κλαίρη (Άλκηστη Κατσούνη) έδωσε μερικά ακόμη στοιχεία για την πλοκή χωρίς όμως να αποκαλύπτει τίποτα από την τελική της εξέλιξη. Εντόπισε τη σχέση μίσους και αγάπης που υπάρχει μεταξύ των πρωταγωνιστών, τους συμβολισμούς των ρόλων και τις προεκτάσεις τους. Ωστόσο, κάτω από τη σκηνοθετική ματιά του Πάνου Βαρδάκου, όπως είπε, το έργο γίνεται πρωτότυπο και όχι ένα ακόμη κλασικό ανέβασμα…

‘Αλκηστη Κατσούνη

Η κυρία και ο Κομπέρ (Ελευθερία Edwards) έδωσε επίσης μερικά στοιχεία του έργου και των δύο χαρακτήρων. Ο Κομπέρ, ένα πρόσωπο σκοτεινό και συνάμα φωτεινό, πανσεξουαλικό, αποτελεί ένα ρόλο πρόκληση για κάθε ηθοποιό! Απ’ την άλλη η κυρία βαραίνει με την ελαφράδα της και τον επιφανειακό της τρόπο σα σκιά τις δούλες… Τελειώνοντας η Ελευθερία μετέδωσε τη χαρά της για τη συμμετοχή σε αυτό το έργο αλλά και για την ευκαιρία που θα έχει να τραγουδήσει τα τραγούδια του Κώστα Χαριτάτου!

Ελευθερία Edwards

Στο κλείσιμο, ο Πάνος Βαρδάκος μας άφησε με μία πολύ όμορφη πρόταση: “Το θέατρο είναι η τέχνη της αλήθειας“! Η συνεχεια στο “σανίδι”, την Παρασκευή, το Σάββατο και την Κυριακή. Θα είμαστε όλοι εκεί!

Δείτε το πλήρες βίντεο της συνέντευξης τύπου με τις τοποθετήσεις των συντελεστών καθώς και εικόνες από τα σκηνικά που έχουν ήδη στηθεί:

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ