Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
14.3 C
Argostoli

kefaloniastatus@gmail.com

Εφημερεύοντα Φαρμακεία

spot_img

ΜΕΝΟΥ / ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Ακατανόητες πινακίδες ξεφύτρωσαν και στο Φανάρι | Οι λουόμενοι ανησυχούν για το μέλλον της παραλίας

Μετά το μικρό “σήριαλ” που παίχτηκε στα Σπαρτιά και που αποτύπωσε γλαφυρά στο kefaloniastatus.gr o Μίμης Ζαφειράτος (για να δείτε το άρθρο κάντε κλικ ΕΔΩ), κάτι ανάλογο παρουσιάζεται και στο Φανάρι-τη μόνη ελεύθερη παραλία που έχει απομείνει στους Αργοστολιώτες για να κάνουν το μπάνιο τους!

Χθες λάβαμε ένα τηλεφώνημα από ένα λουόμενο της παραλίας Φανάρι, ο οποίος μας ενημέρωσε για την αιφνιδιαστική παρουσίαση των παρακάτω πινακιδών:

Από τις έξι πινακίδες της πάνω φωτογραφίας, μόνο η μία έχει ανταπόκριση στην πραγματικότητα. Οι άλλες πέντε είναι φανταστικές και ακατανόητες.

Οι λουόμενοι της παραλίας μας είπαν ότι δεν τους έχει απομείνει άλλη παραλία που να μπορούν να κάνουν ελεύθερα το μπάνιο τους καθώς όλες οι υπόλοιπες γύρω από το Αργοστόλι έχουν καταληφθεί από τον “οργανωμένο τουρισμό”… Συνεπώς ανησυχούν ιδιαίτερα μήπως γίνει το ίδιο και για την παραλία Φανάρι με αποτέλεσμα να μην έχουν που να πάνε!

Όσο αφορά τη δειγματοληψία του νερού και την ενδεχόμενη βράβευση της παραλίας με γαλάζια σημαία, δεν είναι αντίθετοι. Μα δηλώνουν ξεκάθαρα όμως ότι θα εναντιωθούν σε οποιοδήποτε σχέδιο ιδιωτικοποίησης της παραλίας!

Στα Σπαρτιά η τοπική κοινότητα ξεσηκώθηκε με την τοποθέτηση ανάλογων πινακιδών και αντέδρασε με αποτέλεσμα την απομάκρυνσή τους. Στο Αργοστόλι που τα πράγματα είναι λίγο πιο απρόσωπα, δεν έχει εκδηλωθεί ακόμη οργανωμένη αντίδραση μα η κοινότητα των παραδοσιακών μπανιαδόρων του Φαναριού μοιάζει με καζάνι που βράζει…

Στο κάτω-κάτω, σημειώνουν οι πηγές μας, “αν θέλουν να κάνουν κάτι με το Φανάρι ας βγουν να το πουν δημόσια! Αυτές τις “μουλωχτές” κινήσεις δεν τις καταλαβαίνουμε και δε μας βρίσκουν σύμφωνους! Η τοπική κοινωνία πρέπει να συναποφασίζει σε κάθε βήμα της αυτοδιοίκησης και όχι να παρακολουθεί ανήμπορη τις εξελίξεις”.

Αναμένουμε τις επίσημες ενημερώσεις για το τι ακριβώς συμβαίνει με αυτές τις “φάντης μπαστούνι πινακίδες” και τους σκοπούς που υπηρετούν…

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ